zaterdag 31 maart 2012

25 - 30 maart 2012

Zondag 25 maart
Een kort nachtje gehad want de klok is een uur vooruit (zomertijd!) gegaan en ik was vannacht pas om half 3, dat werd dus half 4, thuis uit Rotterdam. Vanaf Amsterdam reden alleen nog nachtbussen naar Purmerend en die rijden dan eerst door de nieuwe wijk voordat ze bij mijn huis in de buurt komen. Een hele rit dus! Een korte nacht, maar het was allemaal de moeite waard en het was nog volop nagenieten van het geweldige concert van Paul McCartney in Ahoy. Wát een belevenis.
's Morgens een artikeltje geschreven voor mijn eigen Blog én voor de Beatlesfanclub. Het artikel werd ook direct geplaatst op hun website.
's Middags fijn in het zonnetje gezeten en geluisterd naar Radio 1 "Langs de Lijn". Ajax wint met 2 - 0 van PSV en is nog in de race voor het kampioenschap.
's Avonds Corrie opgehaald bij Ina in Almere.
Gesolliciteerd naar de functie van Financieel administratief medewerker via Randstad.nl.
Maandag 26 maart
Samen met Matthijs het hekwerk bij de konijnen afgemaakt. Binnenkort moeten er weer nieuwe graszoden gelegd worden om het helemaal "af" te maken.
Verschillende reactie en commentaren gelezen over het concert van Paul McCartney. Het valt me op dat die allemaal heel positief zijn. Hoe kan het ook anders, het wás gewoon ook heel goed.
Dinsdag 27 maart
Naar de markt geweest.
Een afwijzing ontvangen op de sollicitatie bij Perfect Housing in Amsterdam.
Carola opgehaald in Den Ilp. Zij had hun auto voor een reparatie naar de garage gebracht .
Woensdag 28 maart
Nico naar Den Ilp gebracht. De auto was al weer klaar.
De belastingaangifte voor 2011 gedaan. Tegenwoordig gaat dit wel heel simpel, want de salaris- en uitkeringsgegevens, WOZ gegevens van de gemeente ed. zijn allemaal al bekend bij de Belastingdienst. Die gegevens hoef je alleen te controleren en eventueel nog een aanvulling doen.
Gesolliciteerd bij Page Personnel naar de functie van Projectadministrateur/Financieel Medewerker.
Donderdag 29 maart
Het is een stuk kouder vandaag, maar gelukkig is het wel droog.
Voor WonenPlus naar 2 adressen geweest. Op beide adressen waren kapotte hekwerken.
Deze week ook maar één artikel van de Beatlesfanclub om te vertalen.
Vrijdag 30 maart
Corrie gelukkig weer aan het werk. Tot en met volgende week vrijdag kan ze aan de slag. Het is haar 600e gezin in de kraam.
's Middags bij Praxis plantjes gekocht voor de tuin.

vrijdag 30 maart 2012

Terwijl Lucy rechtop liep, klom haar neef nog in bomen | Archeologie Online

Terwijl Lucy rechtop liep, klom haar neef nog in bomen

30-03-2012 - Rogier Overkamp
In Ethiopië zijn enkele voetbeentjes gevonden van een mensachtige die nog in bomen klom. De botjes zijn 3,4 miljoen jaar oud, ongeveer even oud als de botten van ‘Lucy’, een bekende voorouder van de mens die ook in dit gebied leefde. Van Lucy staat echter vast dat zij rechtop liep.


Terwijl Lucy rechtop liep, klom haar neef nog in bomen | Archeologie Online

donderdag 29 maart 2012

TheBeatlesWebsite.com


DE ULTIEME BEATLESWEBSITE IS GELANCEERDPDFAfdrukkenE-mail
DONDERDAG, 29 MAART 2012 12:16
Beatlesondernemer Jim Atkisson en David Bedford, schrijver van Liddypool, hebben samen 'With a little help from their friends' een nieuwe website gebouwd om de fans de ultieme Beatles ervaring te laten beleven. 

http://thebeatleswebsite.com/index.html

zondag 25 maart 2012

Zaterdag 24 maart 2012

Het concert van Paul McCartney was geweldig. Een 3 uur durend spektakel in een vol Ahoy.
Ik stond in de Arena en had goed zicht op het podium. Ook al kon je Paul soms niet zien staan, dan waren er de supergrote videoschermen, die het allemaal prima in beeld brachten. Merendeels werden er Beatle nummers gebracht, maar toch ook de bekende nummers uit zijn Wings tijd. Zelfs werd het mooie "My Valentine" gespeeld van zijn nieuwe album Kisses on the Bottom. Prachtig!
Groot spektakelstuk was natuurlijk weer de uitvoering van "Live and Let die", met harde knallen en groot vuurwerk.
Paul had het prima naar zijn zin tijdens het concert. Er was veel interactie met het publiek en hij sprak zelfs een paar zinnetjes in het nederlands, "Alles kits?"
Het was een avond die afwisselend rustige, kalme liedjes bracht als "Here Today" (John), "Blackbird" , "Yesterday" (natuurlijk) en "Something" (George), maar ook stevige rocknummers als "Jet", "Mrs  Vandebilt" en "Band on the Run".
Nogmaals, het was een geweldige avond om meegemaakt te hebben - ik heb eerder in 1989 het concert in Ahoy meegemaakt - en na twee toegiften van Paul en zijn band, zei hij "Tot Ziens". Dat zoveel betekent als "tot wederziens". Hij is volgens mij nog lang niet van plan om er mee te stoppen en dat betekent weer dat hij misschien nóg wel een keer naar Nederland zal komen voor een concert. Van mij mag ie!

vrijdag 23 maart 2012

17 maart - 23 maart 2012

Zaterdag (17-3)
Vandaag op de rommelmarkt gestaan in het winkelcentrum Makado. Zelf heb ik nog 3 boeken kunnen scoren voor weinig geld.
Zondag (18-3)
Door Corrie ben ik weer met m'n postzegelverzameling bezig. Een paar jaar heb ik daar niets meer aan gedaan. In doosjes en zakjes zaten ongesorteerde zegels. Corrie is dit gaan uitzoeken en uitsplitsen. Daarna zoek ik de mooiste exemplaren er tussenuit en natuurlijk de postzegels die ik zelf nog niet heb. Ook gaan er een heleboel postzegels - die ik sowieso zelf al heb - naar Henk, de vader van Eline die ook postzegels spaart. Wat er dan nog overblijft gaat naar "een goed doel". Het is wel weer erg leuk om te doen.
Maandag (19-3)
Het solliciteren gaat voorlopig nog gewoon door natuurlijk. Afgelopen weekend gesolliciteerd naar de functie van Bouwadministrateur. Vanmorgen kreeg ik hierover een email van een recruiter met de vragen, per wanneer ik beschikbaar ben, hoeveel uur per week ik wil werken en wat mijn minimale bruto salaris is. Nadat ik een antwoord had teruggestuurd werd ik gebeld om een afspraak te maken voor een nadere kennismaking. We spreken af voor dinsdag in Amsterdam.
Dinsdag (20-3)
In plaats van 9 uur, wat oorspronkelijk de bedoeling was, is de afspraak met de recruiter naar de middag verplaatst. Het blijkt om een functie te gaan als Bouwadministrateur bij Prorail in Amsterdam. Het gesprek met de recruiter was ontspannen en prettig. Nu is het afwachten of het gesprek positief wordt bevonden om mij in een volgende ronde mee te laten doen. Vrijdag zal ik daar meer van horen.
Woensdag (21-3)
Voor WonenPlus bij een abonnee geweest. Hier moet ik nog een keer terugkomen omdat er eerst materiaal voor de klus aangeschaft moet worden.
's Middags een begin gemaakt met het verplaatsen van de konijnen-ren. De konijnen lopen straks alleen op de tegels langs de schuur.
Donderdag (22-3)
Prachtig weer vandaag.
Twee korte artikelen ontvangen van de Beatlesfanclub om te vertalen. Hier was ik redelijk vlot mee klaar.
's Middags met Corrie naar de sportschool geweest.
's Avonds een afspraak met het netwerkgroepje van het UWV bij het WOK restaurant in Purmerend. We hebben lekker gegeten en fijn kunnen bijkletsen.
Vrijdag (23-3)
Vanmorgen de weekboodschappen gedaan en medicijnen opgehaald bij de apotheek.
En dan..... het telefoontje van de recruiter. Hij vertelde me dat hij me niet gaat voordragen bij Prorail omdat hij mijn presentatie onvoldoende vond. Ik zou, volgens hem, moeten leren om me beter te verkopen. Een grote tegenvaller natuurlijk, maar ja, ik zal nog maar niet gaan wanhopen.
Er liggen voor mij nog een paar ijzers in het vuur, dus is het afwachten en blijf duimen.
's Middags Corrie met de auto maar Almere gebracht. Ze gaat met haar zussen er komend weekend  ff lekker tussenuit.

vrijdag 16 maart 2012

10 maart - 15 maart 2012

Zaterdag (10-3)
Vandaag met Corrie en Anne naar Kollum (Fr) geweest voor de verjaardag van Nico. Hij is 50 jaar geworden, Abraham dus.
We hadden slingers en andere versierselen - nog van mijn eigen 50ste verjaardag - meegenomen om het huis mee te versieren.
Zondag (11-3)
Op de fiets naar het complex van de fc Purmerend gereden. De dames van de fc Purmerend - sinds vorige week koploper in de competitie - moesten spelen tegen de nr. 3, de dames van Always Forward uit Hoorn. Anne kon niet spelen omdat ze afgelopen week tijdens de training haar rechterenkel heeft geblesseerd. Ik heb een elftal foto en foto's van de wedstrijd gemaakt (zie vorige bericht). De wedstrijd werd gelukkig met 4 - 2 gewonnen ook al was het geen beste wedstrijd.
Dinsdag (13-3)
Vanmorgen zat het nieuwe sollicitatieformulier  van Evean bij de post. Deze keer was het compleet.
's Middags een klus gedaan voor WonenPlus.
Woensdag (14-3)
De rollator voor mijn moeder opgehaald bij de thuiszorgwinkel en gelijk de leen-rollator weer ingeleverd. Ze was heel blij met haar aankoop.
Donderdag (15-3)
Het is lente! Prachtig weer vandaag, het wordt wel 19 graden. We hebben lekker buiten gezeten en genoten van het mooie weer.
Dan toch maar besloten om een kaartje te bestellen via internet voor het concert van Paul McCartney volgende week zaterdag in Ahoy Rotterdam. Heb er nu al ontzettend veel zin in!
Twee korte artikelen vertaald voor de Beatlefanclub en ook nog de sollicitatie voor Evean afgemaakt en op de bus gedaan.

zondag 11 maart 2012

Foto's fc Purmerend Dames

Zondag 11-03-2012

Vandaag hebben de dames 1 van fc Purmerend opnieuw hun wedstrijd gewonnen.
Deze keer werd in een thuiswedstrijd de nr. 3 in de competitie, Always Forward uit Hoorn, aan de zegekar gebonden. De wedstrijd werd na een 0 - 1 achterstand en een 1 - 1 gelijkspel bij de rust, met 4 - 2 gewonnen door de dames van Purmerend.


vrijdag 9 maart 2012

3 maart - 9 maart

Zaterdag (3-3)
Vandaag naar de selectie- en adviesdag geweest van GUARD beveiliging in Amsterdam. De opkomst was erg groot zodat een aantal personen zelfs buiten het klaslokaal het inleidende praatje en filmpje moesten volgen. Daarna werden we in 3 groepen verdeeld. Voor groep 1 was er een training in "waarneming". Er werd 2x een filmpje vertoond en vervolgens moesten er vragen worden beantwoord. In groep 2 werden taal en reken opgaven gegeven en in groep 3 werd een intake gesprek afgenomen. In totaal waren we 3,5 uur bezig met dit alles. Over een paar dagen zal de uitslag via de post komen.
Maandag (5-3)
Vanmiddag naar een voorlichtingsbijeenkomst over "werken in de zorg" geweest in Zaandam bij het UWV. De opkomst was ook hier erg groot en er waren interessante presentaties van verschillende organisaties. Zo langzamerhand begin ik toch wel enthousiast te worden over het werken in de zorg, bijvoorbeeld de ouderenzorg. Eerst nog maar de bijeenkomst van Evean, as. woensdag, even afwachten voordat ik besluit wat ik ga doen.
Dinsdag (6-3)
's Avonds de eerste vergadering voor de organisatie van het jaarlijkse Minischoolvoetbaltoernooi bij de fc Purmerend op Goede  Vrijdag. Het beloofd weer een drukke en enerverende dag te worden met een record aantal aanmeldingen van de scholen van Purmerend. Nu maar hopen dat het weer een beetje mee zal zitten.
Vandaag nog gereageerd op een vacature van Projectadministrateur bij MT&V finance in Amsterdam.
Woensdag (7-3)
's Avonds de voorlichtingsbijeenkomst van Evean in Zaandam bijgewoond. Om 7 uur ging de zaal open en ik was mooi op tijd. Ik was niet de enige. Toen ik arriveerde was de zaal al redelijk gevuld. Uiteindelijk moesten er mensen blijven staan tijdens de presentatie omdat alle stoelen al bezet waren. Ook deze presentatie was interessant en werd afgewisseld met een filmpje over het werken in de zorg waarin een aantal facetten van het werk aan de orde kwamen. Na afloop kon iedereen een sollicitatieformulier meenemen naar huis.
Donderdag (8-3)
Vanmorgen het certificaat van deelname aan de selectie- en adviesdag van GUARD ontvangen. Tegelijk zat de uitslag erbij van de afgenomen testen. Op basis van de testresultaten achten ze mij geschikt om deel te nemen aan de opleiding MBO beveiliger 2. Daarom zit er ook een aanmeldingsformulier bij. Hoewel ik het wel leuk vindt dat de selectie goed is gegaan, gaat mijn voorkeur uit naar "de zorg".
Vanmiddag bij een abonnee van WonenPlus geweest om haar te helpen bij het invullen van formulieren. Voor de 2e klus van WonenPlus moet ik nog een afspraak maken met de abonnee.
Vrijdag (9-3)
Toen ik het sollicitatieformulier voor Evean wilde invullen kwam ik tot de conclusie dat de set formulieren, tot  mijn verbazing, niet compleet was omdat blad 2 ontbrak. Hierdoor kon ik de sollicitatie niet afmaken en opsturen. Ik heb gelijk Evean gebeld en gemaild, maar heb nog geen reactie ontvangen.
De sluitingsdatum voor de sollicitatie is 23 maart, dus er is nog voldoende tijd.
Daarna volgt op 12 april (in de avond) een digitale intake op het Regio college en op 9 of 10 mei nog een assessment. Vanaf 21 mei zal de uitslag volgen en zal het duidelijk zijn of ik aan de opleiding - start in september - mag meedoen.

vrijdag 2 maart 2012

25 februari - 2 maart

Zaterdag (25-2)
Gisteren en vandaag is er een boekenmarkt in het winkelcentrum Makado. Ik heb één boek gekocht voor een mooie prijs, "De Koning van Luxor" van Philipp Vandenberg.
Het feestje van Matthijs was gezellig.
Maandag (27-2)
De eerste dag van de voorjaarsvakantie. Matthijs neemt geen vakantie maar gaat deze hele week werken bij een voormalig stage adres. Knap hoor!
Vanochtend bij de diabetes verpleegkundige geweest en die was best tevreden. Over 3 maanden weer terugkomen.
Voor WonenPlus bij een abonnee geweest om een veiligheidsstrip bij de voordeur te monteren.
Dinsdag (28-2)
Vanmorgen op de fiets naar de markt geweest.
's Middags het slot van de schuurdeur gemaakt. Dat was hard nodig omdat de deur niet meer goed afgesloten kon worden. Toevallig had ik afgelopen weekend een berichtje ontvangen van Burgernet met een waarschuwing dat er bij ons in de buurt de laatste tijd veel huisinbraken zijn.
Woensdag (29-2)
Schrikkeldag vandaag.
's Avonds wint Nederland de oefeninterland tegen Engeland met 2 - 3.
Donderdag (1-3)
Vanmorgen bij de diëtiste geweest.
Door WonenPlus gebeld. Voor morgenmiddag een afspraak gemaakt met de abonnee.
Geen vertalingen vandaag voor de Beatlesfanclub, maar namens de club een artikel geschreven over het aanstaande concert van Paul McCartney in Ahoy.
Vrijdag (2-3)
Vanmorgen de weekboodschappen gedaan met Corrie.
Corrie gelukkig vanmiddag weer aan de slag bij een gezinnetje in de Weidevenne.
Ik ben 's middags voor WonenPlus aan de slag geweest.

Ben erg benieuwd wat de komende week zal brengen. Om te beginnen is er de afspraak die ik morgen heb bij GUARD-beveiliging in Amsterdam. Dan volgende week maandag én woensdag informatiebijeenkomsten van "Werken in de Zorg". Ik hoop dus dat ik over een week iets meer weet over wat mijn toekomst zal brengen.