zondag 29 juli 2012

23 juli - 29 juli 2012

Afgelopen week is het mooi weer geweest met hoge temperaturen. Heel fijn voor de vakantiegangers.
Voor WonenPlus deze week 2x op pad geweest. Eerst bij een abonnee geweest om laminaat uit een slaapkamer te verwijderen en bij de tweede om een douchekop in de badkamer op te hangen.
Anne had deze week een 3-daagse oefenstage (woensdag, donderdag en vrijdag) met het nationale dames basketbalteam onder 20 jaar tegen leeftijdsgenoten uit Turkije. Deze keer was het niet in het buitenland, maar in de sporthallen Zuid in Amsterdam, dus Anne kon gewoon lekker thuis slapen. Woensdagavond ben ik voor de eerste wedstrijd tegen Turkije naar Amsterdam geweest. De meiden wonnen de wedstrijd en was het best leuk om mee te maken. De tweede wedstrijd, donderdag, werd met één punt verschil verloren, maar vrijdagavond waren de Oranjedames weer de winnaar.
Deze week ook nog op Marken geweest om spullen op te hangen in het nieuwe huis.
Vrijdagavond de start van de Olympische Spelen in Londen. Het was een mooie opening met een verrassend slot toen de Olympische vlam werd ontstoken en uiteraard het optreden van Paul McCartney.
http://www.metronieuws.nl/entertainment/paul-mccartney-luidt-olympische-spelen-in/IWIlgA!FeCNYwEcxHPDV8slM5XKnA/
Zaterdagmiddag sinds een hele tijd weer eens een rondje hard gelopen langs de ringvaart. Dit beviel me eigenlijk heel goed en ik zal er nu toch echt weer een gewoonte van moeten maken om één of twee keer in de week een rondje te gaan hardlopen.
´s Avonds was er een kleine tegenvaller toen de zwem dames op de Spelen helaas geen goud haalden maar bleven steken op een tweede plek. Op zondag maakte Marianne Vos dat helemaal goed met haar gouden medaille op de weg.

zondag 22 juli 2012

2 juli - 22 juli 2012

Maandag (2-7)
Vanochtend om tien voor 10 vertrokken van de camping. In Luxemburg nog even de tank volgegooid met benzine voor maar € 1,33 (!) per liter. Om kwart voor 7 waren we weer thuis. Matthijs stond ons bij thuiskomst op te wachten met een maaltijd, dus konden we zo aanschuiven. Heel fijn dus!  Toch wel lekker om weer thuis te zijn.
Dinsdag (3-7)
Corrie voor controle naar de longspecialist. De klachten zijn wel minder maar nog niet over en daarom wordt besloten om ook een afspraak bij de KNO specialist te maken. Over 2 maanden terugkomen bij de longspecialist. Vandaag hebben we Benson met z'n hok buiten gezet. (foto)
Woensdag (4-7)
Naar Marken geweest om nog wat klusjes te doen. De kruiwagen die we geleend hadden voor de verhuizing  heb ik mee teruggenomen.
Anne is vanmorgen vroeg door Manon naar Schiphol gebracht. Ze gaat als fysio mee met de dames basketballers onder 20 jaar naar Tjechië voor een oefenstage.
Donderdag (5-7)
Caravan van binnen (Corrie) en van buiten (ik) schoongemaakt, zodat deze zo snel mogelijk weer naar de stalling terug kan. Tegelijk ook de auto maar van buiten schoongemaakt.
Vrijdag (6-7)
Samen met Matthijs de caravan naar de stalling in Zuidoost Beemster gebracht.
's Middags me weer in het zweet gewerkt in de sportschool.
Zondag (8-7)
Weggespoeld uit het park bij het optreden van Gers Pardoel bij City Slam van het Reuring festival.
Maandag (9-7)
Voor een abonnee van WonenPlus een rolgordijn opgehangen.
Anne opgehaald van Schiphol na de oefenstage van de basketballers in Tjechië. Ze moet deze zomer nog vaker met deze groep op stap.
Woensdag (11-7)
Anne afgezet op Schiphol voor een EK kwalificatietoernooi in Italië met jong Oranje jongens. Zondag komt ze weer terug.
's Middags voor WonenPlus met een groepje vrijwilligers een mailing gevouwen en van adres stickers voorzien.
Donderdag (12-7)
In Almere geweest voor een bezoekje aan Bertus en Evelien van de Beatlesfanclub.
Vrijdag (13-7)
Met Corrie naar de KNO specialist. Ze kreeg opnieuw een antibiotica kuur voor een paar dagen.
's Middags naar de sportschool geweest.
Zondag (15-7)
Anne is om half 3 geland op Schiphol vanuit Bologna, Italië. Na 3 nederlagen op het kwalificatietiernooi gaan de jongens helaas niet naar het EK. Voor Anne was het dus ook - voorlopig - de laatste activiteit met deze groep jongens.
Maandag (16-7)
Bij een abonnee van WonenPlus geweest om naar de tuindeur te kijken. De deur zal vervangen moeten worden omdat deze compleet verrot is. Daar zal een klussenbedrijf voor ingeschakeld moeten worden.
Dinsdag (17-7)
's Avonds foto's gemaakt bij de training van de dames van fc Purmerend. Dit is de eerste training voor het voetbalseizoen 2012-2013. De foto's staan op Facebook https://www.facebook.com/PurmerendVoetbalDames
Donderdag (19-7)
De inschrijving voor de opleiding MBO Beveiliger niveau 2 bi GUARD Academy in Amsterdam is nu definitief. De opleiding start op woensdag 22 augustus. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en duurt 6 maanden.
Vrijdag (20-7)
Gelukkig weer eens mooi weer na enkele dagen van herftsweer.
Op Marken met m'n moeder boodschappen gedaan.
Niet naar de sportschool geweest.
Zondag (22-7)
Gisteravond samen met Corrie spontaan naar Zandvoort gereden en bij een strandtent lekker gegeten (foto).
Zomer !! Eindelijk.
De weersvoorspelling voor de komende week is prachtig. Temperaturen tot 26 en 28 graden. Genieten dus maar.
Corrie is vanmorgen voor 6 dagen opgeroepen. Matthijs is met Omar naar het Twiske en Anne is naar Marken en ik ..... ik zit in de tuin m'n blog bij te werken, pff.



maandag 16 juli 2012

Kijk: Bruce Springsteen en Paul McCartney in Hyde Park, Londen (tot het geluid afging) - Kicking the Habit


Een schandaaltje op de late zaterdagavond in Londen, het Landgraaf van Engeland. Bruce Springsteen en zijn E Street Band traden op in Hyde Park, met als wel héél speciale gast tegen het einde van de set sirPaul McCartney

zaterdag 7 juli 2012

25 juni - 1 juli 2012

Maandag (25-6)
Bewolkt. Misschien komt er regen. Af en toe voel ik al een druppeltje.
Corrie en Hennie gaan boodschappen doen in het dorp.
Gisteravond een lange zit bij de voetbal. De wedstrijd werd pas na het nemen van strafschoppen beslist. Italië gaat door en speelt deze week tegen Duitsland in de halve finale. De 2e halve finale is Spanje-Portugal.
Corrie en Hennie komen zonder boodschappen terug omdat de winkels in het dorp op maandag dicht zijn.
Aan het begin van de middag komt het zonnetje weer lekker door. Corrie en Hennie gaan naar het zwembad en ik blij bij de caravan, lezen.
Dinsdag (26-6)
's Ochtends naar een dorpje geweest waarvan we dachten dat er een markt zou zijn. Niet dus! Woensdag is het marktdag daar.
's Middags naar een leuk oud dorpje geweest aan de andere kant van de Rhône, namelijk Malleval. Ook dit dorpje leek wel uitgestorven. Er was vrijwel niemand te bekennen in het dorp. Wel fijn om foto's te maken.
Bij een Carrefour de tank maar weer eens volgegooid. Daar was de literprijs € 1,45. Wát een verschil met Nederland! Op de terugweg nog wat inkopen gedaan bij een soort Action-winkel, de GIFI.
's Avonds géén voetbal.
Woensdag (27-6)
Vandaag is de temperatuur opgelopen naar 30 graden. We hadden besloten om op de camping te blijven en lekker te blijven luieren.
Voor de 2e keer geen geluk met vissen.
Ik heb m'n boek uit.
Vanavond de eerste halve finale van Euro 2012 tussen Spanje en Portugal.
Nog steeds geen WIFI, maar nu wel via een kabeltje internetverbinding te maken bij de bar. Op die manier kon ik nog even de email checken.
Donderdag (28-6)
Spanje won gisteren van Portugal na strafschoppen. Wat mij betreft een verdiende finalist. Het was dus weer een latertje geworden. Het was half 12 toen ik de caravan binnenstapte. Corrie lag al te lezen in bed.
Vandaag weer mooi weer. Opnieuw naar de markt in Peage. Ook de kerk daar bezocht en mooie foto's gemaakt. Tussen de middag heeft Hennie ons getrakteerd op een etentje bij Buffalo Grill. Lekker gegeten en foto's gemaakt van Indianen die in het restaurant (op foto's en schilderijen) aan de wand hingen.
's Avonds op het terras bij de bar de 2e halve finale tussen Duitsland en Italië gekeken. Het werd 2 - 0 voor Italië, dus zij spelen aanstaande zondag de finale tegen Spanje.
Vrijdag (29-6)
Weer een stralend weertje.
Hennie is haar tent aan het opruimen, zij gaat morgen terug naar huis. Voor één nachtje zal ze in het gooi-tentje van Matthijs slapen en dan morgenochtend vertrekken.
Vandaag 2x naar heet zwembad op de camping geweest. Ook met z'n drieën naar het riviertje bij de camping geweest. Daar hebben we mooie stenen gezocht om mee te nemen naar huis. Hennie en Corrie konden het natuurlijk niet laten - nét hun moeder - om even te dompelen in het koude water. Mij niet gezien dus!
Vanavond patat, sla en chipolata-worstjes gegeten. Lekker!
Zaterdag (30-6)
De laatste dag op de camping Le Bontemps.
Hennie is om 9 uur vertrokken van de camping.
Corrie en ik hebben eerst nog de laatste boodschappen gedaan en daarna begonnen met het boeltje op te ruimen. Corrie ging in de caravan aan de slag en ik deed de voortent. Het was een warm klusje, het zweet brak ons aan alle kanten uit. Daarom na gedane arbeid het zwembad opgezocht om op te frissen. Vanavond eten we pasta met tonijn. Eet smakelijk!
Zondag (1-7)
Om vijf over 10 vertrokken we, na wat strubbelingen met de campingcheques, uiteindelijk van de camping. Vannacht en de vroege ochtend was er veel regen gevallen. Gelukkig was het droog toen we laatste spullen gingen opruimen en de caravan aankoppelden. Tot ver voorbij Lyon veel regen en onweer, dus voorzichtig rijden. Pas 's middags weer droog en oplopende temperaturen. De reis gaat voorspoedig en we vinden een camping om te overnachten aan de oevers van de Moezel in Villey le Sec.
's Avonds de finale van Euro 2012 gekeken op de camping. Spanje wint verdiend (misschien een beetje geflatteerd) met 4-0 van Italië. Sneu voor de Italianen die een goed toernooi hebben gespeeld en op mij een verrassende indruk maakten.
Morgen weer thuis. Ook fijn!

18 juni - 24 juni 2012

Maandag (18-6)
Drukkend warm vandaag. Misschien onweer?
Naar Vienne voor een toeristische route door de stad. Al met al viel dat wel een beetje tegen. Vienne is geen mooie stad. Maar een paar bijzondere dingen gezien.
Bij de Intermarche in Vienne boodschappen gedaan en op de terugweg naar de camping ook nog gestopt bij de Aldi om de rest van de boodschappen te halen.
Dinsdag (19-6)
Bewolkt vandaag, maar de temperatuur is goed.
Marktdag, net als thuis. We zijn iets zuidelijker gereden met de auto. Daar eerst een markt bezocht. Nou ja, markt? Vijf kraampjes en dat was het dan wel. Een tegenvaller dus! Daarna 3 verschillende campings in de buurt bekeken voor eventueel een volgende vakantie. In één van die dorpen een kunstwerk (Palais Ideal) bezocht dat door de plaatselijke postbode ("le facteur") destijds - begin 1900 - eigenhandig met stenen en kiezels uit de omgeving en karrenvrachten cement is gebouwd. Een prachtig, indrukwekkend bouwwerk. Ook van het familiegraf had deze postbode een fraai kunstwerk gemaakt. De terugweg naar de camping ging dit keer niet helemaal gladjes. Af en toe waren we de weg kwijt omdat we verschillende afslagen niet konden vinden. Het blijft Frankrijk natuurlijk ;-)
Woensdag (20-6)
Gisteravond begon het te regenen en het is niet meer gestopt afgelopen nacht. We hebben geen onweer gehoord. Overlast hadden we er niet van, maar het koelde wel af zodat Corrie gisteravond in de caravan ging zitten. Ik zat in de voortent de film Kuifje te bekijken op de laptop.
Vanmorgen doet het zonnetje weer z'n best. Nog wel een beetje bewolking. Vandaag een dagje camping.
Donderdag (21-6)
Naar de markt geweest . Het was wel even zoeken maar toen we de auto bij het station hadden geparkeerd en met de hulp van een Franse vrouw bereikten we de markt. Bij de eerste de beste kraam slaagde ik voor een nieuwe schoudertas. Mijn vaderdag-kado!
's Middags komt Hennie aan op de camping. Kort daarna begint het te regenen en onweren. Tijdens een fikse regen- en onweersbui hebben we de tent van Hennie opgezet. Bij een volgende bui kwamen er zelfs hagelstenen naar beneden en stopte het met "zachtjes" regenen. Ondanks dat bleef de temperatuur best goed. Dat is toch een heel verschil met thuis, waar het na dergelijke buien gelijk een stuk frisser wordt.
Vrijdag (22-6)
Na de stortbuien van gistermiddag was het vandaag een mooie dag met veel zon. De temperatuur was, met een beetje wind erbij, iets minder dan voorgaande dagen.
We zijn in Condrieu geweest en een bezoekje gebracht aan een camping in de buurt waar wij een paar jaar geleden een weekje hebben gestaan met de caravan.
's Middags zijn Corrie en Hennie naar het zwembad geweest en ik las verder over de avonturen van Harry Bosch in LA, afgewisseld met een lekker dutje in het middagzonnetje.
Zaterdag (23-6)
Dagje op de camping. Corrie en Hennie doen de was.
Na eerst met een stel mannen geprobeerd te hebben met een laptop verbinding te krijgen met internet, ben ik 's middags gaan vissen. Ik heb in 1,5 uur geen enkel teken van leven gemerkt. Volgende keer misschien beter.
's Avonds de wedstrijd Spanje-Frankrijk gekeken bij de bar. Een terechte winst voor Spanje.
Zondag (24-6)
Vandaag naar de markt in Roussilion. Een grote markt met heel veel kleding en schoenen. Daarna naar Hauterives omdat Hennie ook het Palais Ideal wilde zien. Corrie en ik gingen de kerk in het dorp bezichtigen. Op de terugweg naar de camping zijn we nog in Montseveroux en Monsteroux-Milieu geweest om daar de middeleeuwse kerkjes te bekijken. Ook daar weer een paar mooie foto's gemaakt.
's Avonds de wedstrijd Italië-Engeland.

vrijdag 6 juli 2012

13 juni - 17 juni 2012

Woensdag (13-6)
Klaas was weer met een aanhanger naar Marken gekomen om de laatste rommel - tapijt, zeil en hout -  naar de milieustraat te brengen. Eerst John nog geholpen om de grote koelkast van mijn moeder in het busje te laden. Hij is er erg blij mee en wij zijn blij dat het apparaat een goede bestemming heeft gekregen. Op het laatste moment besloot Trees het laminaat over te nemen. Dus dat hebben we bij haar afgeleverd.
's Avonds een slechte wedstrijd van Oranje tegen Duitsland. Oranje verliest met 2 - 1 en kan de volgende ronde in het EK zo langzamerhand wel vergeten.
Donderdag (14-6)
Vakantie!!
Om tien voor half tien vertrokken we met de caravan richt Frankrijk. Twee uur later passeren we de grens met België. Drie uur later, na wat omzwervingen door België, passeren we de grens met Frankrijk. Om half 7 arriveren we op een camping vlakbij Troyes. Leuke kleine camping met een Ned. eigenaar voor één overnachting. Het toiletgebouw is oké, maar niet geweldig. Nét buiten de camping patat gegeten en later op de avond nog een ijsje.
Vrijdag (15-6)
Om half tien vertrekken we naar Lyon. Vannacht en vanochtend is er regen. De eerste uren nog bewolking, maar naarmate we in de buurt van Dijon komen wordt de lucht blauw en loopt de temperatuur op naar 28 graden. Om half 5 arriveren we op de camping in de buurt van Vienne.
Zaterdag (16-6)
Laat opgestaan. Na het ontbijt en de koffie hebben we boodschappen gedaan in Alban en hebben onszelf getrakteerd op een aardbeiengebakje.
Zondag (17-6)
Heerlijk weer. Lekker bijkleuren in 't zonnetje. Vandaag niet van de camping geweest.
De laatste wedstrijd in de poule van Oranje, tegen Portugal. De wedstrijd was een complete aanfluiting, weer verloren, 2 - 1. Eerst nog op 1 - 0 voorsprong (vdr. Vaart), daarna alleen maar achter de Portugezen aangelopen. Bye, bye Oranje.