vrijdag 16 november 2012

zaterdag 27 oktober 2012

Nieuw album McCartney?


Begin 2012 kwam er een album uit van Paul McCartney, maar de beste man is alweer de studio in gedoken voor alweer een nieuwe plaat!

http://www.radio2.nl/nieuwspagina/3830/nieuw-album-mccartney.html

Paul McCartney covert the Christmas Song

Paul McCartney heeft een coverversie van het nummer The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire) opgenomen. Het lied verschijnt op een compilatie onder de naam Holidays Rule.

http://laserradio.nl/website/index.php/website/nieuws/paul_mccartney_covert_the_christmas_song

vrijdag 12 oktober 2012

JOHN LENNON’S 72 STE VERJAARDAG BRENGT FANS NAAR ZIJN HOLLYWOOD STER
DONDERDAG, 11 OKTOBER 2012 18:07
Fans van alle leeftijden komen samen bij de ster van de omgebrachte Beatle buiten bij de Capitol Records om zijn muziek en zijn leven te vieren.
Het is niet altijd mogelijk om jouw favoriete ster te ontmoeten. In Los Angeles verzoen je je dan in plaats daarvan met de ster van jouw ster.Als je wilt vieren, als je wilt rouwen, kom je samen bij de koperen plaat van jouw idool.

donderdag 11 oktober 2012

The Beatles 50 jaar: groter dan ooit - Nieuwsuur.nl
Het is exact vijftig jaar geleden dat ze met hun eerste single in de hitparade stonden: met 'Love Me Do' begonnen The Beatles een muzikale en culturele zegetocht die tot de dag van vandaag voortleeft.

woensdag 10 oktober 2012

Paul McCartney gaat John Lennon-nummer afmaken - Revolver's Lust For Life magazine

Paul McCartney gaat een onvoltooid liedje van John Lennon afmaken. Dat zegt hij in de nieuwe Jeff Lynne-documentaire Mr. Blue Sky.
Samen met de voorman van Electric Light Orchestra wil Paul McCartney de studio in om te werken aan het nummer. In 1995 kwam het Lennon-nummer Free As A Bird uit, maar volgens Sir Paul ligt er nog een nummer van zijn voormalig bandmaat.

donderdag 4 oktober 2012

DREXEL HILL GALERIE HERSCHEPT KUNSTWERKEN VOOR RINGO STARR
DONDERDAG, 04 OKTOBER 2012 21:55
Afgelopen zomer, toen Ringo Starr met zijn All-Starr band door de US toerde, hielp hij tegelijkertijd liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld door middel van de verkoop van zijn illustraties.

woensdag 26 september 2012

PAUL MCCARTNEY BRENGT DE CONCERT FILM 'LIVE KISSES' UIT.
DONDERDAG, 20 SEPTEMBER 2012 18:56
Paul McCartney heeft eerder dit jaar zijn album 'Kisses on the Bottom' uitgebracht en die fans die geïnteresseerd zijn om meer te horen van de jazz-pop klassiekers van de Beatle legende, krijgen later dit jaar hun kans.
lees meer....

maandag 17 september 2012

Goldies Radio gaat The Beatles achterna [ RadioVisie.eu /actueel ]
Vanaf vandaag, maandag 17 tot en met zondag 23 september is het 'The Beatles, Magical Mistery Tour-week' bij Goldies Radio. Zeven dagen lang kan je een weekendtrip van drie dagen naar Liverpool winnen om je daar helemaal te laten onderdompelen in de wereld van The Beatles.
De Standaard - Beatles en Elvis genomineerd voor Hall of Fame

The Beatles en Elvis Presley maken kans op een plekje in de American Pop Music Hall of Fame.

woensdag 12 september 2012

3 september - 9 september 2012

Maandagavond (3-9) les gekregen in het gebruik van het praktijkwerkboek. De les wordt gegeven door de praktijkbegeleider die ook een doorgewinterde politieman blijkt te zijn.
Dinsdagochtend (4-9) op de markt geweest en daar Mona Keijzer de hand geschud en een praatje gemaakt. 's Avonds voor de eerste keer met een collectebus voor de kankerbestrijding gelopen. Ik kon al meer dan de helft van de flat doen en het viel me echt niet tegen wat de reacties waren.
Woensdag (5-9) bij 3 abonnees van WonenPlus geweest. Met één van de abonnees maak ik een vervolgafspraak voor vrijdagmiddag om de klus af te maken. Er is geen les vanavond dus ik loop een 2e ronde met de collectebus. Eerst ben ik langs de adressen gelopen bij wie ik de eerste keer geen gehoor had gekregen. Ook deze avond vielen de reacties mij heel erg mee.
Donderdag (6-9). Vandaag is mijn moeder jarig. Ze is 78 jaar geworden. Met z'n vieren zijn we 's middags even langs geweest om te feliciteren. Corrie en Anne hebben nog even boodschappen gedaan voor haar en Matthijs en ik hebben de tuin weer eens opgeruimd. Vandaag ook weer een artikel ontvangen van de Beatlesfanclub. Dit keer ging het over een poging om in het World Guinness Book of Records te komen.
http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/8311-liverpool-doet-volgende-maand-een-poging-een-beatles-guinness-wereld-record-neer-te-zetten
's Avonds voor de laatste keer met de collectebus gelopen. Ben benieuwd wat de opbrengst zal zijn.
Vrijdagmiddag (7-9) naar de sportschool geweest. Gisteravond door Anne onder handen genomen en dat was behoorlijk pijnlijk kan ik je wel vertellen. Anne denkt dat de blessure eerder gaat om een zweepslag in mijn kuit en dat het een kwestie is om de spieren goed los te maken. En .... dat doet pijn! In de sportschool heb ik er goed rekening mee gehouden en heb alleen gefietst en rustig op de loopband gewandeld. Ik had geen pijn meer in mijn been.
Zaterdagochtend (8-9) hadden we alleen les n zelfverdediging van half 10 tot kwart voor 12. 's Middags studeren in een lekker zonnetje.
Zondag (9-9) weer studeren. Ook nog 1 1/2 uur gefietst (25 km) door de polder. Heerlijk weer!
's Avonds met de familie een etentje in Marken voor de verjaardag van mijn moeder. Anne kwam wat later omdat ze moest voetballen.

zaterdag 8 september 2012

NOS Nieuws - McCartney lid Frans Erelegioen
Met de onderscheiding eert Frankrijk McCartney voor zijn betekenis voor de popmuziek en voor de tientallen composities waarmee hij wereldhits had
LIVERPOOL DOET VOLGENDE MAAND EEN POGING EEN BEATLES GUINNESS WERELD RECORD NEER TE ZETTEN
DONDERDAG, 06 SEPTEMBER 2012 12:57
Op 4 september was het een cruciale dag voor Beatlesfans. Het is de 50e verjaardag van de eerste opname van The Beatles debuut single “Love Me Do" met Ringo Starr op drums. Dit is het officiële begin van een historisch muzikale reis van The Fab Four die de wereld voor altijd heeft veranderd.

27 augustus - 2 september 20112

Maandagavond (27-8) was de eerste les van de opleiding Beveiliger 2 bij GUARD. De docent is al 40 jaar bij de politie en kan dus een grote schat aan kennis en ervaring aan ons overbrengen. De les ging over "Beveiliging van gebouwen".
Woensdagavond (29-8) de 2e lesavond van een docent die jarenlang op het bureau Warmoestraat heeft gewerkt en zodoende Appie Baantjer nog heeft gekend. Deze les ging over "Wettelijke kaders".
Donderdagochtend (30-8) naar de Matsmarkt geweest in het stadje. Ik heb daar weer een 2-tal boeken op de kop getikt voor weinig geld.
Omdat Benson (foto) al 2 dagen een beetje sloom was, niet wilde eten en ook niet poepte ben ik, samen met Anne, met hem naar de dierenarts geweest. Het was er behoorlijk druk en na 1 1/2 uur waren we dan eindelijk aan de beurt. Helaas had de dierenarts geen goed nieuws toen ze Bennie had onderzocht. Ze voelde een verdikking in zijn buik en om precies te weten wat dit zou zijn, moest er een foto gemaakt worden. Op de foto bleek er een forse tumor te zitten. Opereren was niet echt een optie omdat Benson al in een slechte conditie was. Hij zou dit waarschijnlijk niet overleven. Het voorstel was toen om Benson te laten inslapen. Samen met Corrie ben ik er bij gebleven toen Benson een spuitje kreeg, Anne was bij de auto blijven wachten. We kregen ruimschoots de tijd om van het beestje afscheid te nemen en gingen daarna verdrietig naar huis.
Daarna, samen met Corrie, naar Schiphol om Matthijs en Eline op te halen. We hadden al begrepen (whatsapp ed.) dat ze met vertraging naar Amsterdam zouden terugvliegen. De oorspronkelijke aankomsttijd was vijf voor 6, maar dat werd uiteindelijk 8 minuten voor half 10. Gelukkig is iedereen nu weer thuis.
Vrijdagochtend (31-8) naar Marken geweest om boodschappen te doen met mijn moeder.
Voor het eerst na de zomervakantie had ik weer een artikel ontvangen om te vertalen van de Beatlesfanclub. Dit keer ging het artikel over de opening van de Paralympische Spelen in Londen.
http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/8291-penny-flame-paralympische-fakkeloptocht-herschept-beroemde-beatles-album-cover
Corrie was 's middags klaar in haar kraamgezin. Sinds lange tijd had ze weer een volle week gedraaid en veel uren gewerkt.
Zaterdag (1-9) was er een computerles én een les conditie en zelfverdediging van GUARD.
's Middags de weekboodschappen gedaan met Corrie. 's Avonds samen naar Almere geweest voor de verjaardag van Ina.
Zondagmiddag (2-9) bij de wedstrijd van Anne langs de lijn gestaan en foto's gemaakt. De vrouwen van Purmerend wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 6 - 5.

dinsdag 4 september 2012

Unieke opnames Ringo Starr opgedoken | Music Update
Na 50 jaar zijn opnames van de eerste band van Ringo Starr teruggevonden. Rory Storm and the Hurricanes, zoals de groep heette, namen de tapes in 1960 op in Liverpool.
Paul McCartney ridder in Frankrijk | Spitsnieuws
... De 70-jarige ex-Beatle wordt gezien als de invloedrijkste liedjesschrijver in de geschiedenis van de populaire muziek.....

woensdag 29 augustus 2012

20 augustus - 26 augustus 2012

Dinsdag (21-8) eerst 's morgens naar de markt geweest. 's Middags een klus voor WonenPlus gedaan. Bij Praxis moest ik eerst spulletjes halen en ben toen naar de abonnee gereden. Helaas kon het probleem toch niet opgelost worden door mij. Ik ben er niet achter gekomen wat nu precies de oorzaak van het probleem is. De abonnee zal nu eerst haar schoonzoon nog vragen of hij het misschien wel kan oplossen.
Woensdagmorgen bij een abonnee boekenplanken bevestigd. Om half 6 met de bus en vervolgens de metro naar de introductiebijeenkomst van GUARD in Amsterdam Zuid. Er waren 14 deelnemers opgeroepen, waarvan er 3 niet zijn komen opdagen. Het is een heel divers groepje, in de leeftijd van 18 tot 56 jaar. Volgende week maandagavond begint de feitelijke opleiding. Deze avond was bedoeld als eerste kennismaking en om de benodigde formulieren in te vullen en in te leveren. Onderweg naar het schoolgebouw waar de introductie was en waar straks ook de opleiding zal worden gegeven, kreeg ik - heel vreemd - weer last van mijn achillespees. Ik zal volgende week Anne maar eens vragen wat ik hier nu het beste aan kan doen, want ik wil zo graag weer hardlopen en wil tijdens de opleiding gewoon lekker mee kunnen doen aan de sportlessen. Op de terugweg naar huis moesten we, omdat de IJ tunnel afgesloten was, eerst met het pontje naar Amsterdam-Noord varen om daar op de bus naar Purmerend over te stappen.
De basketbalsters winnen van Wit-Rusland en zijn door naar de kwartfinales. Morgen is het voor hun een rustdag.
Matthijs en Eline zijn in de nacht van woensdag op donderdag door Corrie en Irma naar Schiphol gebracht. Met een vertraging van 2,5 uur - vliegtuig stuk - zijn ze vervolgens naar Spanje gevlogen.
Donderdag (23-8) naar het tuincentrum gefietst om konijnenvoer, graszaad en tuinaarde te kopen.
De basketbalsters spelen morgen in de kwartfinale op het EK tegen het sterke Oekraïne.
Vrijdagochtend met Carola naar de poelier in Purmerland geweest. Misschien gaan we in het vervolg daar wel vaker heen om vlees te kopen. Het zag er allemaal goed uit.
In de sportschool, 's middags, kreeg ik toch weer last van m'n achillespees. Ik ben op tijd gestopt op de loopband en toen maar gaan fietsen en heb de kracht toestellen gedaan.
De basketbalsters winnen verrassend van de dames van Oekraïne en plaatsen zicht voor de Halve Finale waarin ze tegen Rusland moeten spelen. Van Anne kregen we door dat die wedstrijd LIVE op internet te volgen zal zijn om kwart over 6.
Zaterdag (25-8) zitten Corrie en ik achter de laptop om de halve finale van de Oranje basketbalsters tegen Rusland te kijken. Jammer genoeg hadden we de laptop nét iets te laat aangezet zodat we Anne niet hebben gezien toen ze volop in beeld was tijdens het spelen van het volkslied. Jammer hoor!
Wat ook jammer was, was dat de Oranje dames niet opgewassen waren tegen de Russen. Ze verloren de wedstrijd en spelen daarom morgen (om dezelfde tijd) om de 3e en 4e plaats tegen Turkije.
Zondag (26-8) ben ik tussen de buien door naar de rommelmarkt geweest in de Hazepolder. Daar heb ik weer 3 boeken voor weinig geld kunnen vinden. 's Middags, mét fototoestel, naar de wedstrijd van fc Purmerend Vrouwen tegen De Kennemers (uit Beverwijk). Tijdens de wedstrijd kwam er af en toe een fikse regenbui naar beneden, maar ik had gelukkig een paraplu bij de hand zodat mijn foto toestel in ieder geval droog bleef. De dames van Purmerend wonnen met 6 - 1 en ik kon thuis weer een paar leuke foto's op de Facebook pagina plaatsen. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.404903256229907.101774.341379072582326&type=1
Om kwart over 6 zaten Corrie en ik natuurlijk klaar voor de wedstrijd van de Oranje basketbalsters tegen Turkije. Dit keer was er een slechte verbinding was, want meerdere keren viel het beeld weg en zodoende konden we de wedstrijd niet zo goed volgen. De Turkse dames bleken uiteindelijk maar nét ( 58 tegen 56) te sterk voor Oranje en daarom moesten onze dames genoegen nemen met een - toch nog - fraaie 4e plaats.

zaterdag 25 augustus 2012

Paul McCartney redt olifant - Privé | Het laatste Privé nieuws leest u op Prive.nl van De Telegraaf [prive]

Samen met actrice Pamela Stephensonschreef McCartney een brief naar de Indiase minister van bosbeheer. Ze vroegen om onmiddellijke vrijlating van de 13-jarige olifant.

woensdag 22 augustus 2012

NBB - Nederlandse Basketball Bond - Nieuws - Oranje VU20 na winst op weg naar kwartfinales

De Nederlandse vrouwen onder 20 zijn op weg naar een mooie uitgangspositie in de kwartfinales van het EK in Debrecen, Hongarije.
lees meer....

zondag 19 augustus 2012

'Moordenaar John Lennon vraagt weer om vrijlating' - Buitenland - TROUW

13 augustus - 19 augustus

Matthijs is vanmorgen (13-8) opgehaald door Tom en z'n vader. Met een busje gaan ze naar Hilversum NS en daar vandaan gaan ze met Hispeed naar Berlijn. Ik ben met Anne om nog spullen op te halen voor de reis naar het EK basketbal in Hongarije. Daarna naar Schiphol om Anne, met nog 2 meiden van het team, af te zetten en tegelijk uit te zwaaien. Dus op één dag ineens beide kids weg.
Dinsdag (14-8) krijg ik 2 klussen van WonenPlus. Bij één abonnee ben ik langs geweest. Omdat voor deze klus nog spullen gekocht moeten worden, maak ik een nieuwe afspraak met haar voor volgende week.
De buurtjes komen weer thuis van vakantie en wij trakteren ze op patat, kip en sla.
Woensdag (15-8) zijn Matthijs en Eline 2 jaar samen, maar nu even niet omdat Eline met haar vriendinnen in Bulgarije op vakantie is en Matthijs met Tom in Berlijn verblijft. Oranje verliest 's avonds van België met 4-2.
Donderdag (16-8) bij een abonnee van WonenPlus een nieuwe tuinafscheiding gemaakt. 's Middags bij een gratis taxatie voor munten en postzegels geweest in Purmerend. Er was veel belangstelling want de wachttijd liep op tot bijna 2 uur. En als dan het resultaat van de taxatie ("wat de gek er voor geeft") niets oplevert, dan is het wel een beetje zuur.
Via de email van GUARD nog meer informatie ontvangen over de introductie avond van volgende week woensdag. 's Avonds winnen de basketdames in Hongarije hun eerste duel van Italië (72-67).
Vrijdag (17-8) is het opnieuw heerlijk weer en ga ik met Corrie de weekboodschappen doen. 's Middags naar de sportschool. Omdat ik een paar dagen rust heb gehouden met m'n achillespees, ben ik benieuwd hoe het zal gaan op de loopband. Na 19 minuten begon ik er helaas toch weer last van te krijgen en moest direct stoppen. Een teleurstelling natuurlijk omdat ik juist dacht dat ik er klaar voor was. Wél kon ik op de fiets, op de cross-walk en natuurlijk aan de toestellen mijn tijd vol maken.
's Avonds verliezen de basketbal dames van Polen hun 2e EK wedstrijd.
Op zaterdag weer boodschappen gedaan met m'n moeder. Corrie is voor 5 dagen opgeroepen.
's Middags 19.83 km gefietst in 1:11:31. Hierbij had ik geen last van mijn achillespees. 's Avonds bij Nico en Carola uitgenodigd voor een BBQ. Later die avond ben ik naar Hilversum gereden om Matthijs en Tom op te halen van de trein. Om half 12 waren we weer thuis.
Zondag (19-8) is het weer snikheet (warmste tropische weekend sinds 1994). Corrie is naar haar werk en ik heb 17.13 km gefietst in ruim één uur.

zondag 12 augustus 2012

6 augustus - 12 augustus 2012

Maandag (6-8) weer eens een sollicitatie via internet verstuurd voor een functie van projectadministrateur in Amsterdam.
Dinsdag (7-8) naar de markt geweest en bij de Hema een nabestelling gedaan van foto's die Hennie in Frankrijk had gemaakt. Corrie is weer opgeroepen voor een gezinnetje en is in ieder geval voor 5 dagen aan het werk, misschien zelfs 7.
Bij de Olympische Spelen is er goud bij het turnen (Epke) en windsurfen, maar ook zilver voor de Oranje landenploeg (met Anky) bij de paardendressuur. Anne is in de nacht van dinsdag op woensdag thuis gekomen vanuit Spanje. Woensdag moest ze gelijk weer aan het werk in Amsterdam. Vrijdagochtend gaat de weer op stap, dit keer voor 2 dagen naar België. Ik ben naar het gemeentehuis geweest om een uittreksel uit het bevolkingsregister te halen. Ook pasfoto's laten maken. Twee pasfoto's en het uittreksel moet ik straks inleveren bij de start van de opleiding tot Beveiliger. 's Middags weer hard gelopen langs de ringvaart. Dit keer 6,04 km in 42 minuten en 52 sec.
's Avonds winnen de Oranje hockey vrouwen moeizaam van Nieuw Zeeland en spelen vrijdagavond de finale tegen de dames uit Argentinïe.
Donderdagochtend ben ik bij een abonnee van WonenPlus geweest om een vliegengordijn op te hangen. 's Middags naar Marken om boodschappen te doen met m'n moeder.
Ik krijg leuke reacties van mensen die ik via LinkedIn heb verteld over de opleiding die ik ga doen. De Oranje hockey heren verpletteren de Engelsen met 9-2 in de halve finale. Zij spelen nu zaterdagavond tegen Duitsland in de finale.
Vrijdagochtend is Anne vroeg vertrokken met een grote VIP personen busje naar Namen (België) met de basketbal meiden. Matthijs is vrij vandaag en Corrie is werken. Ben op de fiets naar de Hema geweest om de nabestelling op te halen en om voer en zaagsel voor de konijnen te kopen. De hockey dames winnen de finale tegen de Argentijnse dames.
Zaterdag (11-8) eerst voor WonenPlus een lampje in de keuken opgehangen. Het rondje hardlopen kon ik vandaag helaas niet afmaken omdat ik last kreeg van m'n achillespees. Het laatste stuk heb ik daarom maar gewandeld en direct bij thuiskomst Spiroflor op m'n been gesmeerd. 's Avonds verliezen de hockey heren de  Olympische finale van Duitsland en moeten genoegen nemen met het zilver.
Anne is vannacht thuisgekomen met de VIP-bus uit België. Corrie is druk met de was zodat die nog lekker buiten in het zonnetje kan drogen. Morgen gaat Anne weer op pad en dan is het voor 2 weken naar het EK onder 20 in Hongarije. Matthijs vertrekt morgenochtend ook. Hij gaat samen met Tom met de trein voor een paar dagen naar Berlijn. Vandaag de laatste dag van de Olympische Spelen in Londen. Ben benieuwd naar de slotceremonie. Paul McCartney zal ook weer gaan optreden.

Ultieme Muziekrecensie: The Beatles: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club ...

Ultieme Muziekrecensie: The Beatles: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club ...: Hier en daar wordt "Sergeant Pepper's" het eerste conceptalbum genoemd. Volgens mij een tijdlang door McCartney zelf. Ten eerste waren er ...
Slotceremonie Olympische Spelen wordt gigantische afterparty - Filmnieuws - Film - KnackFocus.be

donderdag 09 augustus 2012 om 16u44

De slotceremonie van de Olympische Spelen wordt volgestouwd met, hoe kan het ook anders, Britse muziek.
Paul McCartney tijdens de openingsceremonie © Reuters

maandag 6 augustus 2012

30 juli - 5 augustus 2012

Maandagochtend (30-7) eerst nog uitgebreid Olympische Spelen gekeken op TV en 's middags in Amsterdam de training bezocht van de Ajax-vrouwen.
Dinsdag naar de markt geweest om een binnenband te kopen voor de fiets van Matthijs. Ook een tas met strips verkocht die bij mijn moeder vandaan kwamen. 's Middags weer hard gelopen langs de ringvaart. In het begin ging het moeizaam omdat ik nog stramme benen had van afgelopen weekend. Uiteindelijk ging het wel beter.
Anne is donderdag weer vertrokken voor een oefenstage in Spanje. Ze is met haar eigen auto afgereisd naar Duitsland en daar vandaan vliegen ze naar Porto om dan met de bus naar de plaats van bestemming te rijden.
Op de Olympische Spelen is er goud voor Kromo op de 100 m vrije slag en zijn er bronzen medailles bij het roeien en judo. De hockey-dames winnen ook hun 3e wedstrijd.
Vrijdagochtend (3-8) twee berichtjes van Anne. Om half 1 waren ze veilig geland en moesten nog 2,5 uur met de bus naar het hotel. Om kwart voor 4 waren ze daar gearriveerd. Ze gingen nog wat eten en dan slapen.
Matthijs is met Omar naar Assen om een kijkje te nemen in de kazerne.
's Avonds heb ik Corrie met de auto bij Ina in Almere gebracht. Zij gaat samen met Ina en Hennie morgen naar Else en Nico in Kollum.
Zaterdag (4-8) naar de grote (buiten)vlooienmarkt geweest bij de IJ-hallen op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Ook deze keer waren er ontzettend veel kramen met kleding, maar gelukkig kon ik nog wel een boek op de kop tikken.
Terug in Purmerend ben ik op de fiets naar de Hema gereden om de nabestelling van de foto's op te halen. Ondertussen was het vreselijk gaan regenen en dus ben ik nog wat blijven rondhangen in het winkelcentrum. 's Middags, toen het inmiddels weer droog en zonnig was, nog een rondje langs de ringvaart (hard)gelopen.
Anne had een berichtje gestuurd met de mededeling dat het een druk dagje (vrijdag) was geweest en ze de wedstrijd tegen Frankrijk hadden verloren. Ze moeten het vandaag opnemen tegen gastland Spanje.
Op de Olympische Spelen was er goud en brons voor de zwemsters op de 50 m vrije slag.
Zondag (5-8) een berichtje van Anne dat de basketbalsters ook de wedstrijd tegen Spanje hebben verloren. Ajax verliest - balen hoor! - van PSV in de strijd om de Johan Cruijff schaal.

Sinds vandaag heeft Beatlesfanclub NL haar eigen Facebook pagina.
Kijk op https://www.facebook.com/BeatlesfanclubNl  en "LIKE" deze pagina om op de hoogte te blijven van het al het nieuws over de FAB FOUR als groep en solo.
Wielerpubliek zingt voor McCartney - NOS Olympische Spelen 2012

zondag 29 juli 2012

23 juli - 29 juli 2012

Afgelopen week is het mooi weer geweest met hoge temperaturen. Heel fijn voor de vakantiegangers.
Voor WonenPlus deze week 2x op pad geweest. Eerst bij een abonnee geweest om laminaat uit een slaapkamer te verwijderen en bij de tweede om een douchekop in de badkamer op te hangen.
Anne had deze week een 3-daagse oefenstage (woensdag, donderdag en vrijdag) met het nationale dames basketbalteam onder 20 jaar tegen leeftijdsgenoten uit Turkije. Deze keer was het niet in het buitenland, maar in de sporthallen Zuid in Amsterdam, dus Anne kon gewoon lekker thuis slapen. Woensdagavond ben ik voor de eerste wedstrijd tegen Turkije naar Amsterdam geweest. De meiden wonnen de wedstrijd en was het best leuk om mee te maken. De tweede wedstrijd, donderdag, werd met één punt verschil verloren, maar vrijdagavond waren de Oranjedames weer de winnaar.
Deze week ook nog op Marken geweest om spullen op te hangen in het nieuwe huis.
Vrijdagavond de start van de Olympische Spelen in Londen. Het was een mooie opening met een verrassend slot toen de Olympische vlam werd ontstoken en uiteraard het optreden van Paul McCartney.
http://www.metronieuws.nl/entertainment/paul-mccartney-luidt-olympische-spelen-in/IWIlgA!FeCNYwEcxHPDV8slM5XKnA/
Zaterdagmiddag sinds een hele tijd weer eens een rondje hard gelopen langs de ringvaart. Dit beviel me eigenlijk heel goed en ik zal er nu toch echt weer een gewoonte van moeten maken om één of twee keer in de week een rondje te gaan hardlopen.
´s Avonds was er een kleine tegenvaller toen de zwem dames op de Spelen helaas geen goud haalden maar bleven steken op een tweede plek. Op zondag maakte Marianne Vos dat helemaal goed met haar gouden medaille op de weg.

zondag 22 juli 2012

2 juli - 22 juli 2012

Maandag (2-7)
Vanochtend om tien voor 10 vertrokken van de camping. In Luxemburg nog even de tank volgegooid met benzine voor maar € 1,33 (!) per liter. Om kwart voor 7 waren we weer thuis. Matthijs stond ons bij thuiskomst op te wachten met een maaltijd, dus konden we zo aanschuiven. Heel fijn dus!  Toch wel lekker om weer thuis te zijn.
Dinsdag (3-7)
Corrie voor controle naar de longspecialist. De klachten zijn wel minder maar nog niet over en daarom wordt besloten om ook een afspraak bij de KNO specialist te maken. Over 2 maanden terugkomen bij de longspecialist. Vandaag hebben we Benson met z'n hok buiten gezet. (foto)
Woensdag (4-7)
Naar Marken geweest om nog wat klusjes te doen. De kruiwagen die we geleend hadden voor de verhuizing  heb ik mee teruggenomen.
Anne is vanmorgen vroeg door Manon naar Schiphol gebracht. Ze gaat als fysio mee met de dames basketballers onder 20 jaar naar Tjechië voor een oefenstage.
Donderdag (5-7)
Caravan van binnen (Corrie) en van buiten (ik) schoongemaakt, zodat deze zo snel mogelijk weer naar de stalling terug kan. Tegelijk ook de auto maar van buiten schoongemaakt.
Vrijdag (6-7)
Samen met Matthijs de caravan naar de stalling in Zuidoost Beemster gebracht.
's Middags me weer in het zweet gewerkt in de sportschool.
Zondag (8-7)
Weggespoeld uit het park bij het optreden van Gers Pardoel bij City Slam van het Reuring festival.
Maandag (9-7)
Voor een abonnee van WonenPlus een rolgordijn opgehangen.
Anne opgehaald van Schiphol na de oefenstage van de basketballers in Tjechië. Ze moet deze zomer nog vaker met deze groep op stap.
Woensdag (11-7)
Anne afgezet op Schiphol voor een EK kwalificatietoernooi in Italië met jong Oranje jongens. Zondag komt ze weer terug.
's Middags voor WonenPlus met een groepje vrijwilligers een mailing gevouwen en van adres stickers voorzien.
Donderdag (12-7)
In Almere geweest voor een bezoekje aan Bertus en Evelien van de Beatlesfanclub.
Vrijdag (13-7)
Met Corrie naar de KNO specialist. Ze kreeg opnieuw een antibiotica kuur voor een paar dagen.
's Middags naar de sportschool geweest.
Zondag (15-7)
Anne is om half 3 geland op Schiphol vanuit Bologna, Italië. Na 3 nederlagen op het kwalificatietiernooi gaan de jongens helaas niet naar het EK. Voor Anne was het dus ook - voorlopig - de laatste activiteit met deze groep jongens.
Maandag (16-7)
Bij een abonnee van WonenPlus geweest om naar de tuindeur te kijken. De deur zal vervangen moeten worden omdat deze compleet verrot is. Daar zal een klussenbedrijf voor ingeschakeld moeten worden.
Dinsdag (17-7)
's Avonds foto's gemaakt bij de training van de dames van fc Purmerend. Dit is de eerste training voor het voetbalseizoen 2012-2013. De foto's staan op Facebook https://www.facebook.com/PurmerendVoetbalDames
Donderdag (19-7)
De inschrijving voor de opleiding MBO Beveiliger niveau 2 bi GUARD Academy in Amsterdam is nu definitief. De opleiding start op woensdag 22 augustus. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en duurt 6 maanden.
Vrijdag (20-7)
Gelukkig weer eens mooi weer na enkele dagen van herftsweer.
Op Marken met m'n moeder boodschappen gedaan.
Niet naar de sportschool geweest.
Zondag (22-7)
Gisteravond samen met Corrie spontaan naar Zandvoort gereden en bij een strandtent lekker gegeten (foto).
Zomer !! Eindelijk.
De weersvoorspelling voor de komende week is prachtig. Temperaturen tot 26 en 28 graden. Genieten dus maar.
Corrie is vanmorgen voor 6 dagen opgeroepen. Matthijs is met Omar naar het Twiske en Anne is naar Marken en ik ..... ik zit in de tuin m'n blog bij te werken, pff.



maandag 16 juli 2012

Kijk: Bruce Springsteen en Paul McCartney in Hyde Park, Londen (tot het geluid afging) - Kicking the Habit


Een schandaaltje op de late zaterdagavond in Londen, het Landgraaf van Engeland. Bruce Springsteen en zijn E Street Band traden op in Hyde Park, met als wel héél speciale gast tegen het einde van de set sirPaul McCartney

zaterdag 7 juli 2012

25 juni - 1 juli 2012

Maandag (25-6)
Bewolkt. Misschien komt er regen. Af en toe voel ik al een druppeltje.
Corrie en Hennie gaan boodschappen doen in het dorp.
Gisteravond een lange zit bij de voetbal. De wedstrijd werd pas na het nemen van strafschoppen beslist. Italië gaat door en speelt deze week tegen Duitsland in de halve finale. De 2e halve finale is Spanje-Portugal.
Corrie en Hennie komen zonder boodschappen terug omdat de winkels in het dorp op maandag dicht zijn.
Aan het begin van de middag komt het zonnetje weer lekker door. Corrie en Hennie gaan naar het zwembad en ik blij bij de caravan, lezen.
Dinsdag (26-6)
's Ochtends naar een dorpje geweest waarvan we dachten dat er een markt zou zijn. Niet dus! Woensdag is het marktdag daar.
's Middags naar een leuk oud dorpje geweest aan de andere kant van de Rhône, namelijk Malleval. Ook dit dorpje leek wel uitgestorven. Er was vrijwel niemand te bekennen in het dorp. Wel fijn om foto's te maken.
Bij een Carrefour de tank maar weer eens volgegooid. Daar was de literprijs € 1,45. Wát een verschil met Nederland! Op de terugweg nog wat inkopen gedaan bij een soort Action-winkel, de GIFI.
's Avonds géén voetbal.
Woensdag (27-6)
Vandaag is de temperatuur opgelopen naar 30 graden. We hadden besloten om op de camping te blijven en lekker te blijven luieren.
Voor de 2e keer geen geluk met vissen.
Ik heb m'n boek uit.
Vanavond de eerste halve finale van Euro 2012 tussen Spanje en Portugal.
Nog steeds geen WIFI, maar nu wel via een kabeltje internetverbinding te maken bij de bar. Op die manier kon ik nog even de email checken.
Donderdag (28-6)
Spanje won gisteren van Portugal na strafschoppen. Wat mij betreft een verdiende finalist. Het was dus weer een latertje geworden. Het was half 12 toen ik de caravan binnenstapte. Corrie lag al te lezen in bed.
Vandaag weer mooi weer. Opnieuw naar de markt in Peage. Ook de kerk daar bezocht en mooie foto's gemaakt. Tussen de middag heeft Hennie ons getrakteerd op een etentje bij Buffalo Grill. Lekker gegeten en foto's gemaakt van Indianen die in het restaurant (op foto's en schilderijen) aan de wand hingen.
's Avonds op het terras bij de bar de 2e halve finale tussen Duitsland en Italië gekeken. Het werd 2 - 0 voor Italië, dus zij spelen aanstaande zondag de finale tegen Spanje.
Vrijdag (29-6)
Weer een stralend weertje.
Hennie is haar tent aan het opruimen, zij gaat morgen terug naar huis. Voor één nachtje zal ze in het gooi-tentje van Matthijs slapen en dan morgenochtend vertrekken.
Vandaag 2x naar heet zwembad op de camping geweest. Ook met z'n drieën naar het riviertje bij de camping geweest. Daar hebben we mooie stenen gezocht om mee te nemen naar huis. Hennie en Corrie konden het natuurlijk niet laten - nét hun moeder - om even te dompelen in het koude water. Mij niet gezien dus!
Vanavond patat, sla en chipolata-worstjes gegeten. Lekker!
Zaterdag (30-6)
De laatste dag op de camping Le Bontemps.
Hennie is om 9 uur vertrokken van de camping.
Corrie en ik hebben eerst nog de laatste boodschappen gedaan en daarna begonnen met het boeltje op te ruimen. Corrie ging in de caravan aan de slag en ik deed de voortent. Het was een warm klusje, het zweet brak ons aan alle kanten uit. Daarom na gedane arbeid het zwembad opgezocht om op te frissen. Vanavond eten we pasta met tonijn. Eet smakelijk!
Zondag (1-7)
Om vijf over 10 vertrokken we, na wat strubbelingen met de campingcheques, uiteindelijk van de camping. Vannacht en de vroege ochtend was er veel regen gevallen. Gelukkig was het droog toen we laatste spullen gingen opruimen en de caravan aankoppelden. Tot ver voorbij Lyon veel regen en onweer, dus voorzichtig rijden. Pas 's middags weer droog en oplopende temperaturen. De reis gaat voorspoedig en we vinden een camping om te overnachten aan de oevers van de Moezel in Villey le Sec.
's Avonds de finale van Euro 2012 gekeken op de camping. Spanje wint verdiend (misschien een beetje geflatteerd) met 4-0 van Italië. Sneu voor de Italianen die een goed toernooi hebben gespeeld en op mij een verrassende indruk maakten.
Morgen weer thuis. Ook fijn!

18 juni - 24 juni 2012

Maandag (18-6)
Drukkend warm vandaag. Misschien onweer?
Naar Vienne voor een toeristische route door de stad. Al met al viel dat wel een beetje tegen. Vienne is geen mooie stad. Maar een paar bijzondere dingen gezien.
Bij de Intermarche in Vienne boodschappen gedaan en op de terugweg naar de camping ook nog gestopt bij de Aldi om de rest van de boodschappen te halen.
Dinsdag (19-6)
Bewolkt vandaag, maar de temperatuur is goed.
Marktdag, net als thuis. We zijn iets zuidelijker gereden met de auto. Daar eerst een markt bezocht. Nou ja, markt? Vijf kraampjes en dat was het dan wel. Een tegenvaller dus! Daarna 3 verschillende campings in de buurt bekeken voor eventueel een volgende vakantie. In één van die dorpen een kunstwerk (Palais Ideal) bezocht dat door de plaatselijke postbode ("le facteur") destijds - begin 1900 - eigenhandig met stenen en kiezels uit de omgeving en karrenvrachten cement is gebouwd. Een prachtig, indrukwekkend bouwwerk. Ook van het familiegraf had deze postbode een fraai kunstwerk gemaakt. De terugweg naar de camping ging dit keer niet helemaal gladjes. Af en toe waren we de weg kwijt omdat we verschillende afslagen niet konden vinden. Het blijft Frankrijk natuurlijk ;-)
Woensdag (20-6)
Gisteravond begon het te regenen en het is niet meer gestopt afgelopen nacht. We hebben geen onweer gehoord. Overlast hadden we er niet van, maar het koelde wel af zodat Corrie gisteravond in de caravan ging zitten. Ik zat in de voortent de film Kuifje te bekijken op de laptop.
Vanmorgen doet het zonnetje weer z'n best. Nog wel een beetje bewolking. Vandaag een dagje camping.
Donderdag (21-6)
Naar de markt geweest . Het was wel even zoeken maar toen we de auto bij het station hadden geparkeerd en met de hulp van een Franse vrouw bereikten we de markt. Bij de eerste de beste kraam slaagde ik voor een nieuwe schoudertas. Mijn vaderdag-kado!
's Middags komt Hennie aan op de camping. Kort daarna begint het te regenen en onweren. Tijdens een fikse regen- en onweersbui hebben we de tent van Hennie opgezet. Bij een volgende bui kwamen er zelfs hagelstenen naar beneden en stopte het met "zachtjes" regenen. Ondanks dat bleef de temperatuur best goed. Dat is toch een heel verschil met thuis, waar het na dergelijke buien gelijk een stuk frisser wordt.
Vrijdag (22-6)
Na de stortbuien van gistermiddag was het vandaag een mooie dag met veel zon. De temperatuur was, met een beetje wind erbij, iets minder dan voorgaande dagen.
We zijn in Condrieu geweest en een bezoekje gebracht aan een camping in de buurt waar wij een paar jaar geleden een weekje hebben gestaan met de caravan.
's Middags zijn Corrie en Hennie naar het zwembad geweest en ik las verder over de avonturen van Harry Bosch in LA, afgewisseld met een lekker dutje in het middagzonnetje.
Zaterdag (23-6)
Dagje op de camping. Corrie en Hennie doen de was.
Na eerst met een stel mannen geprobeerd te hebben met een laptop verbinding te krijgen met internet, ben ik 's middags gaan vissen. Ik heb in 1,5 uur geen enkel teken van leven gemerkt. Volgende keer misschien beter.
's Avonds de wedstrijd Spanje-Frankrijk gekeken bij de bar. Een terechte winst voor Spanje.
Zondag (24-6)
Vandaag naar de markt in Roussilion. Een grote markt met heel veel kleding en schoenen. Daarna naar Hauterives omdat Hennie ook het Palais Ideal wilde zien. Corrie en ik gingen de kerk in het dorp bezichtigen. Op de terugweg naar de camping zijn we nog in Montseveroux en Monsteroux-Milieu geweest om daar de middeleeuwse kerkjes te bekijken. Ook daar weer een paar mooie foto's gemaakt.
's Avonds de wedstrijd Italië-Engeland.

vrijdag 6 juli 2012

13 juni - 17 juni 2012

Woensdag (13-6)
Klaas was weer met een aanhanger naar Marken gekomen om de laatste rommel - tapijt, zeil en hout -  naar de milieustraat te brengen. Eerst John nog geholpen om de grote koelkast van mijn moeder in het busje te laden. Hij is er erg blij mee en wij zijn blij dat het apparaat een goede bestemming heeft gekregen. Op het laatste moment besloot Trees het laminaat over te nemen. Dus dat hebben we bij haar afgeleverd.
's Avonds een slechte wedstrijd van Oranje tegen Duitsland. Oranje verliest met 2 - 1 en kan de volgende ronde in het EK zo langzamerhand wel vergeten.
Donderdag (14-6)
Vakantie!!
Om tien voor half tien vertrokken we met de caravan richt Frankrijk. Twee uur later passeren we de grens met België. Drie uur later, na wat omzwervingen door België, passeren we de grens met Frankrijk. Om half 7 arriveren we op een camping vlakbij Troyes. Leuke kleine camping met een Ned. eigenaar voor één overnachting. Het toiletgebouw is oké, maar niet geweldig. Nét buiten de camping patat gegeten en later op de avond nog een ijsje.
Vrijdag (15-6)
Om half tien vertrekken we naar Lyon. Vannacht en vanochtend is er regen. De eerste uren nog bewolking, maar naarmate we in de buurt van Dijon komen wordt de lucht blauw en loopt de temperatuur op naar 28 graden. Om half 5 arriveren we op de camping in de buurt van Vienne.
Zaterdag (16-6)
Laat opgestaan. Na het ontbijt en de koffie hebben we boodschappen gedaan in Alban en hebben onszelf getrakteerd op een aardbeiengebakje.
Zondag (17-6)
Heerlijk weer. Lekker bijkleuren in 't zonnetje. Vandaag niet van de camping geweest.
De laatste wedstrijd in de poule van Oranje, tegen Portugal. De wedstrijd was een complete aanfluiting, weer verloren, 2 - 1. Eerst nog op 1 - 0 voorsprong (vdr. Vaart), daarna alleen maar achter de Portugezen aangelopen. Bye, bye Oranje.

dinsdag 12 juni 2012

3 juni - 10 juni

Zondag (3-6)
Vandaag zijn Corrie en ik 24 jaar getrouwd. We hadden besloten om er niets bijzonders aan te doen. Maar toch werd het wel een beetje feest omdat Anne met fc Purmerend 's middags haar laatste wedstrijd van het seizoen ook wist te winnen. Vorige week was de eerste wedstrijd al met 0 - 4 gewonnen en nu werd de tegenstander met 7 - 0 naar huis gestuurd. Wel respect voor de tegenstander omdat ze gewoon sportief bleven voetballen. Purmerend promoveert hiermee alsnog naar de 2e klasse.
Maandag (4-6)
Samen met Corrie naar Marken geweest en weer spullen voor Noppes opgehaald.
Op de late avond op TV bij de BBC Paul McCartney gezien bij het concert ter gelegenheid van het 60-jarig regeringsjubileum van de Engelse koningin Elizabeth. Ook het dankwoord van prins Charles en het afsluitende vuurwerk nog bekeken.
Dinsdag (5-6)
Eerst weer spulletjes bij Noppes gebracht en toen naar de markt in 't stadje. 's Middags weer naar Marken omdat ik gisteren mijn autopapieren en portemonnee daar had laten liggen. Toch ook weer wat spullen verhuisd naar de nieuwe woning. Zo langzamerhand zijn alle spullen wel verhuisd. Vrijdag en zaterdag komt Klaas met een aanhanger om spullen naar de milieustraat in Monnickendam te brengen.
Woensdag (6-6)
Met Bertus van de Beatlesfanclub naar Hillegom. Daar hebben we met een delegatie van Hillegom-promotie gesproken over activiteiten in het Beatle-jaar 2014 (!).
Donderdag (7-6)
Een deel-artikel vertaald voor de Beatlefanclub.
Vrijdag (8-6)
De start van het EK-voetbal 2012 in Polen/Oekraïne.
's Morgens 2x met Klaas naar de milieustraat in Monnickendam geweest. Door de harde wind moesten we de spullen goed vast sjorren in de aanhanger. Gelukkig ging alles goed.
Daarna hebben we het zeil uit de slaapkamers losgetrokken. Dat was nog een heel karwei want het zat behoorlijk vastgelijmd.
Zaterdag (9-6)
Matthijs is vandaag ook mee naar Marken om de schakelaar op de overloop te vervangen in de oude woning. We hebben de trap en overloop gestript, het laminaat beneden losgehaald, gaatjes in de muren gedicht en weer spullen naar de milieustraat afgevoerd. Spullen die we op internet (Marktplaats) willen zetten nemen we mee naar Purmerend.
's Avonds de eerste wedstrijd van Oranje op het EK 2012. De wedstrijd tegen de Denen wordt knullig met 0 - 1 verloren. Een slechte start dus van onze Oranje-klanten die nu in ieder geval van Duitsland en Portugal moeten winnen om de volgende ronde van het toernooi nog te halen.
Zondag (10-6)
Mooi weer; weinig wind, lekker zonnetje. Op de fiets naar de boekenmarkt in Edam.

vrijdag 1 juni 2012

22 mei - 1 juni 2012

Dinsdag (22-5)
Vandaag samen met Corrie naar het strand in Zandvoort geweest. Het was lekker zonnig weer en daarom konden we bijkleuren. Tussen de middag een uitsmijter gegeten en griekse yoghurt met vruchten. Dat smaakte prima.
Woensdag (23-5)
Voorinspectie van de oude woning van mijn moeder. Gelukkig viel het mee. Omdat het huis al oud is (eind vijftiger jaren) zal de woningbouwvereniging zelf veel zaken moeten aanpakken. Alle plafonds moeten bijvoorbeeld vervangen worden en de douche, het toilet en de keuken worden compleet gerenoveerd. Dat zijn allemaal zaken waar wij geen last van zullen hebben. Dan is het alleen nog de vraag of de nieuwe huurder het laminaat, dat op de hele benedenverdieping ligt, wil overnemen of niet. Misschien moeten we dat er straks alsnog uithalen. Het zij zo!
Na de inspectie al een paar dozen met spullen naar de nieuwe woning gebracht. Aan het eind van de middag werd het broeierig en dat werd 's avonds afgesloten met regen en onweersbuien.
Donderdag (24-5)
Met Corrie naar de longspecialist in het Waterlandziekenhuis. Corrie loopt per slot van rekening al veel te lang te hoesten en te proesten. Het moet nu maar eens goed onderzocht worden. De specialist kon helaas nog geen duidelijke oorzaak vinden en verder onderzoek volgt. Ze krijgt opnieuw een antibiotica-kuur en moet over 6 weken terugkomen.
Zaterdag (26-5)
Gisteren en vandaag weer in Marken geweest om te klussen.
Zaterdagavond met Carola, Ruben en Amber naar de Arena geweest  voor de interlandwedstrijd van Oranje tegen Bulgarije. Nico, de buurman, was met vrienden naar Pinkpop en daarom was ik gevraagd om mee te gaan naar de wedstrijd. Het was een leuke happening, met al die gekke Oranje-fans, alleen de uitslag van de wedstrijd was een teleurstelling. Oranje verloor met 1 - 2 van de Bulgaren.
Zondag (27-5)
Eerste Pinksterdag.
Ik was gevraagd om als vrijwilliger mee te doen bij het masseren van de deelnemers aan de Ronde van Ilpendam. Bij dit evenement, dat dit jaar voor de 2e keer is georganiseerd, kan je over verschillende afstanden wandelen, hardlopen of fietsen. Het was prachtig weer en met z'n achten hadden we het 's middags behoorlijk druk met het masseren van bovenbenen en kuiten. Ik vond het een hele leuke ervaring en zou dit best vaker willen doen. Ik heb me daarom voor de volgende keer, dat zal dan volgend jaar op 1e Pinksterdag (19 mei 2013) zijn, gelijk weer beschikbaar gesteld.
Maandag (28-5)
Anne moest vandaag, 2e Pinksterdag, de eerste van 2 finale wedstrijden spelen voor een plek in de 2e klasse. Tegenstanders waren de dames van TAVV uit Ter Aar. Al snel bleek deze tegenstander ook een maatje te klein te zijn voor de dames uit Purmerend, want er werd in Ter Aar met 0 - 4 gewonnen. Dit geeft Purmerend natuurlijk een prachtige uitgangspositie om in de thuiswedstrijd, volgende week zondag, de 2e klasse binnen te halen. http://www.mijnalbum.nl/Album=4NWH8SVZ
Dinsdag (29-5)
Bloed geprikt en urine ingeleverd. Volgende week heb ik een afspraak bij de diabetes-verpleegkundige en dan hoor ik de uitslag.
Vrijdag (1-6)
Gisteren en vandaag weer op Marken geweest. Gisteren was ik alleen met Klaas en vandaag waren Marjan en Matthijs ook van de partij. Terwijl het gisteren niet altijd droog bleef tijdens het verhuizen van de huisraad, was het vandaag wel goed weer om te verhuizen.
Mijn moeder heeft afgelopen nacht voor het eerst in het nieuwe huis geslapen en dat ging zonder problemen. Ook Snoepie lijkt haar draai wel te vinden, hoewel het allemaal best spannend en vreemd is voor het beestje.
Morgen ga ik opnieuw naar Marken.

zondag 20 mei 2012

15 - 20 mei 2012

Dinsdag (15-5)
Gebeld met de afdeling Opleiding en training van De Zorgcirkel over de sollicitatie naar leerling verzorgende. De sollicitatietermijn is afgesloten en ze gaan nu een eerste selectie doen op basis van de brieven. De geselecteerde kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een informatieavond. Via de mail krijgen we daar bericht van.
Woensdag (16-5)
Vanmiddag naar Marken om samen met mijn moeder het huurcontract te tekenen voor haar nieuwe woning. Vanaf nu kunnen we gaan schoonmaken, schilderen en inrichten.
Donderdag (17-5)
Hemelvaartsdag. Géén PUEFA voetbaltoernooi bij de fc Purmerend vandaag. Door onvoldoende aanmeldingen heeft het damesbestuur noodgedwongen besloten om het meisjes- en damestoernooi voor dit jaar af te lasten.
Zaterdag (19-5)
Vandaag en gisteren veel werk gedaan in de nieuwe woning van mijn moeder. Plafonds en muren zijn inmiddels geschilderd en het keukentje en de grote kast in de slaapkamer is schoongemaakt. Volgende week kunnen we al dingen gaan verhuizen. De planning is om het weekend ná Pinksteren "over" te zijn.
Gisteren een email gehad van De Zorgcirkel dat zij op basis van een briefselectie hebben besloten dat ik niet uitgenodigd zal worden voor een gesprek. Een vreselijke tegenvaller natuurlijk en daarom zal ik nog met ze bellen om naar hun motivatie te vragen. Wordt vervolgd!
Zondag (20-5)
Samen met Corrie naar het verjaardagsfeestje van Ineke in Ridderkerk. Ze wordt volgende week 60 jaar. We gingen nog met regen uit Purmerend weg, maar in de loop van de middag werd het mooi weer.
Anne speelde vandaag de 2e wedstrijd van de na-competitie in Zoetermeer.
Ook deze keer - na de 10 - 0 van vorige week - wisten de dames van Purmerend weer te winnen. Nu werd het 0 - 5.
Nu volgen er nog 2 wedstrijden tegen TAVV uit Ter Aar om uit te maken wie er volgend seizoen in de 2e klasse mag spelen.
Op de terugweg naar Purmerend vanuit Ridderkerk gingen we samen nog even koffiedrinken bij La Plage bij Schiphol. Tot onze verrassing kwam Anne met haar teamgenoten daar ook nog even langs om wat te eten. Erg leuk!

maandag 14 mei 2012

7 - 14 mei 2012

Maandag (7-5)
Vandaag weer naar Marken geweest om de zolder verder op te ruimen. De stoelen hebben daarna direct bij Noppes kunnen afleveren. Voor de Milieustraat was het helaas te laat. Morgenochtend dan maar.
Dinsdag (8-5)
Eerst naar de Milieustraat geweest om het hout weg te brengen. Daarna naar 't stadje, naar AH en Deen geweest voor boodschappen.
Woensdag (9-5)
Weer met een auto vol spulletjes terug uit Marken en naar Noppes gebracht. Het zal zeker niet de laatste keer zijn geweest.
Volgende week woensdag zal het huurcontract voor de seniorenwoning voor mijn moeder ingaan en dan volgt er vanzelfsprekend een drukke tijd. Het schoonmaken, opknappen en inrichten van de nieuwe woning én het in oude staat terugbrengen van de oude woning.
Donderdag (10-5)
Na de pijnlijke wortelkanaalbehandeling van vorige week, heeft de tandarts vandaag het karwei afgemaakt. Gelijk heeft hij ook nog een andere kies gevuld. Ben benieuwd wat me dit gaat kosten.
Vrijdag (11-5)
Voor WonenPlus bij een abonnee een buitenlamp opgehangen. Een sollicitatie gedaan naar een tijdelijke baan als Crediteurenadministrateur. Vandaag niet naar de sportschool geweest.
Zaterdag (12-5)
Met een paar 60:40 tegels die ik uit Marken had meegenomen het terras achter vergroot. Dit was nodig dat we nu niet meer met de afvalcontainers over het gras hoeven te rijden.
Zondag (13-5)
Moederdag! Voor Corrie hebben we een nieuwe pannenset gekocht. Ze was er blij mee!
's Middags bij Anne de wedstrijd bekeken, en natuurlijk weer foto's gemaakt.
Het was de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor de dames. De dames van Purmerend hadden weinig moeite om de dames uit Zoetermeer te verslaan. Ze wonnen met maar liefst 10 - 0. Anne was met haar hattrick in de 2e helft het meest productief. http://www.mijnalbum.nl/Album=PRPE8OWT
Maandag (14-5)
Vandaag bij twee abonnees van WonenPlus geweest. Bij de eerste heb ik een hekwerk geplaatst om de kippen uit de tuin te houden en bij de tweede was er een probleem met de WIFI-verbinding. Helaas kon ik het probleem niet voor haar oplossen.
Voor de komende weken heb ik de vrijwilligersorganisatie gemeld dat ik even niet beschikbaar ben voor klussen omdat ik dan in Marken aan het klussen ben.

dinsdag 8 mei 2012

28 april - 7 mei 2012

Zaterdag (28-4)
Per post een afwijzing ontvangen van de Kroonenburg Groep over de sollicitatie naar administratief medewerker ("Helaas behoort u niet tot de geselecteerde kandidaten")
's Middags nog visite voor de verjaardag van Anne.
Om middernacht Matthijs, Eline en Stefan met de auto opgehaald bij HMH in Amsterdam Zuidoost na een concert. Om half twee lag ik weer in bed.
Zondag (29-4)
Vandaag is Ajax officieus kampioen geworden door een 1-2 overwinning op fc Twente in Enschede.
Corrie is weer begonnen in een kraamgezin. De buurtjes zijn vandaag met de caravan vertrokken naar de Veluwe voor de Mei-vakantie.
Maandag (30-4)
Koninginnedag! Prachtig weer.
Vanmorgen naar de vrijmarkt in het Leeghwaterpark geweest en aansluitend naar 't stadje. In totaal heb ik vier boeken kunnen kopen. Totaal € 3,50.
's Middags lekker achter in de tuin van 't zonnetje genoten.
Anne en Matthijs zijn aan 't feesten en Corrie is werken.
Woensdag (2-5)
Weer een mooie dag.
In de ochtend naar Marken geweest en daar de spelletjeskast opgeruimd bij m'n moeder. Veel spul heb ik direct naar Noppes gebracht.
Tot mijn verbazing en teleurstelling een afwijzing ontvangen van Evean over mijn sollicitatie naar leerling verzorgende. Er was een grote hoeveelheid aanmelding volgens hun en ze hebben de meest geschikte kandidaten geselecteerd. De keuze is dus helaas niet op mij gevallen. Er is nog een mogelijkheid om een nadere toelichting te krijgen op de afwijzing. Volgende week dinsdag kan ik hierover telefonisch contact opnemen met Evean. Dat zal ik ook zeker doen, want de teleurstelling is best groot.
Ik heb wel gelijk via internet een open sollicitatie bij de Zorgcirkel ingediend. Dat is namelijk een vergelijkbare organisatie als Evean, goed beschouwd dus eigenlijk de concurrent.
Ajax is nu officieel kampioen van Nederland.
Donderdag (3-5)
Na een onderbreking van een paar weken weer eens een artikel vertaald voor de Beatlesfanclub.
Samen met Corrie bij de Aldi boodschappen gedaan.
Omdat ik al een paar dagen last heb van kiespijn heb ik toch maar de tandarts gebeld voor een afspraak. Morgenmiddag kan ik daar al terecht.
Van de Zorgcirkel een ontvangstbevestiging ontvangen. Ik zal later nog een reactie krijgen op de sollicitatie.
Vrijdag (4-5)
's Middags een afspraak bij de tandarts. Er bleek een behoorlijke ontsteking te zitten en de tandarts besloot daarom eem zenuwbehandeling te doen en een noodvulling te plaatsen. Volgende week donderdag moet ik terugkomen om de klus af te maken.
's Avonds bezig geweest stripboeken en kinderboeken, die bij mijn moeder vandaan komen, op Marktplaats en Facebook te zetten.
Zondag (6-5)
Helaas lukt het de dames van Purmerend niet om de laatste wedstrijd van de competitie te winnen. Door het gelijke spel (1-1) tegen de dames van Limmen kunnen ze alleen nog via de nacompetitie kans maken op promotie naar de 2de klasse.
Zie foto's van de wedstrijd http://www.mijnalbum.nl/Album=X8WSE6FE

vrijdag 27 april 2012

23 - 26 april 2012

Maandag (23-4)
Vandaag is het 2 jaar geleden dat neef Jan plotseling overleed.
Matthijs heeft afgelopen weekend 2e hands een groot bureau gekocht. Het oude bureau heb ik vandaag bij de milieustraat gebracht. Per ongeluk sneed ik mezelf daar lelijk in m'n vinger en dat bloede flink. Een pleister hielp niet, daarom ben ik maar even naar de huisarts gegaan. Daar werd ik vakkundig verbonden en kreeg voor de zekerheid ook nog een tetanusprik.
Dinsdag (24-4)
Anne is jarig vandaag, ze is 23 jaar.
Vanmorgen al vroeg naar Marken om mijn moeder op te halen. Eerst gaan we langs het gemeentehuis van Waterland en daarna direct door naar het ziekenhuis in Purmerend voor controle.
Aan het begin van de middag bezoek gehad van een verkoper van Knipping voor het maken van een offerte voor kunststofkozijnen.
Vanmiddag 2x gebeld door Manpower uitzendbureau uit Alkmaar over mijn sollicitatie naar projectadministrateur in Heerhugowaard. Ben toch benieuwd wat dit gaat worden.
's Avonds gezellig met z'n negenen om tafel, lekker hamburgers gegeten - natuurlijk vanwege de verjaardag van Anne.
Die avond slaagt Barcelona er niet in om de finale te halen van de CL.
Donderdag (26-4)
Met Corrie naar het ziekenhuis geweest om een thorax foto te maken. Ze loopt al veel te lang met haar verkoudheid. Van de huisarts heeft ze opnieuw een antibiotica kuur gekregen. Ook zal ze nog bloed moeten prikken.
Vrijdag (27-4)
Corrie is vanmorgen wezen bloedprikken.
's Middags weer lekker naar de sportschool geweest.

Voorsprong door leeftijd | Delen op LinkedIn

Voorsprong door leeftijd | Delen op LinkedIn

Voorsprong door leeftijd


...... Werken jonge goden die enkele jaren geleden zijn afgestudeerd aan een hele hippe fruitige Hogeschool met 5 jaar werkervaring,  nog wel zo hard aan hun carrière? Komt huisje, boompje, beestje hier ook niet om de hoek kijken? Waarom zijn zoveel veertigers gestopt met studeren, carrière maken en nieuwe uitdagingen zoeken? Is de jongere kandidaat niet juist een grotere risicofactor dan de veertiger, wiens kinderen al ruim uit de luiers zijn waardoor een nieuwe studie weer interessant wordt? Heeft de veertigplusser niet meer levenservaring, rust en loyaliteit te bieden?
Door Wim van den Nobelen op 26-04-2012 07:30.

vrijdag 20 april 2012

15 april - 20 april 2012

Zondag (15-4)
Vanmorgen naar de rommelmarkt geweest in de Beukenkamp.
's Middags naar de wedstrijd fc Purmerend tegen de dames van SVA uit Assendelft. Het was droog maar wel koud om foto's te maken. Het is toch weer redelijk gelukt, al zeg ik het zelf  (kijk maar op http://www.mijnalbum.nl/Album=QQPKZZQP ).
De dames van Purmerend hadden geen kind aan SVA. De uitslag liep zelfs in de dubbele cijfers, het werd maar liefst 12 - 0.
Anne is nog in de Oekraïne en heeft gisteren tegen het gastland met 3 - 2 gewonnen en vandaag, de laatste wedstrijd tegen jong-Hongarije, werd met 3 - 0 gewonnen. Dit betekende dat jong-Oranje, achter België, als 2e is geëindigd in het toernooi. Morgenavond komen ze weer terug op Schiphol.
Maandag (16-4)
Vandaag liep om één uur de reactie-tijd  af voor de seniorenwoning voor mijn moeder. Ze staat nog steeds op de eerste plek, dus ze krijgt binnenkort een aanbieding voor deze woning.
Met Corrie 's middags nog even op Marken geweest om een deel van de vliering op te ruimen bij mijn moeder.
's Avonds met Corrie naar Schiphol geweest om Anne op te halen.
Dinsdag (17-4)
Eerst naar de milieustraat geweest om spulletjes weg te brengen en daarna in 't stadje boodschappen gedaan.
's Middags voor WonenPlus bij een abonnee geweest om haar administratie op orde te brengen. Na 2 uur uitzoekwerk besluiten we samen om dit morgenmiddag af te maken.
Woensdag (18-4)
Een afspraak gemaakt voor het maken van een offerte voor kunststof kozijnen voor beneden.
Voor WonenPlus dus vanmiddag voor de 2e keer langs geweest bij een abonnee voor haar administratie. Dit keer kregen we de klus wel klaar, maar ook nu hadden we ruim 2 uur nodig.
's Avonds een wedstrijdje schoolvoetbal gezien van Ruben. Daarna op de fiets in de regen terug naar huis.
Donderdag (19-4)
Omdat ik nog geen reactie had gekregen op de digitale intake van vorige week, heb ik Evean maar eens gebeld. De bedoeling is dat er binnen een aantal dagen via de post de uitslag te verwachten is. Op 9 of 10 mei is een assessment de volgende stap in de sollicitatieprocedure.
's Middags weer naar Marken geweest. Dit keer om de kleren van mijn vader op te ruimen. Ook boeken en andere spullen hebben we uitgezocht. De kleren gaan naar de Oost-Europa stichting en de spullen gaan naar Noppes (2e handswinkel) of naar de milieustraat.
Vrijdag (20-4)
Corrie is gelukkig weer eens opgeroepen voor een kraamgezin.
's Middags ben ik alleen naar de sportschool geweest en 's avonds met Corrie de weekboodschappen gedaan.

vrijdag 13 april 2012

7 april - 13 april

Zaterdag (7-4)
Vandaag naar de grote vlooienmarkt geweest in de IJ-hallen in Amsterdam-Noord. Eerst met de bus naar Amsterdam-CS en dan met de pont naar het voormalig NDSM-terrein. Het was een grote drukte, zowel binnen als buiten. Ik heb weer twee boeken op de kop getikt.
's Middags naar het tuincentrum geweest voor koemestkorrels voor het grasveld.
Zondag (8-4)
Eerste Paasdag. Samen met Corrie naar Hennie (ze was 4 april jarig) in Waalwijk omdat ze haar verjaardag viert.
Maandag (9-4)
Vandaag op de koffie in Marken.
Dinsdag (10-4)
Anne is vandaag al vroeg van Italië via Wenen onderweg naar de Oekraïne voor het EK kwalicicatie toernooi volleybal. Via What'sApp om zes uur een berichtje van Anne ontvangen dat ze goed zijn aangekomen in het hotel. Het toernooi kan beginnen.
Vandaag twee bezoekjes voor WonenPlus afgelegd. Voor de één moest er een fietslamp vastgezet worden en de ander wilde leren skypen op de computer.
Woensdag (11-4)
Er is winst voor jong Oranje (3-1 tegen Israel) in Oekraïne in hun eerste kwalificatiewedstrijd.
Matthijs komt thuis met een mooie cijferlijst van school.
Bij de huisarts was mijn bloeddruk gewoon goed. Over 2 weken zal er nog een keer gemeten worden.
's Avonds wint Ajax eenvoudig de uit-wedstrijd tegen Heerenveen, 0 - 5. Ajax neemt afstand van de concurrentie omdat PSV verliest en AZ en Twente gelijk spelen.
Donderdag (12-4)
Vandaa samen met Corrie en mijn moeder seniorenwoningen op Marken bekeken. Mijn moeder heeft sinds kort wel door dat ze niet langer in haar huis kan blijven wonen omdat ze steeds meer moeite heeft met traplopen.
Het lijkt erop dat het nog gaat lukken ook. We hebben gelijk een begin gemaakt om de vliering op te ruimen. Maar er is nog genoeg te doen.
's Avonds de start van de sollicitatieprocedure voor de opleiding van verzorgende. Met de computer werd een digitale intake afgenomen. Binnen een paar dagen zal de uitslag bekend zijn en zal ook duidelijk worden of je verder gaat in de procedure. Voor mijn gevoel ging het wel goed en ben erg benieuwd naar de uitslag.
Anne stuurt een berichtje dat de volleybal jongens hun 2e wedstrijd, tegen Belgïe, kansloos met 3 - 0 hebben verloren.
Vrijdag (13-4)
Voor WonenPlus bij een abonnee computerhulp verricht en 's middags naar de sportschool geweest.
De volleybal jongens winnen hun 3e wedstrijd met 3 - 1 van Kroatïe. Volgens Anne was het heel spannend want Oranje kon na een grote achterstand in de wedstrijd, toch nog winnen. De komende dagen nog tegen Oekraïne en de laatste wedstrijd tegen Hongarije.

vrijdag 6 april 2012

1 april - 6 april 2012

Zondag (1-4)
Vandaag 'n tijdje bezig geweest op de computer met het minischoolvoetbal en het PUEFA toernooi.
Hennie, die sinds gisteren al bij ons is, gaat op de fiets naar de Purmaryn. Ze gaat een concert bijwonen van Ierse tenoren.
Corrie is aan het werk.
Anne heeft een team uitje met karten en eten.
Matthijs en Eline zijn uit geweest in Amsterdam en luieren de hele dag een beetje.
Dinsdag (3-4)
Vandaag op Marken bij mijn moeder 2 struiken uit de tuin verwijderd. Het tuinafval heb ik meegenomen om direct bij de Milieustraat af te leveren.
Woensdag (4-4)
Een afwijzing ontvangen van een sollicitatie naar administrateur in Purmerend.
Via de post een uitnodiging ontvangen voor een digitale intake voor de opleiding van Verzorgende. Dit is de eerste stap in de sollicitatieprocedure naar een leer/werk baan bij Evean. Volgende week zal de intake plaatsinden in het ROC in Zaandam.
Donderdag (5-4)
In de middag naar de bloeddonatie geweest. Helaas mocht ik deze keer niet doneren omdat mijn bloedruk niet in orde was. Volgende week moet ik hiervoor langs de huisarts voor controle.
Eén artikel van de BFNL gehad. Nu volgt 2 weken "vakantie" omdat de webmaster voor een knie operatie in het ziekenhuis wordt opgenomen.
Voor WonenPlus bij een abonnee geweest om haar TV te programmeren. Helaas lukte het me niet om haar te helpen. Wél kreeg ik de hele familiegeschiedenis te horen.
's Avonds nog bij de fc Purmerend geweest om te helpen bij de voorbereidingen voor het minischoolvoetbaltoernooi van morgen.
Vrijdag (6-4)
Vandaag de hele dag bij het minischoolvoetbaltoernooi geweest. In de ochtend waren het de jongens van de groepen 3,4,5 en 6 en 's middags waren de meisjes aan de beurt.
Gelukkig is het de hele dag droog geweest en zelfs deed het zonnetje z'n best.
Anne is vandaag voor 10 dagen weg met jong Oranje volleybal naar Italïë voor een voorbereidingstoernooi en het EK kwalificatietoernooi in de Oekraïne. De komende dagen meer hierover.

woensdag 4 april 2012

Zonen van The Beatles terug als Beatles? - RTL Boulevard

James McCartney, zoon van de wereldberoemde Beatle Paul McCartney, heeft in een interview aangegeven dat hij bést met de zonen van de andere Beatles een band zou willen vormen...
Zonen van The Beatles terug als Beatles? - RTL Boulevard

zaterdag 31 maart 2012

25 - 30 maart 2012

Zondag 25 maart
Een kort nachtje gehad want de klok is een uur vooruit (zomertijd!) gegaan en ik was vannacht pas om half 3, dat werd dus half 4, thuis uit Rotterdam. Vanaf Amsterdam reden alleen nog nachtbussen naar Purmerend en die rijden dan eerst door de nieuwe wijk voordat ze bij mijn huis in de buurt komen. Een hele rit dus! Een korte nacht, maar het was allemaal de moeite waard en het was nog volop nagenieten van het geweldige concert van Paul McCartney in Ahoy. Wát een belevenis.
's Morgens een artikeltje geschreven voor mijn eigen Blog én voor de Beatlesfanclub. Het artikel werd ook direct geplaatst op hun website.
's Middags fijn in het zonnetje gezeten en geluisterd naar Radio 1 "Langs de Lijn". Ajax wint met 2 - 0 van PSV en is nog in de race voor het kampioenschap.
's Avonds Corrie opgehaald bij Ina in Almere.
Gesolliciteerd naar de functie van Financieel administratief medewerker via Randstad.nl.
Maandag 26 maart
Samen met Matthijs het hekwerk bij de konijnen afgemaakt. Binnenkort moeten er weer nieuwe graszoden gelegd worden om het helemaal "af" te maken.
Verschillende reactie en commentaren gelezen over het concert van Paul McCartney. Het valt me op dat die allemaal heel positief zijn. Hoe kan het ook anders, het wás gewoon ook heel goed.
Dinsdag 27 maart
Naar de markt geweest.
Een afwijzing ontvangen op de sollicitatie bij Perfect Housing in Amsterdam.
Carola opgehaald in Den Ilp. Zij had hun auto voor een reparatie naar de garage gebracht .
Woensdag 28 maart
Nico naar Den Ilp gebracht. De auto was al weer klaar.
De belastingaangifte voor 2011 gedaan. Tegenwoordig gaat dit wel heel simpel, want de salaris- en uitkeringsgegevens, WOZ gegevens van de gemeente ed. zijn allemaal al bekend bij de Belastingdienst. Die gegevens hoef je alleen te controleren en eventueel nog een aanvulling doen.
Gesolliciteerd bij Page Personnel naar de functie van Projectadministrateur/Financieel Medewerker.
Donderdag 29 maart
Het is een stuk kouder vandaag, maar gelukkig is het wel droog.
Voor WonenPlus naar 2 adressen geweest. Op beide adressen waren kapotte hekwerken.
Deze week ook maar één artikel van de Beatlesfanclub om te vertalen.
Vrijdag 30 maart
Corrie gelukkig weer aan het werk. Tot en met volgende week vrijdag kan ze aan de slag. Het is haar 600e gezin in de kraam.
's Middags bij Praxis plantjes gekocht voor de tuin.

vrijdag 30 maart 2012

Terwijl Lucy rechtop liep, klom haar neef nog in bomen | Archeologie Online

Terwijl Lucy rechtop liep, klom haar neef nog in bomen

30-03-2012 - Rogier Overkamp
In Ethiopië zijn enkele voetbeentjes gevonden van een mensachtige die nog in bomen klom. De botjes zijn 3,4 miljoen jaar oud, ongeveer even oud als de botten van ‘Lucy’, een bekende voorouder van de mens die ook in dit gebied leefde. Van Lucy staat echter vast dat zij rechtop liep.


Terwijl Lucy rechtop liep, klom haar neef nog in bomen | Archeologie Online