zaterdag 31 december 2011

25 - 31 december 2011

Zondag 1e Kerstag, geen kou en sneeuw dit jaar dus geen problemen op de weg. Op de koffie geweest in Marken. Anne en Matthijs waren ook mee. 's Avonds had Anne een lekkere maaltijd gemaakt voor ons drieën, Matthijs was bij Eline eten.

Maandag, 2 e Kerstdag, om half acht samen met Corrie, Anne naar Schiphol gebracht. Ze gaat voor 4 dagen met een jongens volleybal team (als Jong Oranje) naar Spanje. Ze spelen daar in ieder geval 4 wedstrijden. Deelnemende landen zijn Portugal, Tunesië en Spanje A en B.
Aansluitend zijn we naar Else en Nico gereden in Kollum (Fr) voor een brunch en een kerstmaaltijd.

Dinsdag. Om half tien was de eerste volleybalwedstrijd van Jong Oranje tegen Portugal. Ze wonnen de wedstrijd met 3 - 0. De 2e wedstrijd werd niet tegen Tunesië gespeeld omdat die ploeg niet was komen opdagen (visum problemen). Daarom speelden ze een oefenwedstrijd tegen Spanje A (3 - 1 verlies).
's Middags heb ik de buurtjes geholpen omdat ze een lekke voorband hadden met de auto. Ruben heeft prima geholpen met het verwisselen van de band. Misschien dat hij het de volgende keer zelf kan doen. Er bleek een schroef in de band te zitten. Bij de garage konden ze de band gelukkig gelijk plakken.

Vandaag heeft Corrie haar 600e baby verzorgd in de kraam.

Woensdag dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en heb rechtstreeks gebeld met de RAI Holding over de vacature van financieel administratief medewerker. De personeelsfunctionaris die ik sprak wist me ook alleen maar te vertellen dat de sollicitatieprocedure pas weer in de eerste week van januari zal worden vervolgd. Mijn aanbod om nu al te komen helpen in de drukte was wel aardig bedoeld, maar daar kon zij niet over beslissen. Afwachten dus maar :-(

Donderdag weer boodschappen gedaan met m'n moeder. Gelijk de douchestoel meegenomen om deze weer terug te brengen naar de thuiszorgwinkel.

Vrijdagmiddag Anne weer opgehaald van Schiphol. Het vliegtuig was 10 minuten vroeger dan was gepland Toen Anne door de douane kwam bleek haar koffer beschadigd te zijn. Direct is er melding van gemaakt om de schade met de KLM of de reisverzekering te kunnen regelen.

Zaterdag, oudjaarsdag. Corrie is voor 5 dagen, misschien 7 dagen, opgeroepen voor een gezinnetje. Matthijs is opgehaald door Friso voor de sportschool. Anne slaapt nog.
We vieren Oud-en-Nieuw dit jaar lekker thuis. Waarschijnlijk met z'n tweetjes, want Anne en Matthijs gaan de hort op.

vrijdag 23 december 2011

19 - 23 december 2011

Maandagochtend de jaarlijkse controle gehad van de CV-ketel. We kunnen de winter er gelukkig weer mee door.
Dinsdag weer met m'n moeder de wekelijkse boodschappen gehaald bij Deen op Marken.
Woensdag zou ik misschien gebeld worden door Randstad over de sollicitatie bij RAI Holding in Amsterdam. Omdat ik niets gehoord had en het ook donderdag "stil" bleef, heb ik vrijdagochtend zelf maar eens gebeld. In eerste instantie kon de contactpersoon me daar geen nieuws over vertellen, maar tijdens ons telefoongesprek kwam er een email van de RAI binnen bij Randstad waarin zij mededelen dat ze pas in de eerste week van het nieuwe jaar - in verband met de eindejaarsdrukte - weer eens tijd hebben om verder te gaan met de sollicitatieprocedure. Ik heb daarom maar direct aangeboden om een handje te komen helpen. Ik weet nu niet of Randstad - ze vonden het overigens een prima suggestie van me - nog iets hiermee gaat doen. Afwachten maar..... of misschien RAI zelf eens bellen?
Afgelopen dagen verder geen sollicitaties gedaan.
Donderdag de kerstmusical van buurmeisje Amber (zie foto) bijgewoond op school.
Vrijdagmiddag weer lekker naar de sportschool geweest. Alleen is het jammer dat de wekelijkse sportschoolbezoekjes tot nu toe (nog) niet het gewenste effect hebben gehad op mijn gewicht, spier- en vet percentage.

Overzicht van tips voor de 45 plussers (Between Jobs) om hun kansen te verhogen in het vinden van een nieuwe uitdaging

De groep met arbeidsparticipatie vergrijst. De eerste signalen van krapte op de arbeidsmarkt zijn al binnen enkele sectoren zichtbaar. Door vermeende vooroordelen en objectieve redenen zijn werkgevers in het algemeen nog op zoek naar het jonge schaap met 5 poten en veel jaren werkervaring. Dat terwijl er een relatief groot potentieel van waardevolle kennis en ervaring van 45+ bestaat. 


Lees meer ... http://www.linkedin.com/groupItem?view=&srchtype=discussedNews&gid=1942767&item=63974165&type=member&trk=eml-anet_dig-b_pd-ttl-cn&ut=13rPyGtafKTR01

vrijdag 16 december 2011

12 - 16 december 2011

Maandag moest ik terug naar de tandarts om een kies te laten vullen. Stom dat ik te laat kwam op de afspraak. Uiteindelijk kwam dat nog goed omdat er bij de tandarts iemand tussendoor moest worden geholpen.

Dinsdag ben ik naar de eindejaarsbrunch geweest in Rotterdam van (oud)collega's van Postkantoren. De opkomst was groot en het was een hele leuke ervaring om de collega's weer eens te zien en te spreken. Sommigen had ik al 10 jaar niet meer gezien. Het zal me niet verbazen als er volgend jaar weer een bijeenkomst zal zijn. Of dit dan ook weer in Rotterdam zal zijn moeten we natuurlijk afwachten, maar iedereen was hierover naar mijn idee meteen enthousiast. O ja, het eten was geweldig lekker!

Woensdag weer 3 artikelen ontvangen van de Beatlesfanclub om te vertalen.
Het was een dag te vroeg dit keer omdat donderdag eigenlijk mijn "vertaaldag" is. Lees meer ... http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7704-paul-mcartney-speelt-voor-een-volle-bak-in-helsinki


Donderdagmiddag heb ik voor vrijwilligers en mantelzorgers in een wijkcentrum in Purmerend, samen met nog 7 masseurs, een onderarm en handmassage verzorgd. De mensen waren enthousiast en sommigen kwamen zelfs 2 en 3 keer voor een massage. Voor mij was het wel wennen. Ik heb ter voorbereiding de handleiding nog eens gelezen, video's bekeken en nog even geoefend. Ik vond dat het goed ging en heb leuke gesprekken met de mensen gevoerd en ze vonden ook allemaal dat ik ze goed had behandeld.

Deze week ben ik door een recruiter via de email gevraagd of ik nog beschikbaar was. Het ging om een functie bij een aannemer in Wormerveer. Omdat de functie eisen voor mij te hoog liggen en het om een leidinggevende functie gaat, is er geen vervolg gekomen op deze vacature.
Zelf heb ik ook nog twee sollicitaties gedaan.
Eén als medewerker onderhoudsadministratie bij een vastgoedbeheerder in Amsterdam.
De tweede gaat om een tijdelijke functie (2 maanden) als financieel-administratief medewerker bij de RAI in Amsterdam. Hierover ben ik trouwens vandaag nog gebeld door Randstad. De contactpersoon had nog een paar aanvullende vragen naar aanleiding van mijn sollicitatie. De bedoeling is dat ze mijn CV aanbieden aan de RAI. Dan is het afwachten of ze mij, uit de vele sollicitanten, interessant genoeg vinden om me uit te nodigen voor een gesprek. Volgende week woensdag zal ik op de hoogte worden gebracht door Randstad.

vrijdag 9 december 2011

7 - 9 december 2011

Woensdagavond van de Beatlesfanclub nu maar één artikel ontvangen. Het was een hele klus om de vertaling op tijd klaar te hebben, maar toch is het me weer gelukt. Bertus had me voor de zekerheid nog even gebeld of het me wel zou lukken voor de deadline van 6 uur. Op dat moment was ik juist bezig met de laatste check van het artikel. Lees hier het artikel http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7680-yoko-ono-inspireert-lokaal-geproduceerde-tekenfilm

Donderdag was de 5e en laatste bijeenkomst bij het UWV over netwerken voor 45-plussers. De onderwerpen die we besproken waren dit keer, de wet PAWA (PAssend WerkAanbod) en "hoe begin je een eigen bedrijf" (ZZP).
Daarna met Matthijs - gelukkig was hij op tijd thuis vanaf zijn stageplek bij de Nederlandse Bank in Amsterdam - voor halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Bij Matthijs waren er geen bijzonderheden maar ik moet as. maandag terugkomen omdat er een stukje van één van mijn kiezen is afgebroken.

Vrijdagochtend voor contactlenzen controle geweest. Alles was gelukkig in orde. Aansluitend de weekboodschappen gedaan bij Deen en Deka.
Vrijdagmiddag lekker samen met Anne naar de sportschool geweest.

Deze week één sollicitatie gedaan bij de gemeente Amsterdam naar een functie als medewerker financiële administratie. Ik heb er nog geen reactie op gehad.

zondag 4 december 2011

Zondag 4 december 2011

Anne is deze week 4 dagen als fysiotherapeute mee geweest met de volleybal jongens van Jong Oranje. Ze speelden 4 wedstrijden tegen Jong Israel. Eén van de coaches van de jongens was Ron Zwerver die met het Oranje volleybalteam in Atlanta goud had gewonnen op de Olympische Zomerspelen. Vanmiddag ben ik samen met Corrie in Alkmaar bij Anne geweest voor de laatste wedstrijd. Helaas ging ook vanmiddag deze wedstrijd verloren, maar voor Anne was het weer een prachtige ervaring.

Gisteravond waren de ouders van Eline op bezoek en het was een leuke, gezellige avond.

Vandaag de eerste sollicitatie verstuurd, na de teleurstelling van de laatste afwijzing van afgelopen week. Het gaat om een functie als projectadministrateur bij een grote landelijke aannemer in Amsterdam.