dinsdag 31 mei 2011

Dinsdag 31 mei 2011

Ik had uitstel tot 1 sept. aangevraagd en gekregen voor de belastingaangifte 2010 omdat het jaar 2009 nog niet afgerond was. Gisteravond nog even langs geweest bij de FNV belastingservice voor de afwikkeling van 2009. Dit ging goed, alleen was het wel lang wachten op je beurt. Ik heb vandaag zelf de aangifte over 2010 gemaakt en opgestuurd. Krijgen toch weer een paar pegeltjes terug, áls ik het goed berekend heb.

Vandaag weer een sollicitatie gedaan. Dit keer gaat het om een functie als Projectadministrateur bij "een grote speler in de bouwsector" in Utrecht via Continu.nl. Het is wel een functie op HBO-nivo. Ben toch benieuwd of ik weer eens een positieve reactie krijg en voor een kennismakingsgesprek langs mag komen.

Bij de post zat een brief van de bloedbank - ben al jaren bloeddonor namelijk - dat er teveel vetten in m'n bloed zitten. Maar weer eens bloedprikken dan en langs de huisarts. Ik moet me er maar niet al te druk om maken omdat ik toch al een paar jaar medicijnen slik voor cholesterol. Misschien moet dit aangepast worden? Ik zie wel.

maandag 30 mei 2011

Maandag 30 mei 2011

Gisteren eerst de hele ring rond Utrecht gereden - afslag gemist vanuit Amsterdam - en daardoor geen tijd meer om een patatje te gaan eten met Corrie. Daarna ontzettend genoten van de musical We Will Rock You in het Beatrixtheater. Mooi decor, mooie muziek, prima artiesten. Een hele belevenis als je met iedereen in het theater "We Will Rock You" en "We are the Champions" zingt. Kippenvel momenten!

Eerder op de dag nog een 2-tal sollicitaties gedaan. De eerste was via Banenmatch.nl en Continu.nl bij een technisch bedrijf in Utrecht als Administrateur. De 2e was voor een functie als Projectadministrateur (via Unique uitzendbureau) bij een reclamebureau in Amstelveen voor 37 uur per week. Zij hebben intussen een bevestiging gestuurd en zullen mogelijk binnen 2 dagen reageren.

Ook nog op de braderie geweest in 't stadje. Vanwege de harde wind waren er minder kraampjes dan waarschijnlijk de bedoeling was. Dit keer wél genoeg kraampjes met 2e hands boeken. Fijn snuffelen dus. Resultaat was een 2-tal boeken.

Vandaag zaten er geen geschikte vacatures bij de mail. Dus geen sollicitaties vandaag.

zaterdag 28 mei 2011

Zaterdag 28 mei 2011

Nou, de TV-beugel hangt bij Anne en Pris. Daarna gisteravond met de meiden bij de FEBO een patatje gegeten en in het Olympisch stadion een paar wedstrijden bekeken. Wel leuk om bij zoiets aanwezig te zijn. Je kon vrij dicht bij het veld komen omdat ze op de atletiekbaan tribunes hadden gebouwd. Sjaak Swart, Soren Lerby, Bennie Muller en Uri Coronel nog gezien.

Ik verheug me er nu al op om morgen, samen met Corrie, naar We Will Rock You te gaan in het Beatrixtheater Utrecht.

vrijdag 27 mei 2011

Vrijdag 27 mei 2011

Weer lekker gesport vandaag.

Hennie is fijn op bezoek bij ons. Ze gaat vandaag nog naar Ina.

Van de hele trits vacatures was er één wel interessant. Ik heb gesolliciteerd op de functie van allround Administrateur bij Strukton-Rail in Utrecht.

Straks naar de meiden toe. Priscilla heeft gelukkig toch vrij kunnen krijgen. Eerst een beugel ophangen voor de TV in de slaapkamer en dan met Pris naar het Olympisch stadion voor de COPA Amsterdam. Anne werkt vandaag tot 6 uur, dus die gaat rechtstreeks naar het stadion. We gaan daar eerst wat eten en dan naar de wedstrijden kijken. Hopen dat het een beetje droog blijft want er is totaal geen beschutting in het stadion volgens mij.

Matthijs heeft geen rijles vandaag want Fred is met vakantie. Morgen gaat Corrie weer voor zes dagen aan 't werk.

donderdag 26 mei 2011

Donderdag 26 mei 2011

Wat een wind vandaag. Er was vandaag niet veel te beleven op de Matsmarkt. Over het algemeen kleding en oude spulletjes, maar weinig 2e hands boeken. Jammer dus.

Een afwijzing ontvangen ("Helaas moet ik u mededelen dat ik inmiddels in contact ben met kandidaten die beter aansluiten op het door de opdrachtgever gewenste profiel. Daarom zal ik de procedure niet met u voortzetten.")  voor de sollicitatie op medewerker financiële administratie bij een technisch bedrijf. Zie de blog van gisteren. Dan blijven er toch nog een paar over waar ik nog geen reactie op heb ontvangen.

Vandaag een sollicitatie gedaan naar de functie van Financieel Administratief medewerker via Unique uitzendburo ID66937. Het is een baan in de gezondsheidszorg / Welzijn sector. De bevestiging is ook al binnen. Ze zullen misschien nog contact met me opnemen.

Gisteren nog contact gehad met TASK omdat ze de ontslagvergoeding niet goed hadden verwerkt. Jaap zal hier nog op terug komen.

woensdag 25 mei 2011

Woensdag 25 mei 2011

Vandaag weer een heleboel vacatures om door te nemen. Wat opvalt is dat er steeds meer vacatures tussen staan die al langere tijd open staan en waarvoor dus kennelijk nog geen goede kandidaat is gevonden. Ik doe gewoon of ik gek ben en solliciteer gewoon weer ondanks dat ik in een eerder stadium al een afwijzing heb ontvangen. Misschien glip ik er dan deze keer wél door.

Een 3-tal sollicitaties gedaan. De eerste is een functie als Financieel Administratief Medewerker bij Tortus (vac.nr 3725) via Jobselectie/John Cradock/UWV ref.1017081. Ook al een bevestiging ontvangen. De sollicitatie is doorgestuurd naar het bedrijf. Als er binnen 2 weken geen reactie komt dan kan ik zelf contact opnemen met het bedrijf. Ook gesolliciteerd naar Medewerker Financiële Administratie Amsterdam (met projectadministratie) via MT&V finance A47007 (Eline Haex). Het betreft hier een technisch bedrijf.
Als derde een functie in projectadministratie Bouw (50K), óók van MT&V A46755 (Christina Nijenhuis). Deze laatste vacature heb ik al meer langs zien komen en ook al een keer op gereageerd, maar toen afgewezen.

Lekker luieren vandaag want het is mooi weer. Ben weer in een mooi boek bezig van Michael Conneley; "Stroomversnelling".

Morgen - en ik hoop dat het dan ook mooi weer is - is er weer de Matsmarkt in Purmerend. Ik ga de markt aflopen op zoek naar 2e hands boeken.

dinsdag 24 mei 2011

Dinsdag 24 mei 2011

De afgelopen dagen een 2-tal sollicitaties gedaan via internet. De éém via Jobbrokers.nl als projectadministrateur bij een aannemeningsbedrijf. De andere bij Cordaan in Amsterdam. Ook dit voor een functie als projectadministrateur.

Bevestiging ontvangen via de email van de ontvangst van mijn sollicitatie + CV naar een allround administrateur via Page personnel. De spullen zijn doorgestuurd naar de betreffende consultant. Vervolgens is het afwachten of hij/zij van mening is dat mijn profiel voldoende aansluit om me voor een gesprek uit te nodigen. Als ik na 2 dagen nog niets heb gehoord, mag ik ervan uit gaan dat ik niet geselecteerd ben. Afwachten dus maar.

Anne heeft me geholpen om muziek op m'n ipod te zetten en ook nog eens het plaatje van het album erbij te zoeken op internet.

Vandaag met Corrie naar de markt geweest en verschillende boodschappen gedaan.

Vrijdag zeker met Anne naar het Olympisch stadion. Misschien gaat Priscilla ook nog mee als ze vrij kan krijgen.

As. zaterdag vanaf zes uur de afsluitende bbq bij Fortuna Wormerveer.

zaterdag 21 mei 2011

Zaterdag 21 mei 2011

Tussen alle emails vandaag maar weer één geschikte - zo leek het - vacature van Administrateur via
Michael Page Int. gevonden. Na het invullen van de sollicitatie bleek echter dat de functie niet langer beschikbaar was. Dus dat was balen!

Vanmorgen met Anne mee geweest naar Barneveld om het bamboehekje op te halen. Omdat er een stuk afgezaagd moest worden, konden we het hek niet direct plaatsen. Ik heb de spullen daarom meegenomen om thuis de zaag erin te zetten. De meiden kunnen dan komende week misschien zelf het hek wel bevestigen.

Vrijdag, zaterdag en zondag (27-29 mei) is er in Amsterdam de COPA-Amsterdam, voetbaltoernooi (met Ajax, Anderlecht e.a.) in het Olympisch stadion voor spelers onder 19 jaar. Waarschijnlijk ga ik met Anne en Priscilla wel naar een paar wedstrijden toe. Lijkt me leuk.
http://www.copa-amsterdam.nl/nl/toernooi/speelschema/

vrijdag 20 mei 2011

Vrijdag 20 mei 2011

Weer een heleboel "vacature"mailtjes vandaag. Hier zat toch weer een aardige tussen, hoewel het om een tijdelijke functie gaat en maar voor 20-24 uur van Bouwjobs.nl en MT&V locatie Amsetrdam. Het betreft een functie als "administratief medewerker met kenis van bouwzaken" voor een grote gemeente (Amsterdam?). Ben benieuwd.

Ook 2 reacties binnen op de weblog. Leuk is dat.

Het bandje van de filmcamera is succesvol overgezet op DVD. Nu kunnen we de filmcamera ook weer eens gaan gebruiken.

Vanmorgen weer lekker een uurtje gesport in de sportschool. Hoewel de eerste 8-10 minuten altijd moelijk zijn, maar daarna krijg ik altijd wel de smaak te pakken.

Morgenochtend al vroeg met Anne mee naar Barneveld om een bamboe-hekje op te halen voor haar balkonnetje. Misschien is er ook nog tijd om het hekje te plaatsen.

donderdag 19 mei 2011

Donderdag 19 mei 2011

Afwijzing ontvangen ("Helaas moet ik u mededelen dat ik inmiddels in contact ben met kandidaten die beter aansluiten op het door de opdrachtgever gewenste profiel. Daarom zal ik de procedure niet met u voortzetten") van office manager van MT&V omtrent sollicitatie. Enerzijds is het goed dat er een reactie komt naar aanleiding van de sollicitatie - meestal hoor of zie je er nooit meer wat van - maar anderzijds zou het nóg beter zijn als ze dan ook een referentienummer en/of kenmerk meesturen.

Vanmorgen maar eens gebeld met Tempo Team wanneer ik langs kan komen voor een afspraak. Ze bellen me terug.

Over de sollicitatie van gisteren (Vitae) een email ontvangen dat de functie inmiddels is ingevuld. Jammer.

Ingeschreven bij NationaleStagebank.nl  
Door het speciale zoeksysteem van de website brengt NationaleStagebank.nl de stages van honderden directe werkgevers, werving- en selectiebureaus, vacaturesites en stagesites bij elkaar.

Straks om half 2 naar de speeddate van uitzendorganisatie in het kantoor van UWV.
Gelijk ook de geleende CD's even terugbrengen naar de bibliotheek.

's Middags tijdens de speeddate bij het UWV gesproken met intercedenten van PDZ uitzendbureaus (Zaandam), Luba Uitzendbureau (Zaandam, Medemblik) én Tempo Team (uit Purmerend). Alle drie konden niet direct vacatures voor me opsommen. Ik heb wel mijn CV achtergelaten en zal mogelijk nog teruggebeld worden als blijkt dat ze toch nog iets gevonden hebben.
Ook nog even snel een paar extra kopietjes gemaakt van m'n CV in het kantoor van het UWV zodat ik dat thuis niet hoef te doen.
Bij de bibliotheek de CD's weggebracht en ook weer 2 boeken van Michael Connelly "gescoord" voor 1 Eur per stuk.

Corrie moet tot en met zondag werken. Ze heeft er 2 dagen bij gekregen.

woensdag 18 mei 2011

Woensdag 18 mei 2011

Eerst op de fiets naar de markt (Meerland) geweest om sinasappelen te kopen. Zien er prima uit, nu de smaak nog. Beter als die rommel van Deen.

Dan een tijdje weer achter de computer om vacatures door te nemen.
Sollicitatie gestuurd voor een functie van "proactieve projectadministrateur" bij Vitae, een prominente speler in de installatietechniek. (Financialjobcentre.nl)
Ook al een bevestiging ontvangen via de email. Na 2 weken hoor ik of ik wel of niet geselecteerd ben.

Vanmiddag weer een poging wagen bij Tempo Team. Ze zullen nu toch wel open zijn?

Oók vanmiddag de filmcamera, met bandje en al, wegbrengen. De bedoeling is dat het bandje op een DVD gezet gaat worden.

Nou ja zeg, wéér is de deur dicht bij Tempo Team. Volgende keer ze eerst maar bellen voor een afspraak om niet weer voor een gesloten deur te komen staan.

Via de email een afwijzing ("Op basis van jouw gegevens zie ik op dit moment onvoldoende aanknopingspunten om met je in gesprek te gaan") ontvangen van MT&V over de sollicitatie naar de functie van projectadministrateur bij een aannemer in de regio Alkmaar. Ik heb dit keer wel een email teruggestuurd met de vraag of ze misschien wat concreter kunnen aangeven wat er aan mijn sollicitatie mankeert. Ben benieuwd af ze zullen reageren.

dinsdag 17 mei 2011

Dinsdag 17 mei 2011

Via de email een uitnodiging ontvangen van het UWV voor een zgn. "speeddate" met een aantal uitzendorganisatie op donderdag 19 mei om 13u30.

Vandaag zal ik bij Tempo Team langsgaan om me daar in te laten schrijven. En omdat het dinsdag is, zal ik ook even op de markt een kijkje nemen.

Vanmorgen geen spectaculaire vacatures via de email ontvangen. Dus geen nieuwe sollicitaties dit keer.

Zojuist gebeld door UWV Alkmaar (uitkerings instantie). Ze zijn de WW-aanvraag aan het afronden. De bedoeling is om deze week de brief de deur uit te sturen en gelijk een uitkering (bedrag??) van de periode 2 mei tot nu te storten op mijn rekening. Gelukkig goed bericht.

Corrie gaat vanaf één uur aan het werk en zal tot en met vrijdag moeten werken.

Het kantoor van TempoTeam was gesloten vanwege "commerciële activiteiten". Morgen maar weer proberen.

Maandag 16 mei 2011

Sinds vandaag ben ik officieel 14 dagen werkloos.