maandag 29 augustus 2011

Maandag 29 augustus 2011

Helaas, helaas. Vanmiddag ben ik gebeld met de mededeling dat ik niet in aanmerking kom voor de functie van projectadministrateur bij het AMC. Hoewel van de kant van het AMC het sollicitatiegesprek ook als plezierig en goed was ervaren, waren er kandidaten die naar hun oordeel beter zouden passen in het team. Er zit niets anders op dan verder te zoeken.

Vanmorgen bij de diabetes-verpleegkundige geweest. Gelukkig zijn de bloedwaarden niet zodanig - de laatste meting (juni 2011) was al beter dan die van oktober 2010 - dat ik medicijnen zou moeten slikken. Dit komt vooral omdat ik in die periode een aantal kilo's ben kwijtgeraakt en vanaf maart 1x per week naar de sportschool ga. Ik blijf wel onder controle bij de huisarts. Eind november moet ik weer terug komen.

Vandaag het volgende bericht via email-alert ontvangen;

Bouw toont omzetherstel

|  Laatst gewijzigd:29-08-2011 11:39  |  Joost Zwaga  | 


De Nederlandse bouwsector heeft zich in de eerste helft van dit jaar hersteld. Gestimuleerd door het zachte winterweer steeg de bouwomzet met 6 procent. 
Lees meer ... http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2011/08/29/bouw-toont-omzetherstel-in-eerste-helft-2011
Misschien toch een beetje meer hoop op een baan in de sector die ik graag wil?

zondag 28 augustus 2011

Zondag 28 augustus 2011

Balen zeg, afgelopen vrijdag. Ik zou wat te horen krijgen over mijn sollicitatie bij het AMC, maar ik zat tevergeefs op een telefoontje te wachten. Daarom zelf maar even gebeld. Na de 2e keer kreeg ik een sms'je dat ik pas aanstaande maandag een terugkoppeling zal krijgen. Ik hoop dan maar dat van uitstel geen afstel komt.

Vanmorgen helemaal compleet nat geregend bij een bezoekje aan de Hazepolder-markt. Ik heb bewondering voor de mensen achter de kraampjes die er, ondanks het slechte weer, toch nog plezier in hadden.

Misschien vanmiddag weer eens vissen in de Purmerringvaart. Per slot van rekening heb ik niet voor niets sinds lange tijd weer eens een vispas aangeschaft.

Morgenochtend heb ik een afspraak bij de diabetes-verpleegkundige. Maar eens afwachten wat dat oplevert.

Nog geen reacties ontvangen van mensen die een konijntje willen hebben. Ze zijn alle 7 nog steeds beschikbaar, dus schroom niet en neem contact met ons op.

dinsdag 23 augustus 2011

Dinsdag 23 augustus 2011

Ja hoor, dat kan er ook nog wel bij. De werkloosheid is weer eens gestegen. Nóg meer mensen die een baan zoeken. En dan gaat het nog steeds slecht in de bouwsector, dus daar hoef ik zo langzamerhand ook niet meer op te rekenen. Het is deze week wel spannend of ik nog verder kom met de sollicitatie bij het AMC. Eind deze week zal ik een terugkoppeling krijgen. Duimen maar.

Gisteren met Pluis naar de dierenarts geweest. Ze blijkt een lichte baarmoederontsteking te hebben. Een flesje antibiotica meegekregen en daar zal het van moeten opknappen. Voor Steevie gelijk een afspraak gemaakt voor de castratie. Hij gaat as. donderdag onder het mes.

Morgenochtend komt dan eindelijk - hopelijk - de stoffeerder langs om de trap te bekleden. We zullen 't zien.

vrijdag 19 augustus 2011

Vrijdag 19 augustus 2011

Woensdag ben ik voor een sollicitatiegesprek geweest bij het AMC. Heb daar gesproken met de hoofd Projectcontrol en het hoofd van de Projectadministratie. Zelf vond ik dat het gesprek wel goed ging. Het was heel ontspannen en ongedwongen. Je weet natuurlijk nooit wat ze aan de andere kant van de tafel precies van je willen horen, dat is afwachten. In ieder geval ben ik niet direct afgevallen want eind volgende week zullen ze via Strictly People mij op de hoogte stellen van een eventueel vervolg.

Op dag 5 van de kleine konijntjes heb ik deze foto gemaakt. Een klein kaal beestje, veilig in de handen van Matthijs. Mocht er al interesse zijn in één of meer van de kleintjes, dan kun je contact met ons opnemen. Maar let op, pas na 5-6 weken mogen de kleintjes bij de moeder weg.

dinsdag 16 augustus 2011

Dinsdag 16 augustus 2011

De Oranje-dames basketbal onder 18 jaar zijn weer terug op Nederlandse bodem. Op Schiphol werd gisteravond nog even een klein feestje gebouwd met de aanwezige ouders, grootouders, vrienden, familie en kennissen.
Het was moeilijk om afscheid van elkaar te nemen en de dames en stafleden namen daar, begrijpelijk, ook ruim de tijd voor.

Op dag 2 van het nieuwe nestje konijntjes is het een drukte van belang. Het spul groeit als kool.

Vanmiddag ben ik gebeld door Eugene van Strictly for People met de mededeling dat ik morgenochtend om half 11 ben uitgenodigd voor een gesprek met een delegatie van het AMC. Heel verrassend en spannend allemaal. We moeten maar ff afwachten wat het wordt.

maandag 15 augustus 2011

Maandag 15 augustus 2011

De Oranje-dames zijn op het EK in Roemenïe nog als 5e geëindigd. Gisteren versloegen ze de dames van Polen in de strijd om de 5e en 6e plek, met 80-62. Vanavond komen ze weer terug op Schiphol. Samen met Pris gaan Corrie en ik Anne ophalen.

Na een heel leuk bezoekje aan Artis, gisteren met Corrie, wachtte ons thuis een grote verrassing.
Stevie, ons kleine grijze konijntje, blijkt namelijk tóch een mannetje te zijn. Matthijs en Eline vonden in het hok Pluis samen met 7 (!!) kleintjes. Pluk kan de vader niet zijn omdat die namelijk al "geholpen" is. Dus.....
Het resultaat is op de foto te zien, of ook eigenlijk niet door al die zwarte haren.
Gevolg van dit alles is dat "mamma" Pluis weer in de kooi binnen zit en de 2 heren zitten buiten in de ren. Zoals gezegd, een grote verrassing, maar toch ook wel weer heel leuk. Nu maar afwachten of de kleintjes allemaal in leven blijven en we straks - na 5-6 weken - ze een goed thuis kunnen bezorgen. Mocht er al interesse zijn kan er ook nu al gereageerd worden.

Vanmorgen ben ik teruggebeld door de contactpersoon van Strictly for People. Hij was tevreden over het gesprek van vrijdagmorgen, maar twijfelde of ik de juiste kandidaat zou zijn voor de functie in het AMC. De manager heeft toch, naar aanleiding van de profielschets die was gegeven door Strictly for People, mijn CV opgevraagd en zal deze vanmiddag bespreken op de afdeling, tesamen met de CV's van andere kandidaten. Afwachten maar. Daarnaast blijft Strictly for People ook zoeken naar werk voor mij. Zodra ze wat hebben zoeken ze weer contact met me.

zaterdag 13 augustus 2011

vrijdag 12 augustus 2011

Vrijdag 12 augustus 2011

Gisteren bij het UWV geweest voor een zgn. "startgesprek". M'n werkcoach was tevreden over mijn inspanningen in de afgelopen periode.Vanaf januari van dit jaar heb ik meer dan 100 sollicitaties verstuurd, terwijl je van het UWV er minimaal 4 per maand moet versturen.
Vanmorgen voor een kennismakingsgesprek geweest in Hotel Breukelen met een vertegenwoordiging van het bureau Strictly People. Dit gaat om de vacature van Projectadministrateur bij het AMC. Maandag zal ik worden gebeld met een terugkoppeling van het gesprek en hoop dan te horen of er nog een vervolg komt.
De laatste wedstrijd van de Oranje-dames tegen Italië (woensdag) in de kwalificatieronde werd met 55-48 gewonnen. Door dit resultaat bereikten ze de laatste 8 van het EK. In de kwartfinale gingen de Oranje-dames vandaag helaas tenonder tegen de Spaanse furie, 88-50. De dames zullen nu nog strijden voor de plaatsen 5 t-m 8. Meer zit er dit keer niet in, helaas.

woensdag 10 augustus 2011

Woensdag 10 augustus 2011

In de kwalificatieronde hebben de basketbalsters van Oranje onder 18 in Roemenie de eerste 2 wedstrijden verloren. Maandag tegen Servie werd het 51 tegen 60 en gisteren tegen onze zuiderburen werd met 71 tegen 54 verloren. Willen ze nu nog kans maken om verder te komen moet er in ieder geval vanmiddag tegen Italie gewonnen worden. Duimen maar!

Gisteren nog een sollicitatie gedaan,
1. Projectadministrateur in Amsterdam via Askjim.nl en Strictly people. Gistermiddag is er telefonisch contact geweest en ik ben voor vrijdagochtend uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een vertegenwoordiger van Strictly people in Hotel Breukelen. Ben benieuwd wat dit wordt.

Deze week een afwijzing ontvangen van Creyf´s uitzendbureau op de sollicitatie naar de functie van Administratief medewerker bij een aannemersbedrijf. Ik had me wel verheugd op een selectie, maar helaas. Ik heb nog even gebeld en ze vertelden me dat er ca. 50 sollicitanten waren en dat mijn CV toch nét niet aansloot bij wat ze zochten.

zondag 7 augustus 2011

Zondag 7 augustus 2011

Gistermiddag naar een begrafenis geweest. Triest allemaal. Mooi was het dat er meer collega's van Postkantoren waren gekomen. Even bijpraten natuurlijk en het was gelijk weer "ouwe jongens krentenbrood".
Om die reden kon ik gisteren het wedstrijdverloop van de basketbalwedstrijd Frankrijk-Nederland niet volgen. Anne sms'te me toen ik al in de auto op terugweg was dat ze helaas verloren hadden maar toch - als 2e in groep D geeïndigd - naar de volgende ronde zijn met Oranje. In de volgende kwalificatieronde zijn ze ingedeeld in groep F met de eerste 3 ploegen uit groep C. Morgen (maandag 8-8) spelen ze tegen Servië (2e geworden in groep C) om vijf uur (ned.tijd), dinsdag (9-8) tegen onze zuiderbuurtjes België (nr.1 in groep C) om half één en tenslotte woensdag (10-8) spelen ze om half één (ned.tijd) tegen de dames van Italië (3e in groep C). Dan is het afwachten of ze doorgaan naar de kwartfinale. Lees meer http://u18women.fibaeurope.com/en/cid_Fl2zSEHHI4kx84gqwW40U3.pageID_uTZWJ-cpGNsFp3pqyF22F0.compID_uHP8sHguJSYAvKyuMkarZ1.season_2011.html

Op het sollicitatievlak heb ik slechts één sollicitatie gedaan;
1. Administratief medewerker bij een aannemersbedrijf in Amsterdam via Creyf's uitzendbureau / Jobselectie.nl. Dit is een vacature die mij wel aanstaat. Ik hoop daarom ook dat ik in ieder geval eens uitgenodigd voor een gesprek. We zullen het afwachten.

vrijdag 5 augustus 2011

Vrijdag 5 augustus

Woensdag zou de stoffeerder langskomen om de trap te bekleden, maar dat ging niet door omdat hij het ondertapijt niet mee had. Communicatiefoutje met de leverancier! Gevolg is dat er pas voor de 17e een nieuwe afspraak gemaakt kon worden. Balen dus. Al die tijd zitten we dus met een kale trap. Dat is wel erg gehorig kan ik je vertellen.

Gisteren al naar de sportschool geweest omdat ik vandaag (vrijdag) naar Amsterdam wilde. Vanmorgen naar Amsterdam geweest met de bus en een bezoekje gebracht aan de boekenmarkt aan het Spui. Niet helemaal mijn genre wat er aan 2e hands boeken lag uitgestald.

Volgende week een afspraak met m'n werkcoach van het UWV. Ben benieuwd wat hier besproken gaat worden en welke akties er volgen.
Deze week een 2-tal sollicitaties gedaan;
1. Medewerker Projectadministratie in Amsterdam bij Exact via de Nationale Vacaturebank.nl. Hiervan heb ik ook een bevestiging ontvangen en hoop binnen 3 dagen opnieuw een reactie te ontvangen want anders kan ik er van uitgaan dat ik niet geselecteerd ben om verder te gaan.
2. Financieel adm. medewerker in Purmerend via Bananematch.nl / Unique uitzendbureau.

In Roemenië wordt momenteel het EK (4 - 14 aug.) voor vrouwen onder 18 jaar basketbal gespeeld. Anne is daarbij aanwezig als fysiotherapeute van de nationale ploeg. Gisteren is de eerste poulewedstrijd tegen Tjechische dames gewonnen (69-81) en vandaag werden de Sloveense dames verslagen (49-42). Morgen (kwart voor 3 Ned.tijd) staat de laatste wedstrijd in poule D tegen Frankrijk op het programma.
http://u18women.fibaeurope.com/en/cid_Fl2zSEHHI4kx84gqwW40U3.pageID_13JSZm,xH0sqYWRseoicr1.compID_uHP8sHguJSYAvKyuMkarZ1.season_2011.html

woensdag 3 augustus 2011

Uit het nieuws

Cowboyhoed John Lennon onder de hamer

In Engeland wordt volgende week een cowboyhoed geveild die nog van John Lennon is geweest. De Beatle droeg de hoed in 1965 tijdens de beroemde Beatles-tour door de Verenigde Staten.

Lees meer... http://historiek.net/actueel/cowboyhoed-john-lennon-onder-de-hamer-4909

20 miljoen jaar oude primatenschedel gevonden

Wetenschappers zeggen in Oeganda een ongeveer twintig miljoen jaar oude schedel van een primaat gevonden te hebben.
Lees meer...http://historiek.net/actueel/20-miljoen-jaar-oude-primatenschedel-gevonden-4917

dinsdag 2 augustus 2011

Dinsdag 2 augustus 2011

Op de markt sinaasappelen gekocht en een nieuw bandje voor m'n horloge.
Vanmorgen is Anne vertrokken voor het EK basketbal voor vrouwen onder 18 jaar in Roemenië. Ze vliegen vanaf Schiphol naar Boedapest (Hongarije) en van daar gaan ze met de bus naar de plaats van bestemming. Intussen hebben ze daar al hun eerste training er op zitten.
Bij de post zat dit keer een heel vervelend - maar niet helemaal onverwacht - bericht van een (oud) collega. Via de email nog een ander vervelend bericht over weer een andere (oud) collega.
Vanmiddag op de fiets - het was lekker weer - naar Edam geweest en via Middelie terug naar Purmerend.
Vanavond verrast door Matthijs en Eline met het eten. Op zich niet zo verrassend zou je zeggen, maar ze hadden daarvoor ons een nieuwe frituurpan cadeau gedaan.
Twee nieuwe sollicitaties verzonden;
1. Allround Administrateur in Utrecht via i4talent / Megajobs
2. Projectadministrateur met ervaring in de Civiele techniek, via Continu / Officevacatures.nl.
Nou ja, ervaring in de Civiele techniek heb ik dan niet, maar dat is toch te leren. Niet waar?