zaterdag 31 december 2011

25 - 31 december 2011

Zondag 1e Kerstag, geen kou en sneeuw dit jaar dus geen problemen op de weg. Op de koffie geweest in Marken. Anne en Matthijs waren ook mee. 's Avonds had Anne een lekkere maaltijd gemaakt voor ons drieën, Matthijs was bij Eline eten.

Maandag, 2 e Kerstdag, om half acht samen met Corrie, Anne naar Schiphol gebracht. Ze gaat voor 4 dagen met een jongens volleybal team (als Jong Oranje) naar Spanje. Ze spelen daar in ieder geval 4 wedstrijden. Deelnemende landen zijn Portugal, Tunesië en Spanje A en B.
Aansluitend zijn we naar Else en Nico gereden in Kollum (Fr) voor een brunch en een kerstmaaltijd.

Dinsdag. Om half tien was de eerste volleybalwedstrijd van Jong Oranje tegen Portugal. Ze wonnen de wedstrijd met 3 - 0. De 2e wedstrijd werd niet tegen Tunesië gespeeld omdat die ploeg niet was komen opdagen (visum problemen). Daarom speelden ze een oefenwedstrijd tegen Spanje A (3 - 1 verlies).
's Middags heb ik de buurtjes geholpen omdat ze een lekke voorband hadden met de auto. Ruben heeft prima geholpen met het verwisselen van de band. Misschien dat hij het de volgende keer zelf kan doen. Er bleek een schroef in de band te zitten. Bij de garage konden ze de band gelukkig gelijk plakken.

Vandaag heeft Corrie haar 600e baby verzorgd in de kraam.

Woensdag dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en heb rechtstreeks gebeld met de RAI Holding over de vacature van financieel administratief medewerker. De personeelsfunctionaris die ik sprak wist me ook alleen maar te vertellen dat de sollicitatieprocedure pas weer in de eerste week van januari zal worden vervolgd. Mijn aanbod om nu al te komen helpen in de drukte was wel aardig bedoeld, maar daar kon zij niet over beslissen. Afwachten dus maar :-(

Donderdag weer boodschappen gedaan met m'n moeder. Gelijk de douchestoel meegenomen om deze weer terug te brengen naar de thuiszorgwinkel.

Vrijdagmiddag Anne weer opgehaald van Schiphol. Het vliegtuig was 10 minuten vroeger dan was gepland Toen Anne door de douane kwam bleek haar koffer beschadigd te zijn. Direct is er melding van gemaakt om de schade met de KLM of de reisverzekering te kunnen regelen.

Zaterdag, oudjaarsdag. Corrie is voor 5 dagen, misschien 7 dagen, opgeroepen voor een gezinnetje. Matthijs is opgehaald door Friso voor de sportschool. Anne slaapt nog.
We vieren Oud-en-Nieuw dit jaar lekker thuis. Waarschijnlijk met z'n tweetjes, want Anne en Matthijs gaan de hort op.

vrijdag 23 december 2011

19 - 23 december 2011

Maandagochtend de jaarlijkse controle gehad van de CV-ketel. We kunnen de winter er gelukkig weer mee door.
Dinsdag weer met m'n moeder de wekelijkse boodschappen gehaald bij Deen op Marken.
Woensdag zou ik misschien gebeld worden door Randstad over de sollicitatie bij RAI Holding in Amsterdam. Omdat ik niets gehoord had en het ook donderdag "stil" bleef, heb ik vrijdagochtend zelf maar eens gebeld. In eerste instantie kon de contactpersoon me daar geen nieuws over vertellen, maar tijdens ons telefoongesprek kwam er een email van de RAI binnen bij Randstad waarin zij mededelen dat ze pas in de eerste week van het nieuwe jaar - in verband met de eindejaarsdrukte - weer eens tijd hebben om verder te gaan met de sollicitatieprocedure. Ik heb daarom maar direct aangeboden om een handje te komen helpen. Ik weet nu niet of Randstad - ze vonden het overigens een prima suggestie van me - nog iets hiermee gaat doen. Afwachten maar..... of misschien RAI zelf eens bellen?
Afgelopen dagen verder geen sollicitaties gedaan.
Donderdag de kerstmusical van buurmeisje Amber (zie foto) bijgewoond op school.
Vrijdagmiddag weer lekker naar de sportschool geweest. Alleen is het jammer dat de wekelijkse sportschoolbezoekjes tot nu toe (nog) niet het gewenste effect hebben gehad op mijn gewicht, spier- en vet percentage.

Overzicht van tips voor de 45 plussers (Between Jobs) om hun kansen te verhogen in het vinden van een nieuwe uitdaging

De groep met arbeidsparticipatie vergrijst. De eerste signalen van krapte op de arbeidsmarkt zijn al binnen enkele sectoren zichtbaar. Door vermeende vooroordelen en objectieve redenen zijn werkgevers in het algemeen nog op zoek naar het jonge schaap met 5 poten en veel jaren werkervaring. Dat terwijl er een relatief groot potentieel van waardevolle kennis en ervaring van 45+ bestaat. 


Lees meer ... http://www.linkedin.com/groupItem?view=&srchtype=discussedNews&gid=1942767&item=63974165&type=member&trk=eml-anet_dig-b_pd-ttl-cn&ut=13rPyGtafKTR01

vrijdag 16 december 2011

12 - 16 december 2011

Maandag moest ik terug naar de tandarts om een kies te laten vullen. Stom dat ik te laat kwam op de afspraak. Uiteindelijk kwam dat nog goed omdat er bij de tandarts iemand tussendoor moest worden geholpen.

Dinsdag ben ik naar de eindejaarsbrunch geweest in Rotterdam van (oud)collega's van Postkantoren. De opkomst was groot en het was een hele leuke ervaring om de collega's weer eens te zien en te spreken. Sommigen had ik al 10 jaar niet meer gezien. Het zal me niet verbazen als er volgend jaar weer een bijeenkomst zal zijn. Of dit dan ook weer in Rotterdam zal zijn moeten we natuurlijk afwachten, maar iedereen was hierover naar mijn idee meteen enthousiast. O ja, het eten was geweldig lekker!

Woensdag weer 3 artikelen ontvangen van de Beatlesfanclub om te vertalen.
Het was een dag te vroeg dit keer omdat donderdag eigenlijk mijn "vertaaldag" is. Lees meer ... http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7704-paul-mcartney-speelt-voor-een-volle-bak-in-helsinki


Donderdagmiddag heb ik voor vrijwilligers en mantelzorgers in een wijkcentrum in Purmerend, samen met nog 7 masseurs, een onderarm en handmassage verzorgd. De mensen waren enthousiast en sommigen kwamen zelfs 2 en 3 keer voor een massage. Voor mij was het wel wennen. Ik heb ter voorbereiding de handleiding nog eens gelezen, video's bekeken en nog even geoefend. Ik vond dat het goed ging en heb leuke gesprekken met de mensen gevoerd en ze vonden ook allemaal dat ik ze goed had behandeld.

Deze week ben ik door een recruiter via de email gevraagd of ik nog beschikbaar was. Het ging om een functie bij een aannemer in Wormerveer. Omdat de functie eisen voor mij te hoog liggen en het om een leidinggevende functie gaat, is er geen vervolg gekomen op deze vacature.
Zelf heb ik ook nog twee sollicitaties gedaan.
Eén als medewerker onderhoudsadministratie bij een vastgoedbeheerder in Amsterdam.
De tweede gaat om een tijdelijke functie (2 maanden) als financieel-administratief medewerker bij de RAI in Amsterdam. Hierover ben ik trouwens vandaag nog gebeld door Randstad. De contactpersoon had nog een paar aanvullende vragen naar aanleiding van mijn sollicitatie. De bedoeling is dat ze mijn CV aanbieden aan de RAI. Dan is het afwachten of ze mij, uit de vele sollicitanten, interessant genoeg vinden om me uit te nodigen voor een gesprek. Volgende week woensdag zal ik op de hoogte worden gebracht door Randstad.

vrijdag 9 december 2011

7 - 9 december 2011

Woensdagavond van de Beatlesfanclub nu maar één artikel ontvangen. Het was een hele klus om de vertaling op tijd klaar te hebben, maar toch is het me weer gelukt. Bertus had me voor de zekerheid nog even gebeld of het me wel zou lukken voor de deadline van 6 uur. Op dat moment was ik juist bezig met de laatste check van het artikel. Lees hier het artikel http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7680-yoko-ono-inspireert-lokaal-geproduceerde-tekenfilm

Donderdag was de 5e en laatste bijeenkomst bij het UWV over netwerken voor 45-plussers. De onderwerpen die we besproken waren dit keer, de wet PAWA (PAssend WerkAanbod) en "hoe begin je een eigen bedrijf" (ZZP).
Daarna met Matthijs - gelukkig was hij op tijd thuis vanaf zijn stageplek bij de Nederlandse Bank in Amsterdam - voor halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Bij Matthijs waren er geen bijzonderheden maar ik moet as. maandag terugkomen omdat er een stukje van één van mijn kiezen is afgebroken.

Vrijdagochtend voor contactlenzen controle geweest. Alles was gelukkig in orde. Aansluitend de weekboodschappen gedaan bij Deen en Deka.
Vrijdagmiddag lekker samen met Anne naar de sportschool geweest.

Deze week één sollicitatie gedaan bij de gemeente Amsterdam naar een functie als medewerker financiële administratie. Ik heb er nog geen reactie op gehad.

zondag 4 december 2011

Zondag 4 december 2011

Anne is deze week 4 dagen als fysiotherapeute mee geweest met de volleybal jongens van Jong Oranje. Ze speelden 4 wedstrijden tegen Jong Israel. Eén van de coaches van de jongens was Ron Zwerver die met het Oranje volleybalteam in Atlanta goud had gewonnen op de Olympische Zomerspelen. Vanmiddag ben ik samen met Corrie in Alkmaar bij Anne geweest voor de laatste wedstrijd. Helaas ging ook vanmiddag deze wedstrijd verloren, maar voor Anne was het weer een prachtige ervaring.

Gisteravond waren de ouders van Eline op bezoek en het was een leuke, gezellige avond.

Vandaag de eerste sollicitatie verstuurd, na de teleurstelling van de laatste afwijzing van afgelopen week. Het gaat om een functie als projectadministrateur bij een grote landelijke aannemer in Amsterdam.

woensdag 30 november 2011

Woensdag 30 november 2011

Shit, shit, ook de sollicitatie bij Eigen Haard gaat niet door! Vanmorgen ben ik door Vitae gebeld met de mededeling dat Eigen Haard één van de kandidaten waarmee ze al in gesprek waren, een aanbod heeft gedaan. Ze zullen daarom mij niet - of het moet alsnog spaak lopen met die kandidaat - voor een gesprek uitnodigen. Ik zal nog wel, zoals dat zo mooi genoemd wordt, bij Vitae "in portefeuille" blijven, zodat ik misschien een volgende keer, als er een match is met een nieuwe vacature, kan worden voorgedragen. Op dit moment lopen er geen sollicitaties meer, dus is het weer zoeken.

Vanmiddag naar Amsterdam geweest om de auto van Anne op te halen bij de garage. Het was wel weer eens leuk om in een schakel-auto te rijden.

zondag 27 november 2011

21 - 27 november

Maandagochtend "nuchter" naar het medisch  centrum De Gors geweest om bloed te prikken.

Dinsdag met mijn moeder voor controle naar de cardioloog geweest in het behandelcentrum Waterland in Volendam. De arts was onder de indruk van wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd, met het inbrengen van een pacemaker als slotepisode. Het gaat nu de goede kant op mét behulp van de rollator. De cardioloog is tevreden en wil haar in februari weer terug zien. Dan zal de afspraak weer in Purmerend plaatsvinden.

Afgelopen week geen vertaalwerk hoeven doen voor de Beatles Fanclub. De webmaster van de site moest voor onderzoeken naar het ziekenhuis en is nu in afwachting van de uitslagen. Begin volgende week zal daar meer duidelijkheid over zijn. Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat ze weer vlot aan de slag kan. In de eerste plaats natuurlijk voor haarzelf - want gezondheid komt natuurlijk voor alles - maar ook voor haar partner Bertus.

Deze week kwam ik de site www.goedenwel.nl tegen. Dit is een site voor het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk voor 55-plussers (een soort facebook). Nu ben ik nog geen 55, maar heb me toch al aangemeld. De tips die worden gegeven gelden eigenlijk net zo goed voor 45-plussers.

Op het sollicitatievlak heb ik me dit keer kalm gehouden. Ik ben trouwens al aan mijn taks voor deze maand. Wel heb ik nog even geïnformeerd naar de sollicitatie bij Eigen Haard in Amsterdam. Volgens mijn contactpersoon bij Vitae zijn wel bezig met het voeren van gesprekken maar een uiteindelijke keuze is nog niet gemaakt. Een afwijzing van mijn sollicitatie is er (nog) niet, dus moeten we maar moed houden. Wordt vervolgd.

Tijdens de netwerktraining 45+ van het UWV kregen we de uitslag van het onderzoek naar competenties. Omdat degene die de uitkomsten met ons individueel zou komen bespreken ziek was, wordt dit onderdeel naar volgende week verzet.

zondag 20 november 2011

16 - 20 november 2011

Woensdag;
Naar Utrecht geweest voor een bezoek aan de markt en natuurlijk aan de oud-collega's van Postkantoren in Hojel. Het is altijd weer gezellig om daar langs te gaan en om met oud-collega's te kletsen.

Donderdag;
's Middags weer naar de netwerktraining 45+ van het UWV geweest.

Weer 3 artikelen ontvangen van de Beatles Fanclub. De vertalingen waren dit keer een lastige klus, maar ik heb het weer tot een goed einde gebracht. Mijn proefperiode van 2 weken zit er nu op en ik ben van plan door te gaan want het is leuk en leerzaam om te doen. Lees bijvoorbeeld dit artikel http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7590-bijzonder-gesigneerde-beatle-single-voor-een-bedrag-van-vijf-cijfers-op-ebay

's Avonds met Matthijs naar het CBR in Amsterdam geweest voor het theorie examen. Hij is gelukkig ruim geslaagd voor dit examen en om dat te vieren waren we even langs de McDrive geweest om een ijsje te halen als traktatie.

Vrijdag:
Een 2-tal afwijzingen van sollicitaties. De één van Continu.nl en de ander naar de functie van projectadministrateur bij Witkamp bouw.

dinsdag 15 november 2011

Dinsdag 15 november 2011

O ja, dat ben ik nog vergeten te vertellen vorige week. Sinds vorige week doe ik namelijk vrijwilligerswerk voor de Beatles Fanclub. Eén keer per week ontvang ik via de email een paar artikelen in het engels. De bedoeling is dat deze artikelen vertaald worden in goed nederlands. Vorige week was het dan de eerste keer. Ik was op tijd met het inleveren van de 3 vertalingen, maar het kostte nog wel de nodige moeite. In de terugkoppeling was de coördinator van de Beatles Fanclub tevreden en had slechts 2 kleine aanpassingen verricht. Ben benieuwd waar ze deze week mee komen.

Dinsdag 15 november;
Vanmorgen naar de markt geweest. Bij Kruidvat, Trekpleister en Blokker geweest voor een paar boodschappen.
's Middags met de bus naar Amsterdam voor een afspraak - een "koers"gesprek zoals ze dat noemen - met Vitae. Het gaat om een vacature als projectadministrateur bij een woningcorporatie in Amsterdam. Het was een prettig gesprek en is het nu de vraag of ik een goede indruk heb achtergelaten zodat ze mij misschien zullen voordragen voor de vacante functie. Waarschijnlijk zal ik pas in de loop van volgende week - of eerder als het mogelijk is - van ze vernemen wat het wordt.

zaterdag 12 november 2011

7 november - 12 november

Donderdag 10 november
De 2e bijeenkomst van de UWV-netwerk training 45+. Ook deze keer was het een interessante bijeenkomst met een uitwisseling van ervaringen.
Vrijdag 11 november
In de ochtend lekker naar de sportschool geweest. Het was behoorlijk druk maar op een zeker moment ging een hele groep naar boven voor de buikspieroefeningen. Dertig minuten op de loopband, een kwartier fietsen en tien minuten cross-walk. Dit keer geen krachttraining dus.
's Middags naar Marken geweest om de onthulling van twee gedenktekens bij te wonen. De ene is voor een Engelse vliegtuigbemanning die met hun bommenwerper in het IJsselmeer was neergestort in 1943 en de 2e is voor de 12 Marker mannen die in de 2e WO zijn omgekomen.
Lees hierover het artikel.http://schoutenenterprises.com/MarkerNieuws/2011/4093.htm Ik vond het een mooie, plechtige en indrukwekkende bijeenkomst. Ben blij dat ik er bij was.

Die middag nog gebeld - toen ik nog op de koffie was bij mijn moeder - door Vitae uitzendorganisatie voor een vacature bij een woningcorperatie in Amsterdam. Via-via hadden ze mijn CV ontvangen en hebben belangstelling in mij. Volgende week dinsdag heb ik kennismakingsgesprek in Amsterdam. Dit moet er - als het goed is - toe leiden of ze mij wel of niet geschikt vinden voor de vacante-functie en mij zullen voordragen.

In de loop van de week heb ik ook nog gesolliciteerd op een vacature bij Witkamp bouw in Purmerend. Hiervan heb ik een ontvangstbevesting gekregen en ná 18 november - dan sluit de sollicitatietermijn - gaan ze beoordelen of ik uitgenodigd zal worden voor een gesprek.

Met de konijnen gaat het ondertussen prima. Ze zijn inmiddels goed aan elkaar gewend. Piep is sinds deze week ook 's avonds en 's nachts gewoon bij de andere konijnen. Gezellig dus!

zondag 6 november 2011

Paul & Linda McCartney Shown Love in Nashville With 'Let Us In' Album, Concert | Billboard.com

31 oktober - 5 november

Maandag 31-10;
Vandaag met m'n moeder voor allerlei controles in het Waterlandziekenhuis geweest. Eerst bloedprikken en röntgenfoto's maken en daarna een consult voor hartfalen en één voor controle van de pacemaker. Alles was gelukkig goed en is het nu vooral een kwestie van flink aansterken voor m'n moeder. We gaan nu ook een rollator voor haar regelen via de thuiszorg zodat ze met lopen iets meer zekerheid en stevigheid heeft en af en toe ook even kan gaan zitten.
Woensdag 2-11;
Corrie is jarig. Ze is 55 jaar geworden. Mijn moeder is op visite. Ze was blij verrast toe we op een zeker moment met de rollator op de proppen kwamen. Ze dacht dat we er eerst nog één moesten uitzoeken bij de thuiszorgwinkel, maar ik had de rollator dinsdag namelijk al opgehaald en in de huiskamer gestald. Klaas was ook even komen kijken omdat hij ook nieuwsgierig was naar moeders reactie.
In de thuiszorgwinkel liep ik toevallig nog een vader tegen het lijf die een paar dagen geleden nog een konijntje had opgehaald bij ons. De kleine maakt het gelukkig goed.
Donderdag 3-11;
Van één tot vier uur deelgenomen aan een UWV-workshop, netwerktraining voor 45+. We waren met z'n zessen. De bedoeling is de mogelijkheden en kansen die "het netwerken" (social media) met zich meebrengen zo goed mogelijk te benutten en in de praktijk brengen om zodoende aan een nieuwe baan te komen. Ik ben benieuwd wat deze workshop aan nieuwe inzichten gaat opleveren.
Toen ik na de workshop thuiskwam bleek dat ik gebeld was door een recruiter die misschien een baan voor me heeft in Zaandam. Wim van Nobelen, van Strictly for People, had mijn CV naar hem doorgestuurd. Morgen zal ik hierover contact opnemen.
Vrijdag 4-11;
Vanmorgen een telefoontje gepleegd over de vacature in Zaandam. De vacaturetekst had ik via de email ontvangen dus kon ik me goed voorbereiden op het gesprek. Na een kort gesprek was de conclusie dat mijn CV naar het bedrijf (in de it-sector) gestuurd zal worden met een positieve aanbeveling. In de loop van volgende week zal ik een terugkoppeling kunnen verwachten. Spannend dus.
Het was eerst nog de bedoeling om 's middags naar een banenbeurs te gaan in Amsterdam, maar daar was helaas geen tijd voor. Volgende keer beter.
's Middags wél lekker naar de sportschool geweest.
Zaterdag 6-11;
Vandaag nog visite voor de verjaardag van Corrie. Hennie blijft een nachtje slapen. Leuk. Else en Nico zijn in de loop van de middag gekomen en zijn ook blijven eten. Ina was helaas ziek, dus die kon niet komen.
Concert Paul McCartney-songs in… Nashville

maandag 31 oktober 2011

23 oktober - 30 oktober 2011

De laatste 2 konijntjes afgelopen week alsnog naar het Dierenopvangcentrum in Purmerend gebracht. Nu maar hopen dat ze van daaruit een goed thuis zullen krijgen. We zijn gelijk gestart om Piep bij de grote konijnen te plaatsen. Dat ging met veel gesnuffel en gedraaf gepaard, maar het is natuurlijk logisch dat ze eerst aan elkaar moeten wenen. Piep gaat nog wel 's avonds en 's nachts apart omdat ze nog te makkelijk door het hek loopt.

Van TASK heb ik, tot mijn verrassing, een uitnodiging ontvangen om op vrijdag 9 december ook deel te nemen aan de Eindejaarsborrel in Nieuwegein.

Woensdag was ik voor de 2e keer bij de diëtiste. Ze was best tevreden over de gang van zaken. Ik was zelfs een beetje afgevallen. Het streven is - voorlopig - om onder de 100 kg te komen.

Zondag in Leiden bij een Beatles-evenement geweest. Ik was nog nooit bij zoiets geweest en was wel benieuwd. Eerlijk gezegd had ik er méér van verwacht, méér stands, grotere zaal etc. Maar al met al was het toch wel een leuke happening. 's Middags nog even de 2e helft bij Anne gekeken, 8 - 1 winst.

vrijdag 28 oktober 2011

Werk vinden voor 50-plussers

Van  op 17 oktober 2011 in Werk zoeken  (www.careerbuilder.nl) 
De beroepsbevolking in Nederland is aan het vergrijzen. Na 2015 krimpt de beroepsbevolking, met als gevolg een verlies van kennis en ervaring. Daarnaast houdt dit in dat er te weinig mensen zullen zijn om te voorzien in de vraag naar werknemers.
Het vinden van geschikt personeel wordt dan een lastige kwestie. Volgens het onderzoek ‘vergrijzing en krapte’ van UWV WERKbedrijf doet de vergrijzing van de arbeidsmarkt zich het sterkst voor in de regio’s Groningen, West-Brabant, Noord-, Midden-, en Zuid-Limburg.
http://www.careerbuilder.nl/blog/2011/10/werk-vinden-voor-50-plussers/
Lees meer hierover 

zaterdag 22 oktober 2011

Zaterdag 22 oktober 2011

Vorige week zaterdag toch géén auto-safari of 2e bus-safari gedaan In Beekse Bergen. Ik ben namelijk heel Hilvarenbeek - van tankstation Total tot Boerenbond - door gereden met het zoeken naar een nieuwe gasfles. Uiteindelijk toch in Tilburg terecht gekomen bij een grote campingzaak. Er was geen tijd meer voor andere activiteiten omdat 's middags Matthijs en Eline gebracht werden voor Lianne met de auto.

Matthijs en Eline hebben een fijne week gehad in Beekse Bergen. Dat zal nog wel een keer een vervolg krijgen denk ik zo. Afgelopen vrijdag hebben we ze weer opgehaald.
Vandaag was er rommelmarkt in het Makado-centrum. Corrie en ik hebben weer een heleboel spulletjes van de hand kunnen doen, maar belangrijker nog is dat we alle konijntjes nu ook zo goed als zeker kwijt zijn. We hadden de laatste 4 konijntjes namelijk meegenomen in een kooi. Dat bleek dus een succesvolle actie. Ik ben blij dat al die beestjes uiteindelijk een goed (t)huis zullen krijgen.

woensdag 19 oktober 2011

Paul McCartney kondigt Europese tour aan

Paul McCartney mag dan bijna zeventig zijn, dat weerhoudt hem er niet van om weer op het podium te klimmen. Een dag na zijn huwelijk kondigt de ex-Beatle een Europese tour aan.

Vanaf november trekt McCartney door Europa, maar zoals het er nu naar uitziet slaat hij Nederland over. Wel staat hij op het podium bij onze oosterburen. 
In 2009 trad Paul nog op in Arnhemse Gelredome. 
Lees meer over Paul McCartney

Gepost door: Ylona

Zondag 9 t/m Vrijdag 14 oktober


Zondag 9 oktober
High tea in Tilburg bij de Dutch Pipes and Drums. Het was een gezellige middag met natuurlijk verschillende optredens van de band. Daarnaast waren er de koude en warme hapjes en dranken. De lekkere hapjes varieerden van cake (met appel) en gebak tot macaroni, vis en warme beenham.  Er was meer dan genoeg voor iedereen dus je kon makkelijk nóg een keer  – en waarom ook eigenlijk niet? –  extra opscheppen als je dat wilde. Tot slot was er nog een trekking van de loterij. Dit werd op den duur wel een beetje langdradig, maar als je uiteindelijk met 2 appeltaarten het pand verlaat, mag je toch zeker niet mopperen. Volgend jaar maar weer? We zullen wel zien!
Maandag 10 oktober
Voor de eerste keer samen met Corrie het safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek bezocht. Dit park beslaat circa 120 ha en er zijn in totaal ruim 1250 dieren – volgens de informatiefolder – gehuisvest. We hebben ze niet geteld, maar veel zijn het er in ieder geval wel. We hebben  een groot gedeelte van de wandelsafari gedaan – wat ’s avonds de nodige pijntjes in benen en voeten opleverde –  en al een heleboel verschillende dieren gezien. Helaas ging de roofvogelshow niet door vanwege de harde wind. Wel kregen we een interessante uitleg over het valkenieren. Wist je bijvoorbeeld dat de uitdrukkingen; “iemand een loer draaien”, of “muiten”, of “onder de duim houden” uit de valkerij komen? Afsluitend hebben we één van de 2 bussafari’s gedaan onder begeleiding van een chauffeur/parkranger, terug naar het begin van het park, langs o.a. de leeuwen, zebra’s, kangaroe’s en giraffes.
Donderdag 13 oktober
Het was, na 2 dagen van regen, weer eens mooi zonnig en droog weer en de wind was gaan liggen. Met het treintje – of eigenlijk een tractor met wagentjes erachter – naar Safaricamp gereden. Daar vandaan was het nog een stuk lopen naar het begin van het Safaripark. We waren maar net op tijd voor de Safariboot. Bij het eindpunt rustig gelopen naar de roofvogelshow. Dit keer ging de show gewoon door en ik heb zelfs nog meegedaan – al dan niet een beetje gepushed - aan de show als  vrijwilliger. Een heel leuke ervaring was het met zo’n grote vogel op je arm. Aan het eind van de middag nog even lekkeer in het zonnetje gezeten totdat de zon achter de bomen verdween en het kouder werd. ‘s Avonds een pizza  – goed belegd met verse paprika en rode ui –  gegeten in de snackbar.
Vrijdag 14 oktober
Weer een dagje Safaripark, maar nu op de fiets er naar toe. We hebben fietsen voor een week gehuurd zodat Matthijs en Eline er ook gebruik van kunnen maken. Opnieuw is het mooi weer en we genieten van het park én de dieren. Oók weer de roofvogelshow gezien. Ook dit keer was het weer indrukwekkend. Zo langzamerhand hebben we alle dieren van het park wel van dichtbij gezien en al een paar honderd foto’s genomen. Thuis maar eens op m’n gemak uitzoeken welke ik wil bewaren en welke er weg kunnen. Misschien dat we morgenochtend nog de autosafari of toch nóg een bussafari – maar dan langs de andere kant van het park – gaan doen.

vrijdag 7 oktober 2011

Vrijdag 7 oktober 2011

Op dierendag 4 oktober is er wéér een konijntje naar nieuw baasje gegaan. Tijdens het collecteren voor de dierenambulance kwamen een moeder met 3 kinderen langs de deur. Toen ze de foto's van de konijntjes zagen en later de konijntjes in de achtertuin, waren ze direct verkocht. Blij en opgetogen gingen de kinderen even later met hun nieuwe aanwinst naar huis. Nu hebben we dus nog 5 konijntjes over. We hebben niet zoveel hoop dat we de konijntjes kwijt kunnen bij de dierenwinkel omdat deze al "vol" zitten. Misschien kunnen we het eens proberen bij de kinderboerderij in de buurt? We zullen hier maar eens langs gaan.

Donderdagmorgen bezoek gehad van Charles. We hebben weer eens lekker kunnen bijkletsen. We proberen dit vaker te gaan doen.
's Middags de banenmarkt in P3 bezocht. Eerlijk gezegd had ik hier meer van verwacht. In de foyer, de kleine en grote zaal stonden kraampjes van verschillende uitzendorganisaties en diverse werkgevers opgesteld waar je vervolgens een gesprekje kon aanknopen.

Deze week een nieuwtje voor Anne. Ze heeft haar eerste "eigen" autootje gekocht en is daar bijzonder blij mee. We wensen haar heel veel veilige kilometers toe!

SIR PAUL MCCARTNEY BIJ CLASSIC FM


WOENSDAG, 05 OKTOBER 2011 13:13
Classic FM had een interview met Paul McCartney vorige week ter ere van zijn nieuwe ballet Ocean's Kingdom.
lees meer hierover en beluister radiofragmenten van het interview.
Overgenomen van Beatlesfanclub.nl

vrijdag 30 september 2011

Vrijdag 30 september 2011

Mijn moeder is weer thuis. Afgelopen woensdag heeft ze een pacemaker gekregen en gistermiddag kon ik haar ophalen uit het ziekenhuis en weer thuis brengen. Intussen is er thuishulp geregeld en krijgt ze een paar hulpmiddelen zoals een stoel in de badkamer. Nu zal ze wel weer opknappen, maar ze zal zich ook goed in acht moeten nemen.

Afgelopen week opnieuw een aantal sollicitaties gedaan.

1. Allround Administrateur bij Strukton. Hiervan heb ik een ontvangstbevestiging gekregen.
2. Projectadministrateur met SAP ervaring
3. Financieel medewerker in IT sector via Page personnel, Hiervan heb ik ook een ontvangstbevestiging gekregen.
4. Administrateur Vastgoed via MT&V finance
5. Projectadministrateur m/v via Amsterdamvacaturebank.

Dan is er een uitnodiging binnengekomen van het UWV over het grootste banenevenement van Nederland, de landelijke banenmarkt van UWV Werkbedrijf onder het motto "Laat je zien (het werkt!)". Dit evenement zal plaatsvinden in het Pop- en Cultuurpodium P3 in Purmerend op donderdag 6 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Diverse werkgevers uit de regio Waterland presenteren hun vacatures. Daarnaast kun je deelnemen aan allerlei activiteiten om je kans op een baan te vergroten. Ook is er bijvoorbeeld informatie te verkrijgen over opleidingsmogelijkheden en werkervaringsplaatsen. Ik ga daar zeker heen. Eerst zal ik trouwens 's morgens met m'n moeder voor controle in het ziekenhuis zijn.

Woensdag is er dan eindelijk bezoek geweest voor de jonge konijntjes. Eén van de konijntjes is uitgekozen en zal as. maandag worden opgehaald en een nieuw (t)huis krijgen. Intussen zijn de konijntjes - in afwachting van belangstellenden - verhuisd naar een hok in de achtertuin want moeders kan de verzorging van al die druktemakers echt niet meer aan.

maandag 26 september 2011

CLASSIC FM GAAT SIR PAUL MCCARTNEY INTERVIEWEN


DONDERDAG, 22 SEPTEMBER 2011 12:05
Classic FM zal een exclusief interview met Sir Paul McCartney uitzenden op zondag 2 oktober. Het drie uur durende ‘Paul McCartney Takeover’ programma, gepresenteerd door Anne-Marie Minhall van Classic FM, zal een interview ten gehore brengen waarin een intiem en eerlijk inzicht wordt gegeven in zijn befaamde carrière en leven.
http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7357-classic-fm-gaat-sir-paul-mccartney-interviewen
lees meer..

vrijdag 23 september 2011

Vrijdag 23 september 2011

En ineens ben je een jaartje ouder. Vandaag 53 jaar geworden.

Afgelopen week heeft vooral in het teken gestaan van de ziekenhuisopname van m'n moeder. Vandaag zal ze onderzocht worden (catheterisatie) en dan is het afwachten wat ze zullen aantreffen. Misschien een dotterbehandeling?

Nog steeds geen konijntjes uitgekozen. Als het mogelijk is zullen er vanmiddag toch al 3 of 4 konijntjes bij de dierenwinkel worden gebracht. Zo langzamerhand is het gewoon zielig voor "moeders" als ze 7 van die vraatzuchtige konijntjes te drinken moet geven. Ze eten nu al geruime tijd gewoon mee met vast voedsel, dus het drinken bij de moeder moeten we maar gaan afbouwen.

Deze week geen sollicitaties gedaan. Ik ben trouwens al aan m'n taks voor deze maand. Wel weer een stel afwijzingen ontvangen.

zaterdag 17 september 2011

Zaterdag 17 september 2011

Vorige week zondag was het wel weer leuk om bij Anne te gaan kijken bij het voetbal. Een doelpuntrijke (4 - 4) wedstrijd is het geworden die Purmerend toch eigenlijk wel had moeten winnen. Misschien dat Anne morgen ook weer gaat spelen. Morgen eerst om half één de wedstrijd PSV-Ajax kijken op Eredivisie Live. Ben benieuwd wat het wordt. Morgen ook eerst langs sporthal de Beukenkamp waar een grote rommelmarkt zal zijn. Weer ff lekker snuffelen dus. ;-D

Deze week een 2-tal sollicitaties gedaan.
1. Financieel mederwerker/Office Assistent via Recruitment@denniswolf,nl. Van de sollicitatie heb ik een bevestiging ontvangen en zal binnen enkele dagen een reactie kunnen verwachten.
2. Projectadministrateur/ass.Controller via NationaleVacaturebank.nl
De afgelopen week kwamen maar weinig geschikte - voor mij dan - vacatures langs. Bij een aantal was de link naar de vacature al niet meer actief, dus was solliciteren sowieso niet meer mogelijk. Bij andere vacatures was het niveau en/of salaris een struikelblok of de standplaats (Breda, Schiedam, Rotterdam) was niet aantrekkelijk voor woon-werk.

Voor de konijntjes was afgelopen week wel belangstelling. Vooral de buurtjes waren via de school aan het werven. Daarnaast had ik een reactie via de advertentie op Marktplaats en één telefonische reactie. Mogelijk zijn er zelfs 4 of 5 serieuze kandidaten. Alleen is er tot vandaag nog niemand langs geweest om concreet een konijntje te kiezen. Het wordt opschieten want na volgende week zijn we toch écht van plan de konijntjes naar de dierenwinkel te brengen.

De afgelopen dagen heb ik de gang - eindelijk - afgemaakt voor wat betreft het schilderwerk. Het ziet er fris uit, al zeg ik t zelf. Nu nog een mooie spiegel, een plank over de verwarming en een nieuwe kapstok aanschaffen en dan is t helemaal klaar.

Deze week een telefoontje gehad van Bert, een oud-collega en OR-lid van Postkantoren bv. Ze zijn van plan een reünie te organiseren voor alle collega's die vanaf 2008 in de medezeggenschap van Postkantoren bv hebben gezeten. Ik kijk er nu al naar uit. De bedoeling is om volgend voorjaar (mei) hiervoor een datum te prikken.


zaterdag 10 september 2011

Zaterdag 10 september 2011

Afgelopen week me zelfs 2x uitgesloofd. Eerst woensdag samen met Matthijs 45 minuten in de regen langs de ringvaart gelopen en gisteren weer in de sportschool. Ik voel me er lekker bij, alleen is de spierpijn wel aanwezig. Woensdag kreeg ik door m'n schoenen ook nog last van een blaar op m'n voet. Dat is natuurlijk niet zo lekker.

Deze week "slechts" één sollicitatie gedaan. Voor het UWV is dat genoeg, maar toch...
1. Financieel Medewerker via Officevacatures.nl.
Ik ontving gisteren een brief van het Andreas/Lucas ziekenhuis in Amsterdam over mijn sollicitatie. Ze hebben een selectie gemaakt van kandidaten die qua profiel het beste aansluiten bij wat ze zoeken. Ik hoor daar dus niet bij.

Vandaag is het een mooie zonnige dag, na een aantal zeer slechte dagen met regen en storm. Een mazzeltje voor de Lionsclub Purmerend die een boekenmarkt houdt in 't stadje en ook voor de brandweer van Purmerend die een Open Dag heeft. Op de boekenmarkt heb ik een 2-tal boeken op de kop getikt. Eentje van Michael Connelly (De Dichter) en eentje van Patrica Cornwell (Mortuarium). Het viel me op dat bij de meeste kraampjes de boeken van een redelijke prijs (€ 5 - € 7,50) hebben voorzien. Dat is goedkoop als je bedenkt dat het boek van Patricia Cromwell nog maar een recente (nov'2010) uitgave is.

Morgen ga ik naar de voetbalwedstrijd van Anne kijken in Bergen. Het zal voor Anne haar eerste wedstrijd weer zijn in het shirt van fc Purmerend.

De kleine konijntjes groeien gestaag. Nog steeds is er niemand geweest die heel zeker één of meerdere konijntjes wil hebben. We zullen de konijntjes in principe nog 2,5 week bij ons houden en dan mogen ze bij moeders vandaan. Intussen heb ik van de dierenwinkel begrepen dat ze volgende week de knaagdierenhoek opknappen en dat ze daarna weer konijntjes willen aannemen. Gelukkig maar.

zaterdag 3 september 2011

Zaterdag 3 september 2011

Het was een rare week. Afgelopen maandag is er dan de afwijzing op de vacature bij het AMC. Aan de ene kant had ik het wel verwacht omdat er vorige week vrijdag al geen reactie was gekomen, maar je probeert toch positief te blijven en hoopt dat je nog een ronde verder komt. Maar helaas.

Woensdag weer eens in Utrecht geweest bij de (oud)collega's van Postkantoren. De spoeling wordt wel erg dun zo langzamerhand. We hebben met z'n allen weer lekker een broodje Döner gegeten. Erg gezellig. Natuurlijk ook even een bezoekje gebracht aan de markt (ik "scoorde" daar 3 boeken) en de Mediamarkt (gekeken voor een nieuwe printer).

Deze week ook weer sollicitaties de deur uitgestuurd;
1. Projectadministrateur in Amsterdan via AmsterdamVacatureBank.nl. Hierop heb ik ook al een afwijzing ontvangen.
2. Projectadministrateur via Continu.nl. Ook hier al een afwijzing van ontvangen.
3. Projectadministrateur via Financial. Ontvangstbevestiging is binnen.
4. Projectadministrateur bij G-Star Raw in Amsterdam via Indeed.nl

De kleine konijntjes zijn nu bij 3 weken. Deze week heb ik een email gestuurd aan de konijnenopvang in Heiloo met de vraag of zij nog plek hebben voor de konijntjes. Tot vandaag nog geen antwoord ontvangen. Het wordt wel tijd dat we voor de kleintjes een nieuw "(t)huis" weten te vinden want wij hebben er nu genoeg.

maandag 29 augustus 2011

Maandag 29 augustus 2011

Helaas, helaas. Vanmiddag ben ik gebeld met de mededeling dat ik niet in aanmerking kom voor de functie van projectadministrateur bij het AMC. Hoewel van de kant van het AMC het sollicitatiegesprek ook als plezierig en goed was ervaren, waren er kandidaten die naar hun oordeel beter zouden passen in het team. Er zit niets anders op dan verder te zoeken.

Vanmorgen bij de diabetes-verpleegkundige geweest. Gelukkig zijn de bloedwaarden niet zodanig - de laatste meting (juni 2011) was al beter dan die van oktober 2010 - dat ik medicijnen zou moeten slikken. Dit komt vooral omdat ik in die periode een aantal kilo's ben kwijtgeraakt en vanaf maart 1x per week naar de sportschool ga. Ik blijf wel onder controle bij de huisarts. Eind november moet ik weer terug komen.

Vandaag het volgende bericht via email-alert ontvangen;

Bouw toont omzetherstel

|  Laatst gewijzigd:29-08-2011 11:39  |  Joost Zwaga  | 


De Nederlandse bouwsector heeft zich in de eerste helft van dit jaar hersteld. Gestimuleerd door het zachte winterweer steeg de bouwomzet met 6 procent. 
Lees meer ... http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2011/08/29/bouw-toont-omzetherstel-in-eerste-helft-2011
Misschien toch een beetje meer hoop op een baan in de sector die ik graag wil?

zondag 28 augustus 2011

Zondag 28 augustus 2011

Balen zeg, afgelopen vrijdag. Ik zou wat te horen krijgen over mijn sollicitatie bij het AMC, maar ik zat tevergeefs op een telefoontje te wachten. Daarom zelf maar even gebeld. Na de 2e keer kreeg ik een sms'je dat ik pas aanstaande maandag een terugkoppeling zal krijgen. Ik hoop dan maar dat van uitstel geen afstel komt.

Vanmorgen helemaal compleet nat geregend bij een bezoekje aan de Hazepolder-markt. Ik heb bewondering voor de mensen achter de kraampjes die er, ondanks het slechte weer, toch nog plezier in hadden.

Misschien vanmiddag weer eens vissen in de Purmerringvaart. Per slot van rekening heb ik niet voor niets sinds lange tijd weer eens een vispas aangeschaft.

Morgenochtend heb ik een afspraak bij de diabetes-verpleegkundige. Maar eens afwachten wat dat oplevert.

Nog geen reacties ontvangen van mensen die een konijntje willen hebben. Ze zijn alle 7 nog steeds beschikbaar, dus schroom niet en neem contact met ons op.

dinsdag 23 augustus 2011

Dinsdag 23 augustus 2011

Ja hoor, dat kan er ook nog wel bij. De werkloosheid is weer eens gestegen. Nóg meer mensen die een baan zoeken. En dan gaat het nog steeds slecht in de bouwsector, dus daar hoef ik zo langzamerhand ook niet meer op te rekenen. Het is deze week wel spannend of ik nog verder kom met de sollicitatie bij het AMC. Eind deze week zal ik een terugkoppeling krijgen. Duimen maar.

Gisteren met Pluis naar de dierenarts geweest. Ze blijkt een lichte baarmoederontsteking te hebben. Een flesje antibiotica meegekregen en daar zal het van moeten opknappen. Voor Steevie gelijk een afspraak gemaakt voor de castratie. Hij gaat as. donderdag onder het mes.

Morgenochtend komt dan eindelijk - hopelijk - de stoffeerder langs om de trap te bekleden. We zullen 't zien.

vrijdag 19 augustus 2011

Vrijdag 19 augustus 2011

Woensdag ben ik voor een sollicitatiegesprek geweest bij het AMC. Heb daar gesproken met de hoofd Projectcontrol en het hoofd van de Projectadministratie. Zelf vond ik dat het gesprek wel goed ging. Het was heel ontspannen en ongedwongen. Je weet natuurlijk nooit wat ze aan de andere kant van de tafel precies van je willen horen, dat is afwachten. In ieder geval ben ik niet direct afgevallen want eind volgende week zullen ze via Strictly People mij op de hoogte stellen van een eventueel vervolg.

Op dag 5 van de kleine konijntjes heb ik deze foto gemaakt. Een klein kaal beestje, veilig in de handen van Matthijs. Mocht er al interesse zijn in één of meer van de kleintjes, dan kun je contact met ons opnemen. Maar let op, pas na 5-6 weken mogen de kleintjes bij de moeder weg.

dinsdag 16 augustus 2011

Dinsdag 16 augustus 2011

De Oranje-dames basketbal onder 18 jaar zijn weer terug op Nederlandse bodem. Op Schiphol werd gisteravond nog even een klein feestje gebouwd met de aanwezige ouders, grootouders, vrienden, familie en kennissen.
Het was moeilijk om afscheid van elkaar te nemen en de dames en stafleden namen daar, begrijpelijk, ook ruim de tijd voor.

Op dag 2 van het nieuwe nestje konijntjes is het een drukte van belang. Het spul groeit als kool.

Vanmiddag ben ik gebeld door Eugene van Strictly for People met de mededeling dat ik morgenochtend om half 11 ben uitgenodigd voor een gesprek met een delegatie van het AMC. Heel verrassend en spannend allemaal. We moeten maar ff afwachten wat het wordt.

maandag 15 augustus 2011

Maandag 15 augustus 2011

De Oranje-dames zijn op het EK in Roemenïe nog als 5e geëindigd. Gisteren versloegen ze de dames van Polen in de strijd om de 5e en 6e plek, met 80-62. Vanavond komen ze weer terug op Schiphol. Samen met Pris gaan Corrie en ik Anne ophalen.

Na een heel leuk bezoekje aan Artis, gisteren met Corrie, wachtte ons thuis een grote verrassing.
Stevie, ons kleine grijze konijntje, blijkt namelijk tóch een mannetje te zijn. Matthijs en Eline vonden in het hok Pluis samen met 7 (!!) kleintjes. Pluk kan de vader niet zijn omdat die namelijk al "geholpen" is. Dus.....
Het resultaat is op de foto te zien, of ook eigenlijk niet door al die zwarte haren.
Gevolg van dit alles is dat "mamma" Pluis weer in de kooi binnen zit en de 2 heren zitten buiten in de ren. Zoals gezegd, een grote verrassing, maar toch ook wel weer heel leuk. Nu maar afwachten of de kleintjes allemaal in leven blijven en we straks - na 5-6 weken - ze een goed thuis kunnen bezorgen. Mocht er al interesse zijn kan er ook nu al gereageerd worden.

Vanmorgen ben ik teruggebeld door de contactpersoon van Strictly for People. Hij was tevreden over het gesprek van vrijdagmorgen, maar twijfelde of ik de juiste kandidaat zou zijn voor de functie in het AMC. De manager heeft toch, naar aanleiding van de profielschets die was gegeven door Strictly for People, mijn CV opgevraagd en zal deze vanmiddag bespreken op de afdeling, tesamen met de CV's van andere kandidaten. Afwachten maar. Daarnaast blijft Strictly for People ook zoeken naar werk voor mij. Zodra ze wat hebben zoeken ze weer contact met me.

zaterdag 13 augustus 2011

vrijdag 12 augustus 2011

Vrijdag 12 augustus 2011

Gisteren bij het UWV geweest voor een zgn. "startgesprek". M'n werkcoach was tevreden over mijn inspanningen in de afgelopen periode.Vanaf januari van dit jaar heb ik meer dan 100 sollicitaties verstuurd, terwijl je van het UWV er minimaal 4 per maand moet versturen.
Vanmorgen voor een kennismakingsgesprek geweest in Hotel Breukelen met een vertegenwoordiging van het bureau Strictly People. Dit gaat om de vacature van Projectadministrateur bij het AMC. Maandag zal ik worden gebeld met een terugkoppeling van het gesprek en hoop dan te horen of er nog een vervolg komt.
De laatste wedstrijd van de Oranje-dames tegen Italië (woensdag) in de kwalificatieronde werd met 55-48 gewonnen. Door dit resultaat bereikten ze de laatste 8 van het EK. In de kwartfinale gingen de Oranje-dames vandaag helaas tenonder tegen de Spaanse furie, 88-50. De dames zullen nu nog strijden voor de plaatsen 5 t-m 8. Meer zit er dit keer niet in, helaas.

woensdag 10 augustus 2011

Woensdag 10 augustus 2011

In de kwalificatieronde hebben de basketbalsters van Oranje onder 18 in Roemenie de eerste 2 wedstrijden verloren. Maandag tegen Servie werd het 51 tegen 60 en gisteren tegen onze zuiderburen werd met 71 tegen 54 verloren. Willen ze nu nog kans maken om verder te komen moet er in ieder geval vanmiddag tegen Italie gewonnen worden. Duimen maar!

Gisteren nog een sollicitatie gedaan,
1. Projectadministrateur in Amsterdam via Askjim.nl en Strictly people. Gistermiddag is er telefonisch contact geweest en ik ben voor vrijdagochtend uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een vertegenwoordiger van Strictly people in Hotel Breukelen. Ben benieuwd wat dit wordt.

Deze week een afwijzing ontvangen van Creyf´s uitzendbureau op de sollicitatie naar de functie van Administratief medewerker bij een aannemersbedrijf. Ik had me wel verheugd op een selectie, maar helaas. Ik heb nog even gebeld en ze vertelden me dat er ca. 50 sollicitanten waren en dat mijn CV toch nét niet aansloot bij wat ze zochten.

zondag 7 augustus 2011

Zondag 7 augustus 2011

Gistermiddag naar een begrafenis geweest. Triest allemaal. Mooi was het dat er meer collega's van Postkantoren waren gekomen. Even bijpraten natuurlijk en het was gelijk weer "ouwe jongens krentenbrood".
Om die reden kon ik gisteren het wedstrijdverloop van de basketbalwedstrijd Frankrijk-Nederland niet volgen. Anne sms'te me toen ik al in de auto op terugweg was dat ze helaas verloren hadden maar toch - als 2e in groep D geeïndigd - naar de volgende ronde zijn met Oranje. In de volgende kwalificatieronde zijn ze ingedeeld in groep F met de eerste 3 ploegen uit groep C. Morgen (maandag 8-8) spelen ze tegen Servië (2e geworden in groep C) om vijf uur (ned.tijd), dinsdag (9-8) tegen onze zuiderbuurtjes België (nr.1 in groep C) om half één en tenslotte woensdag (10-8) spelen ze om half één (ned.tijd) tegen de dames van Italië (3e in groep C). Dan is het afwachten of ze doorgaan naar de kwartfinale. Lees meer http://u18women.fibaeurope.com/en/cid_Fl2zSEHHI4kx84gqwW40U3.pageID_uTZWJ-cpGNsFp3pqyF22F0.compID_uHP8sHguJSYAvKyuMkarZ1.season_2011.html

Op het sollicitatievlak heb ik slechts één sollicitatie gedaan;
1. Administratief medewerker bij een aannemersbedrijf in Amsterdam via Creyf's uitzendbureau / Jobselectie.nl. Dit is een vacature die mij wel aanstaat. Ik hoop daarom ook dat ik in ieder geval eens uitgenodigd voor een gesprek. We zullen het afwachten.

vrijdag 5 augustus 2011

Vrijdag 5 augustus

Woensdag zou de stoffeerder langskomen om de trap te bekleden, maar dat ging niet door omdat hij het ondertapijt niet mee had. Communicatiefoutje met de leverancier! Gevolg is dat er pas voor de 17e een nieuwe afspraak gemaakt kon worden. Balen dus. Al die tijd zitten we dus met een kale trap. Dat is wel erg gehorig kan ik je vertellen.

Gisteren al naar de sportschool geweest omdat ik vandaag (vrijdag) naar Amsterdam wilde. Vanmorgen naar Amsterdam geweest met de bus en een bezoekje gebracht aan de boekenmarkt aan het Spui. Niet helemaal mijn genre wat er aan 2e hands boeken lag uitgestald.

Volgende week een afspraak met m'n werkcoach van het UWV. Ben benieuwd wat hier besproken gaat worden en welke akties er volgen.
Deze week een 2-tal sollicitaties gedaan;
1. Medewerker Projectadministratie in Amsterdam bij Exact via de Nationale Vacaturebank.nl. Hiervan heb ik ook een bevestiging ontvangen en hoop binnen 3 dagen opnieuw een reactie te ontvangen want anders kan ik er van uitgaan dat ik niet geselecteerd ben om verder te gaan.
2. Financieel adm. medewerker in Purmerend via Bananematch.nl / Unique uitzendbureau.

In Roemenië wordt momenteel het EK (4 - 14 aug.) voor vrouwen onder 18 jaar basketbal gespeeld. Anne is daarbij aanwezig als fysiotherapeute van de nationale ploeg. Gisteren is de eerste poulewedstrijd tegen Tjechische dames gewonnen (69-81) en vandaag werden de Sloveense dames verslagen (49-42). Morgen (kwart voor 3 Ned.tijd) staat de laatste wedstrijd in poule D tegen Frankrijk op het programma.
http://u18women.fibaeurope.com/en/cid_Fl2zSEHHI4kx84gqwW40U3.pageID_13JSZm,xH0sqYWRseoicr1.compID_uHP8sHguJSYAvKyuMkarZ1.season_2011.html

woensdag 3 augustus 2011

Uit het nieuws

Cowboyhoed John Lennon onder de hamer

In Engeland wordt volgende week een cowboyhoed geveild die nog van John Lennon is geweest. De Beatle droeg de hoed in 1965 tijdens de beroemde Beatles-tour door de Verenigde Staten.

Lees meer... http://historiek.net/actueel/cowboyhoed-john-lennon-onder-de-hamer-4909

20 miljoen jaar oude primatenschedel gevonden

Wetenschappers zeggen in Oeganda een ongeveer twintig miljoen jaar oude schedel van een primaat gevonden te hebben.
Lees meer...http://historiek.net/actueel/20-miljoen-jaar-oude-primatenschedel-gevonden-4917

dinsdag 2 augustus 2011

Dinsdag 2 augustus 2011

Op de markt sinaasappelen gekocht en een nieuw bandje voor m'n horloge.
Vanmorgen is Anne vertrokken voor het EK basketbal voor vrouwen onder 18 jaar in Roemenië. Ze vliegen vanaf Schiphol naar Boedapest (Hongarije) en van daar gaan ze met de bus naar de plaats van bestemming. Intussen hebben ze daar al hun eerste training er op zitten.
Bij de post zat dit keer een heel vervelend - maar niet helemaal onverwacht - bericht van een (oud) collega. Via de email nog een ander vervelend bericht over weer een andere (oud) collega.
Vanmiddag op de fiets - het was lekker weer - naar Edam geweest en via Middelie terug naar Purmerend.
Vanavond verrast door Matthijs en Eline met het eten. Op zich niet zo verrassend zou je zeggen, maar ze hadden daarvoor ons een nieuwe frituurpan cadeau gedaan.
Twee nieuwe sollicitaties verzonden;
1. Allround Administrateur in Utrecht via i4talent / Megajobs
2. Projectadministrateur met ervaring in de Civiele techniek, via Continu / Officevacatures.nl.
Nou ja, ervaring in de Civiele techniek heb ik dan niet, maar dat is toch te leren. Niet waar?

vrijdag 29 juli 2011

Vrijdag 29 juli 2011

Vanmorgen eerst Matthijs en Eline met hun vrienden opgehaald uit Zandvoort en daarna de wekelijkse boodschappen gedaan met Corrie.
Vanmiddag - hoewel ik er weinig energie voor had - naar de sportschool geweest. Maar als je dan weer geweest bent voel je je weer een ander mens.
Anne en Priscilla zijn komen eten en zijn gezellig 's avonds bij ons.

De hele week veel emails ontvangen met nieuwe vacatures maar er zat weinig bruikbaars tussen deze keer. Tot vandaag dan. Vandaag 3 sollicitaties verstuurd:
1. Financieel Administratief medewerker via Officevacatures.nl.Vitea
2. Projectadministrateur via Officevacatures.nl/Continu
3. Allround Administrateur bij een retailorganisatie via Page Personnel (PROE 133150)
Paul McCartney. © GETTY
Paul McCartney speelt op openingsceremonie Spelen 2012 - muziek - VK
www.volkskrant.nl

maandag 25 juli 2011

Maandag 25 juli 2011

Vandaag een afbericht ontvangen van MT&V finance over de sollicitatie naar de functie van projectadministrateur. Er waren kandidaten die beter aansluiten op het door de opdrachtgever gewenste profiel. De sollicitatieprocedure zal dus met mij niet worden voortgezet.

Hoewel de weersvoorspelling niet florissant was, is het nog een redelijke dag geweest. De verwachting voor de komende week is hoopgevend.
Met Corrie op jacht geweest naar een nieuwe kapstok en voor nieuwe bekleding voor de trap.
Morgen komen ze de gang, het trapgat en de overloop spachtelputzen. Wat zal dat opkappen!

zondag 24 juli 2011

Zondag 24 juli 2011

De afgelopen dagen, met veel regen en wind, een 2-tal sollicitaties gedaan;
1. Als projectadministrateur via MT&V finance met ervaring binnen bouw/vastgoed. Er wordt weliswaar een hoog niveau gevraagd maar ik probeer het toch maar.
2. Projectadministrateur bij een onderzoeksinstituut in Amsterdam-Zuidoost via Unique/Jobselectie.nl

donderdag 21 juli 2011

Donderdag 21 juli 2011

De afgelopen dagen, samen met Corrie, op de overloop laminaat gelegd. De vloerbedekking zat er al vanaf het begin (1987) in. Het ziet er mooi uit, al zeg ik het zelf. Corrie is nu weer voor een paar dagen aan 't werk.
Vandaag is Anne vertrokken voor een trainingsstage met de basketbalsters naar Turkije en morgen breng ik Matthijs naar Zandvoort voor een weekje vakantie.
Gisteren en vandaag de email doorgenomen en dat heeft een 3-tal sollicitaties opgeleverd.
1. Administratief Medewerker bij BAM Techniek in de regio Amsterdam. Intussen al een bevestiging én een afwijzing ontvangen. Er waren vele reacties binnengekomen en andere kandidaten sloten beter aan bij de selectiecriteria. Daarom is besloten om met mij de procedure verder niet voor te zetten.
2. Medewerker Financiële Administratie bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit is een functie op schaal 6 en is voor 36 uur per week.
3. Projectadministrateur bij Multicraft voor 40 uur in de week.
Er kwam nóg een aantrekkelijke vacature langs, namelijk die van projectadministrateur bij Dura Vermeer. Maar standplaats zou dan Leidschendam worden en dat is voor mij 2 uur en 3 kwartier met het openbaar vervoer vanuit Purmerend. Dat is een beetje veel van het goede. Daarom maar niet gesolliciteerd.
Paul McCartney maakt persoonlijke 9/11 documentaire - BUITENLAND - PAROOL
Kleine bruiloft Paul McCartney - Privé | Het laatste Privé nieuws leest u op Prive.nl van De Telegraaf [prive]

vrijdag 15 juli 2011

Vrijdag 15 juli 2011

Via een brief een schriftelijke bevestiging ontvangen van St. Lucas Andreasziekenhuis op mijn sollicitatie naar de functie van projectmedewerker Huisvesting. Ik krijg nog nader bericht over het vervolg.

Een reactie ontvangen op de sollicitatie naar de functie van Medewerker Grootboek. De procedure is inmiddels succesvol afgerond daarom zal ik geen uitnodiging ontvangen voor een gesprek.
Ook een afwijzing betreffende de sollicitatie bij Vacansoleil. Ze hebben daar een selectie van kandidaten gemaakt en daar hoor ik niet bij. Als reden wordt opgegeven dat andere kandidaten wat betreft talenkennis en ervaring beter aansluiten bij het opgestelde functieprofiel.

Vandaag weer een prachtig mooie dag, na de dramatische regendag van gisteren. Weer lekker een uurtje gesport in de sportschool en boodschappen gedaan met Corrie.
Anne zit, na enige vertraging (veel wind) vanaf Eindhoven, inmiddels in Frankrijk.
Foto uit 1965 (van Kink FM)
Kink - Messenger of Music | Popnieuws: Docu over George Harrison in oktober in premiere

donderdag 14 juli 2011

Donderdag 14 juli 2011

Na de behandeling door Anne dinsdagavond waren de klachten aan m'n schouder al een heel stuk minder. Ik kon dinsdagnacht in ieder geval goed slapen. Maar ik was toch even naar de huisarts geweest. Hij zag geen reden voor verder onderzoek en wil nog even afwachten. Ik zal nog wel een beetje rustig aan moeten doen.

Vanmorgen gebeld door uitzendbureau Randstad met nog een paar aanvullende vragen over mijn inschrijving van gisteren.

Van de vele vacaturemeldingen via de e-mail van vandaag heb ik gesolliciteerd naar de functie van medewerker Grootboek in Amsterdam via Careerbuilder.nl en Michael Page Nederland.
Van Michael Page een e-mailbevestiging ontvangen (Hierbij bevestigen wij dat u uw gegevens en curriculum vitae correct via onze website verzonden heeft als reactie op de vacature :MEDEWERKER GROOTBOEK (MKAJ153529)
Op zo kort mogelijke termijn laten we u weten of u wordt uitgenodigd voor een gesprek.)

woensdag 13 juli 2011

Woensdag 13 juli 2011

Een miezerige dag vandaag. Corrie is daarom met de auto naar haar werk.
Gisteravond bij Anne en Pris geweest in Diemen. Komend weekend gaat Anne weer met een trainingskamp mee naar Frankrijk met de meiden van de nationale ploeg basketbal onder 18 jaar.
Anne heeft me ook even behandeld aan m'n zere schouder. Vanavond ga ik er in ieder geval mee naar de huisarts. Jammer dat ik niet gelijk een afspraak heb kunnen maken bij de acupuncturist. Misschien is het wel een slijmbeurs en/of een peesonsteking. Balen dus :-(
Een afwijzing ontvangen van de sollicitatie bij Kennemer Wonen in Alkmaar. Ze hebben kandidaten die met hun profiel beter aansluiten - zo noemen ze dat dan - bij de functie.
Weer 2 sollicitaties gedaan:
1. Projectmedewerker Huisvesting in het St. Lucas Andreas Ziekenhuis. Een heel andere branche natuurlijk, maar als je t niet probeert dan weet je ook niet of ze juist jou zoeken.
2. Projectadministrateur in Amstelveen bij een Vastgoedbeheerder via Randstad.nl. Gelijk heb ik een account aangemaakt bij Randstad.nl zodat ik hier ook email alerts toegestuurd krijg.

maandag 11 juli 2011


Curriculum Vitae





Naam

Jan Visser
Adres:

Spinetstraat 39
Postcode + woonplaats

1443 XB Purmerend
Geb.datum + plaats

23-09-1958 te Marken
Telefoon

0299 – 437 430, mobiel 06 44 65 14 53


Sofinr. 0878 11 613
Burgerlijke staat

Gehuwd, 2 kinderen
E-mailadres




Opleiding:


2011

Elementaire Bouwkunde (4-daagse opleiding van WVS Training en Consulting)
2011

Grondbeginselen Systems Engineering in de GWW (2nd Nature projects bv)
                        
2010

Opleiding (3-daagse opfriscursus) Projectadministratie (BOB-opleidingen)
2005

LOI; "praktijkdiploma Arbeidsrecht”
2004

LOI; "doelgericht formuleren"; spelling, tekstopbouw en teksten schrijven, stijl
Sept 1996/Juni 1997

Certificaat PRAEHEP Financiële Administratie (MBO)
jun-96

Training “Schriftelijk klantgericht formuleren”
Maart-april 1992

Basisopleiding Bedrijfskunde en Management
Najaar 1991

Financieel Management voor ass.Controllers (Bureau Kees Horden)
11-4 t/m 6-5-1983

MOC basismethode en Technieken voor bedrijfskundige assistenten
Sept. 1974 – mei 1975

Opleiding tot kantoorambtenaar PTT
mei-74

Diploma MAVO-4 te Monnickendam



Werkervaring + bijzonderheden:


1-4-2009 – 30-04-2011

TASK Engineering & Projectmanagement BV te Utrecht; tewerkgesteld als Medewerker projectbeheer en projectcontrol bij Postkantoren BV in Utrecht.
1-9-1998 – 31-03-2009

Overgang naar Postkantoren BV.


Projectcontrol / coördinator administratie;


Doel van de functie:


.Inrichten van ondersteunend proces voor in -en uitgaande


geldstromen;


. Bewaken consistentheid van uitgaven en signaleren en rappor-


teren van trendmatige afwijkingen;


. Periodiek (laten) verstrekken van financiële rapportages;


. Realiseren van budgettering, bewaking, rapportage en


advies van projecten.


Hoofdactiviteiten:


. Management; geeft leiding aan BackOffice


. Financiële administratie;


. Advies projectcontrol;


. Begroting


. Projectadministratie + rapportage
1-1-1998

Indiensttreding bij PTT Post Vastgoed (Postconsult)


. Projectadministratie; aanmelding van projecten, registratie


verstrekte budgetten, voorbereiding en registratie opdrachten


aan derden, archivering projectdocumenten;


. Financiële administratie; controle, registratie, betaalbaar-


stelling en archivering facturen, verrekening met opdracht-


gever(s).


. Rapportage
mei-94

Coördinator Administratief Beheer (MBO/Hbo-niveau SPD1)


Doel van de functie:


. Coördineren van administratief proces van gegevensverwer-


king en aanleveren van objectgebonden kosten;


. Realiseren van correct gebruik van administratieve richtlijnen


en procedures.


Hoofdactiviteiten:


. Administratief coördineren van oplevering rapportages en


periodieke afsluitingen en informeren management;


. Beoordelen en adviseren betreffende administratieve organisatie


en processen;


. Fiatteren financiële verplichtingen;


. Verrichten van noodzakelijke aanvullende en of correctie-


boekingen in het financiële systeem;


. Uitvoeren van interne controle / eerste aanspreekpunt in- en


externe accountantsdienst.
1-1-1991

In diensttreding bij PTT (later KPN) Vastgoed


Functie assistent-Rayoncontroller (MBO/Hbo-niveau)


Doel van de functie:


Het realiseren en bewaken van de financiële planning,


projectanalyse en controle, financiële informatievoorziening


en - rapportage.


Hoofdactiviteiten:


. Adviseren over haalbaarheid begrotingen en periodiek


rapporteren over stand van zaken van verplichtingen versus


begrotingen;


. Bewaken voortgang project m.b.t. tijd, geld en omvang +


evaluatie projecten;


. Beoordelen conceptopdrachten aan derden en bewaken van


betaalbaarstelling facturen;


. Aansturen en toezicht uitoefenen op financiële projectad-


ministratie.
Aug. 1989

Waarnemend Controllerfunctie HVP
jun-87

Assistent chef Gebouwen Postdistrict Amsterdam
1-1-1986

Organisatieanalist Postdistrict Amsterdam;


Coördinator Administratie/Planning
1-2-1983

Organisatieassistent Postdistrict Amsterdam
2-1-1980

Afdeling Formatie van het Postdistrict Amsterdam
1-9-1974

In diensttreding bij het Postdistrict Amsterdam







Overige informatie:


06-09-1978/31-12-1979

Militaire dienst (Verbindingsdienst Ede, Veldpostkantoor te Utrecht)
Competenties

Accuraat, verantwoordelijkheidsgevoel, loyaal en serieus. Kan zelfstandig maar ook in teamverband werken.
Nevenactiviteiten

Secretaris Onderdeelcommissie Hoofdkantoor Postkantoren


Lid van Ondernemingsraad Postkantoren sinds feb.2008 (tot 31-03-2009)


Voorzitter werkgroep Flexibilisering / Outsourcing Hoofdkantoor Postkantoren BV.
Ervaring met

MS-office, Crediteuren- debiteuren administratie, div. Boek-
houdsystemen (EQ en SAP), Notuleren / verslagleggen, Contracto (programma voor het beheer van inkoopcontracten ed.)
Hobby's

(Dames)voetbal (leider/coach)


Webmaster van website / web-log (http://fortunadames.web-log.nl/ )


Artikelen, wedstrijdverslagen schrijven + foto’s maken (voetbal, natuur, oudheden, karakteristieke zaken)


Lezen (thrillers, spionage, oorlog e.d.)