zondag 25 maart 2012

Zaterdag 24 maart 2012

Het concert van Paul McCartney was geweldig. Een 3 uur durend spektakel in een vol Ahoy.
Ik stond in de Arena en had goed zicht op het podium. Ook al kon je Paul soms niet zien staan, dan waren er de supergrote videoschermen, die het allemaal prima in beeld brachten. Merendeels werden er Beatle nummers gebracht, maar toch ook de bekende nummers uit zijn Wings tijd. Zelfs werd het mooie "My Valentine" gespeeld van zijn nieuwe album Kisses on the Bottom. Prachtig!
Groot spektakelstuk was natuurlijk weer de uitvoering van "Live and Let die", met harde knallen en groot vuurwerk.
Paul had het prima naar zijn zin tijdens het concert. Er was veel interactie met het publiek en hij sprak zelfs een paar zinnetjes in het nederlands, "Alles kits?"
Het was een avond die afwisselend rustige, kalme liedjes bracht als "Here Today" (John), "Blackbird" , "Yesterday" (natuurlijk) en "Something" (George), maar ook stevige rocknummers als "Jet", "Mrs  Vandebilt" en "Band on the Run".
Nogmaals, het was een geweldige avond om meegemaakt te hebben - ik heb eerder in 1989 het concert in Ahoy meegemaakt - en na twee toegiften van Paul en zijn band, zei hij "Tot Ziens". Dat zoveel betekent als "tot wederziens". Hij is volgens mij nog lang niet van plan om er mee te stoppen en dat betekent weer dat hij misschien nóg wel een keer naar Nederland zal komen voor een concert. Van mij mag ie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten