woensdag 29 augustus 2012

20 augustus - 26 augustus 2012

Dinsdag (21-8) eerst 's morgens naar de markt geweest. 's Middags een klus voor WonenPlus gedaan. Bij Praxis moest ik eerst spulletjes halen en ben toen naar de abonnee gereden. Helaas kon het probleem toch niet opgelost worden door mij. Ik ben er niet achter gekomen wat nu precies de oorzaak van het probleem is. De abonnee zal nu eerst haar schoonzoon nog vragen of hij het misschien wel kan oplossen.
Woensdagmorgen bij een abonnee boekenplanken bevestigd. Om half 6 met de bus en vervolgens de metro naar de introductiebijeenkomst van GUARD in Amsterdam Zuid. Er waren 14 deelnemers opgeroepen, waarvan er 3 niet zijn komen opdagen. Het is een heel divers groepje, in de leeftijd van 18 tot 56 jaar. Volgende week maandagavond begint de feitelijke opleiding. Deze avond was bedoeld als eerste kennismaking en om de benodigde formulieren in te vullen en in te leveren. Onderweg naar het schoolgebouw waar de introductie was en waar straks ook de opleiding zal worden gegeven, kreeg ik - heel vreemd - weer last van mijn achillespees. Ik zal volgende week Anne maar eens vragen wat ik hier nu het beste aan kan doen, want ik wil zo graag weer hardlopen en wil tijdens de opleiding gewoon lekker mee kunnen doen aan de sportlessen. Op de terugweg naar huis moesten we, omdat de IJ tunnel afgesloten was, eerst met het pontje naar Amsterdam-Noord varen om daar op de bus naar Purmerend over te stappen.
De basketbalsters winnen van Wit-Rusland en zijn door naar de kwartfinales. Morgen is het voor hun een rustdag.
Matthijs en Eline zijn in de nacht van woensdag op donderdag door Corrie en Irma naar Schiphol gebracht. Met een vertraging van 2,5 uur - vliegtuig stuk - zijn ze vervolgens naar Spanje gevlogen.
Donderdag (23-8) naar het tuincentrum gefietst om konijnenvoer, graszaad en tuinaarde te kopen.
De basketbalsters spelen morgen in de kwartfinale op het EK tegen het sterke Oekraïne.
Vrijdagochtend met Carola naar de poelier in Purmerland geweest. Misschien gaan we in het vervolg daar wel vaker heen om vlees te kopen. Het zag er allemaal goed uit.
In de sportschool, 's middags, kreeg ik toch weer last van m'n achillespees. Ik ben op tijd gestopt op de loopband en toen maar gaan fietsen en heb de kracht toestellen gedaan.
De basketbalsters winnen verrassend van de dames van Oekraïne en plaatsen zicht voor de Halve Finale waarin ze tegen Rusland moeten spelen. Van Anne kregen we door dat die wedstrijd LIVE op internet te volgen zal zijn om kwart over 6.
Zaterdag (25-8) zitten Corrie en ik achter de laptop om de halve finale van de Oranje basketbalsters tegen Rusland te kijken. Jammer genoeg hadden we de laptop nét iets te laat aangezet zodat we Anne niet hebben gezien toen ze volop in beeld was tijdens het spelen van het volkslied. Jammer hoor!
Wat ook jammer was, was dat de Oranje dames niet opgewassen waren tegen de Russen. Ze verloren de wedstrijd en spelen daarom morgen (om dezelfde tijd) om de 3e en 4e plaats tegen Turkije.
Zondag (26-8) ben ik tussen de buien door naar de rommelmarkt geweest in de Hazepolder. Daar heb ik weer 3 boeken voor weinig geld kunnen vinden. 's Middags, mét fototoestel, naar de wedstrijd van fc Purmerend Vrouwen tegen De Kennemers (uit Beverwijk). Tijdens de wedstrijd kwam er af en toe een fikse regenbui naar beneden, maar ik had gelukkig een paraplu bij de hand zodat mijn foto toestel in ieder geval droog bleef. De dames van Purmerend wonnen met 6 - 1 en ik kon thuis weer een paar leuke foto's op de Facebook pagina plaatsen. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.404903256229907.101774.341379072582326&type=1
Om kwart over 6 zaten Corrie en ik natuurlijk klaar voor de wedstrijd van de Oranje basketbalsters tegen Turkije. Dit keer was er een slechte verbinding was, want meerdere keren viel het beeld weg en zodoende konden we de wedstrijd niet zo goed volgen. De Turkse dames bleken uiteindelijk maar nét ( 58 tegen 56) te sterk voor Oranje en daarom moesten onze dames genoegen nemen met een - toch nog - fraaie 4e plaats.

zaterdag 25 augustus 2012

Paul McCartney redt olifant - Privé | Het laatste Privé nieuws leest u op Prive.nl van De Telegraaf [prive]

Samen met actrice Pamela Stephensonschreef McCartney een brief naar de Indiase minister van bosbeheer. Ze vroegen om onmiddellijke vrijlating van de 13-jarige olifant.

woensdag 22 augustus 2012

NBB - Nederlandse Basketball Bond - Nieuws - Oranje VU20 na winst op weg naar kwartfinales

De Nederlandse vrouwen onder 20 zijn op weg naar een mooie uitgangspositie in de kwartfinales van het EK in Debrecen, Hongarije.
lees meer....

zondag 19 augustus 2012

'Moordenaar John Lennon vraagt weer om vrijlating' - Buitenland - TROUW

13 augustus - 19 augustus

Matthijs is vanmorgen (13-8) opgehaald door Tom en z'n vader. Met een busje gaan ze naar Hilversum NS en daar vandaan gaan ze met Hispeed naar Berlijn. Ik ben met Anne om nog spullen op te halen voor de reis naar het EK basketbal in Hongarije. Daarna naar Schiphol om Anne, met nog 2 meiden van het team, af te zetten en tegelijk uit te zwaaien. Dus op één dag ineens beide kids weg.
Dinsdag (14-8) krijg ik 2 klussen van WonenPlus. Bij één abonnee ben ik langs geweest. Omdat voor deze klus nog spullen gekocht moeten worden, maak ik een nieuwe afspraak met haar voor volgende week.
De buurtjes komen weer thuis van vakantie en wij trakteren ze op patat, kip en sla.
Woensdag (15-8) zijn Matthijs en Eline 2 jaar samen, maar nu even niet omdat Eline met haar vriendinnen in Bulgarije op vakantie is en Matthijs met Tom in Berlijn verblijft. Oranje verliest 's avonds van België met 4-2.
Donderdag (16-8) bij een abonnee van WonenPlus een nieuwe tuinafscheiding gemaakt. 's Middags bij een gratis taxatie voor munten en postzegels geweest in Purmerend. Er was veel belangstelling want de wachttijd liep op tot bijna 2 uur. En als dan het resultaat van de taxatie ("wat de gek er voor geeft") niets oplevert, dan is het wel een beetje zuur.
Via de email van GUARD nog meer informatie ontvangen over de introductie avond van volgende week woensdag. 's Avonds winnen de basketdames in Hongarije hun eerste duel van Italië (72-67).
Vrijdag (17-8) is het opnieuw heerlijk weer en ga ik met Corrie de weekboodschappen doen. 's Middags naar de sportschool. Omdat ik een paar dagen rust heb gehouden met m'n achillespees, ben ik benieuwd hoe het zal gaan op de loopband. Na 19 minuten begon ik er helaas toch weer last van te krijgen en moest direct stoppen. Een teleurstelling natuurlijk omdat ik juist dacht dat ik er klaar voor was. Wél kon ik op de fiets, op de cross-walk en natuurlijk aan de toestellen mijn tijd vol maken.
's Avonds verliezen de basketbal dames van Polen hun 2e EK wedstrijd.
Op zaterdag weer boodschappen gedaan met m'n moeder. Corrie is voor 5 dagen opgeroepen.
's Middags 19.83 km gefietst in 1:11:31. Hierbij had ik geen last van mijn achillespees. 's Avonds bij Nico en Carola uitgenodigd voor een BBQ. Later die avond ben ik naar Hilversum gereden om Matthijs en Tom op te halen van de trein. Om half 12 waren we weer thuis.
Zondag (19-8) is het weer snikheet (warmste tropische weekend sinds 1994). Corrie is naar haar werk en ik heb 17.13 km gefietst in ruim één uur.

zondag 12 augustus 2012

6 augustus - 12 augustus 2012

Maandag (6-8) weer eens een sollicitatie via internet verstuurd voor een functie van projectadministrateur in Amsterdam.
Dinsdag (7-8) naar de markt geweest en bij de Hema een nabestelling gedaan van foto's die Hennie in Frankrijk had gemaakt. Corrie is weer opgeroepen voor een gezinnetje en is in ieder geval voor 5 dagen aan het werk, misschien zelfs 7.
Bij de Olympische Spelen is er goud bij het turnen (Epke) en windsurfen, maar ook zilver voor de Oranje landenploeg (met Anky) bij de paardendressuur. Anne is in de nacht van dinsdag op woensdag thuis gekomen vanuit Spanje. Woensdag moest ze gelijk weer aan het werk in Amsterdam. Vrijdagochtend gaat de weer op stap, dit keer voor 2 dagen naar België. Ik ben naar het gemeentehuis geweest om een uittreksel uit het bevolkingsregister te halen. Ook pasfoto's laten maken. Twee pasfoto's en het uittreksel moet ik straks inleveren bij de start van de opleiding tot Beveiliger. 's Middags weer hard gelopen langs de ringvaart. Dit keer 6,04 km in 42 minuten en 52 sec.
's Avonds winnen de Oranje hockey vrouwen moeizaam van Nieuw Zeeland en spelen vrijdagavond de finale tegen de dames uit Argentinïe.
Donderdagochtend ben ik bij een abonnee van WonenPlus geweest om een vliegengordijn op te hangen. 's Middags naar Marken om boodschappen te doen met m'n moeder.
Ik krijg leuke reacties van mensen die ik via LinkedIn heb verteld over de opleiding die ik ga doen. De Oranje hockey heren verpletteren de Engelsen met 9-2 in de halve finale. Zij spelen nu zaterdagavond tegen Duitsland in de finale.
Vrijdagochtend is Anne vroeg vertrokken met een grote VIP personen busje naar Namen (België) met de basketbal meiden. Matthijs is vrij vandaag en Corrie is werken. Ben op de fiets naar de Hema geweest om de nabestelling op te halen en om voer en zaagsel voor de konijnen te kopen. De hockey dames winnen de finale tegen de Argentijnse dames.
Zaterdag (11-8) eerst voor WonenPlus een lampje in de keuken opgehangen. Het rondje hardlopen kon ik vandaag helaas niet afmaken omdat ik last kreeg van m'n achillespees. Het laatste stuk heb ik daarom maar gewandeld en direct bij thuiskomst Spiroflor op m'n been gesmeerd. 's Avonds verliezen de hockey heren de  Olympische finale van Duitsland en moeten genoegen nemen met het zilver.
Anne is vannacht thuisgekomen met de VIP-bus uit België. Corrie is druk met de was zodat die nog lekker buiten in het zonnetje kan drogen. Morgen gaat Anne weer op pad en dan is het voor 2 weken naar het EK onder 20 in Hongarije. Matthijs vertrekt morgenochtend ook. Hij gaat samen met Tom met de trein voor een paar dagen naar Berlijn. Vandaag de laatste dag van de Olympische Spelen in Londen. Ben benieuwd naar de slotceremonie. Paul McCartney zal ook weer gaan optreden.

Ultieme Muziekrecensie: The Beatles: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club ...

Ultieme Muziekrecensie: The Beatles: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club ...: Hier en daar wordt "Sergeant Pepper's" het eerste conceptalbum genoemd. Volgens mij een tijdlang door McCartney zelf. Ten eerste waren er ...
Slotceremonie Olympische Spelen wordt gigantische afterparty - Filmnieuws - Film - KnackFocus.be

donderdag 09 augustus 2012 om 16u44

De slotceremonie van de Olympische Spelen wordt volgestouwd met, hoe kan het ook anders, Britse muziek.
Paul McCartney tijdens de openingsceremonie © Reuters

maandag 6 augustus 2012

30 juli - 5 augustus 2012

Maandagochtend (30-7) eerst nog uitgebreid Olympische Spelen gekeken op TV en 's middags in Amsterdam de training bezocht van de Ajax-vrouwen.
Dinsdag naar de markt geweest om een binnenband te kopen voor de fiets van Matthijs. Ook een tas met strips verkocht die bij mijn moeder vandaan kwamen. 's Middags weer hard gelopen langs de ringvaart. In het begin ging het moeizaam omdat ik nog stramme benen had van afgelopen weekend. Uiteindelijk ging het wel beter.
Anne is donderdag weer vertrokken voor een oefenstage in Spanje. Ze is met haar eigen auto afgereisd naar Duitsland en daar vandaan vliegen ze naar Porto om dan met de bus naar de plaats van bestemming te rijden.
Op de Olympische Spelen is er goud voor Kromo op de 100 m vrije slag en zijn er bronzen medailles bij het roeien en judo. De hockey-dames winnen ook hun 3e wedstrijd.
Vrijdagochtend (3-8) twee berichtjes van Anne. Om half 1 waren ze veilig geland en moesten nog 2,5 uur met de bus naar het hotel. Om kwart voor 4 waren ze daar gearriveerd. Ze gingen nog wat eten en dan slapen.
Matthijs is met Omar naar Assen om een kijkje te nemen in de kazerne.
's Avonds heb ik Corrie met de auto bij Ina in Almere gebracht. Zij gaat samen met Ina en Hennie morgen naar Else en Nico in Kollum.
Zaterdag (4-8) naar de grote (buiten)vlooienmarkt geweest bij de IJ-hallen op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Ook deze keer waren er ontzettend veel kramen met kleding, maar gelukkig kon ik nog wel een boek op de kop tikken.
Terug in Purmerend ben ik op de fiets naar de Hema gereden om de nabestelling van de foto's op te halen. Ondertussen was het vreselijk gaan regenen en dus ben ik nog wat blijven rondhangen in het winkelcentrum. 's Middags, toen het inmiddels weer droog en zonnig was, nog een rondje langs de ringvaart (hard)gelopen.
Anne had een berichtje gestuurd met de mededeling dat het een druk dagje (vrijdag) was geweest en ze de wedstrijd tegen Frankrijk hadden verloren. Ze moeten het vandaag opnemen tegen gastland Spanje.
Op de Olympische Spelen was er goud en brons voor de zwemsters op de 50 m vrije slag.
Zondag (5-8) een berichtje van Anne dat de basketbalsters ook de wedstrijd tegen Spanje hebben verloren. Ajax verliest - balen hoor! - van PSV in de strijd om de Johan Cruijff schaal.

Sinds vandaag heeft Beatlesfanclub NL haar eigen Facebook pagina.
Kijk op https://www.facebook.com/BeatlesfanclubNl  en "LIKE" deze pagina om op de hoogte te blijven van het al het nieuws over de FAB FOUR als groep en solo.
Wielerpubliek zingt voor McCartney - NOS Olympische Spelen 2012