woensdag 30 november 2011

Woensdag 30 november 2011

Shit, shit, ook de sollicitatie bij Eigen Haard gaat niet door! Vanmorgen ben ik door Vitae gebeld met de mededeling dat Eigen Haard één van de kandidaten waarmee ze al in gesprek waren, een aanbod heeft gedaan. Ze zullen daarom mij niet - of het moet alsnog spaak lopen met die kandidaat - voor een gesprek uitnodigen. Ik zal nog wel, zoals dat zo mooi genoemd wordt, bij Vitae "in portefeuille" blijven, zodat ik misschien een volgende keer, als er een match is met een nieuwe vacature, kan worden voorgedragen. Op dit moment lopen er geen sollicitaties meer, dus is het weer zoeken.

Vanmiddag naar Amsterdam geweest om de auto van Anne op te halen bij de garage. Het was wel weer eens leuk om in een schakel-auto te rijden.

zondag 27 november 2011

21 - 27 november

Maandagochtend "nuchter" naar het medisch  centrum De Gors geweest om bloed te prikken.

Dinsdag met mijn moeder voor controle naar de cardioloog geweest in het behandelcentrum Waterland in Volendam. De arts was onder de indruk van wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd, met het inbrengen van een pacemaker als slotepisode. Het gaat nu de goede kant op mét behulp van de rollator. De cardioloog is tevreden en wil haar in februari weer terug zien. Dan zal de afspraak weer in Purmerend plaatsvinden.

Afgelopen week geen vertaalwerk hoeven doen voor de Beatles Fanclub. De webmaster van de site moest voor onderzoeken naar het ziekenhuis en is nu in afwachting van de uitslagen. Begin volgende week zal daar meer duidelijkheid over zijn. Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat ze weer vlot aan de slag kan. In de eerste plaats natuurlijk voor haarzelf - want gezondheid komt natuurlijk voor alles - maar ook voor haar partner Bertus.

Deze week kwam ik de site www.goedenwel.nl tegen. Dit is een site voor het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk voor 55-plussers (een soort facebook). Nu ben ik nog geen 55, maar heb me toch al aangemeld. De tips die worden gegeven gelden eigenlijk net zo goed voor 45-plussers.

Op het sollicitatievlak heb ik me dit keer kalm gehouden. Ik ben trouwens al aan mijn taks voor deze maand. Wel heb ik nog even geïnformeerd naar de sollicitatie bij Eigen Haard in Amsterdam. Volgens mijn contactpersoon bij Vitae zijn wel bezig met het voeren van gesprekken maar een uiteindelijke keuze is nog niet gemaakt. Een afwijzing van mijn sollicitatie is er (nog) niet, dus moeten we maar moed houden. Wordt vervolgd.

Tijdens de netwerktraining 45+ van het UWV kregen we de uitslag van het onderzoek naar competenties. Omdat degene die de uitkomsten met ons individueel zou komen bespreken ziek was, wordt dit onderdeel naar volgende week verzet.

zondag 20 november 2011

16 - 20 november 2011

Woensdag;
Naar Utrecht geweest voor een bezoek aan de markt en natuurlijk aan de oud-collega's van Postkantoren in Hojel. Het is altijd weer gezellig om daar langs te gaan en om met oud-collega's te kletsen.

Donderdag;
's Middags weer naar de netwerktraining 45+ van het UWV geweest.

Weer 3 artikelen ontvangen van de Beatles Fanclub. De vertalingen waren dit keer een lastige klus, maar ik heb het weer tot een goed einde gebracht. Mijn proefperiode van 2 weken zit er nu op en ik ben van plan door te gaan want het is leuk en leerzaam om te doen. Lees bijvoorbeeld dit artikel http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/7590-bijzonder-gesigneerde-beatle-single-voor-een-bedrag-van-vijf-cijfers-op-ebay

's Avonds met Matthijs naar het CBR in Amsterdam geweest voor het theorie examen. Hij is gelukkig ruim geslaagd voor dit examen en om dat te vieren waren we even langs de McDrive geweest om een ijsje te halen als traktatie.

Vrijdag:
Een 2-tal afwijzingen van sollicitaties. De één van Continu.nl en de ander naar de functie van projectadministrateur bij Witkamp bouw.

dinsdag 15 november 2011

Dinsdag 15 november 2011

O ja, dat ben ik nog vergeten te vertellen vorige week. Sinds vorige week doe ik namelijk vrijwilligerswerk voor de Beatles Fanclub. Eén keer per week ontvang ik via de email een paar artikelen in het engels. De bedoeling is dat deze artikelen vertaald worden in goed nederlands. Vorige week was het dan de eerste keer. Ik was op tijd met het inleveren van de 3 vertalingen, maar het kostte nog wel de nodige moeite. In de terugkoppeling was de coördinator van de Beatles Fanclub tevreden en had slechts 2 kleine aanpassingen verricht. Ben benieuwd waar ze deze week mee komen.

Dinsdag 15 november;
Vanmorgen naar de markt geweest. Bij Kruidvat, Trekpleister en Blokker geweest voor een paar boodschappen.
's Middags met de bus naar Amsterdam voor een afspraak - een "koers"gesprek zoals ze dat noemen - met Vitae. Het gaat om een vacature als projectadministrateur bij een woningcorporatie in Amsterdam. Het was een prettig gesprek en is het nu de vraag of ik een goede indruk heb achtergelaten zodat ze mij misschien zullen voordragen voor de vacante functie. Waarschijnlijk zal ik pas in de loop van volgende week - of eerder als het mogelijk is - van ze vernemen wat het wordt.

zaterdag 12 november 2011

7 november - 12 november

Donderdag 10 november
De 2e bijeenkomst van de UWV-netwerk training 45+. Ook deze keer was het een interessante bijeenkomst met een uitwisseling van ervaringen.
Vrijdag 11 november
In de ochtend lekker naar de sportschool geweest. Het was behoorlijk druk maar op een zeker moment ging een hele groep naar boven voor de buikspieroefeningen. Dertig minuten op de loopband, een kwartier fietsen en tien minuten cross-walk. Dit keer geen krachttraining dus.
's Middags naar Marken geweest om de onthulling van twee gedenktekens bij te wonen. De ene is voor een Engelse vliegtuigbemanning die met hun bommenwerper in het IJsselmeer was neergestort in 1943 en de 2e is voor de 12 Marker mannen die in de 2e WO zijn omgekomen.
Lees hierover het artikel.http://schoutenenterprises.com/MarkerNieuws/2011/4093.htm Ik vond het een mooie, plechtige en indrukwekkende bijeenkomst. Ben blij dat ik er bij was.

Die middag nog gebeld - toen ik nog op de koffie was bij mijn moeder - door Vitae uitzendorganisatie voor een vacature bij een woningcorperatie in Amsterdam. Via-via hadden ze mijn CV ontvangen en hebben belangstelling in mij. Volgende week dinsdag heb ik kennismakingsgesprek in Amsterdam. Dit moet er - als het goed is - toe leiden of ze mij wel of niet geschikt vinden voor de vacante-functie en mij zullen voordragen.

In de loop van de week heb ik ook nog gesolliciteerd op een vacature bij Witkamp bouw in Purmerend. Hiervan heb ik een ontvangstbevesting gekregen en ná 18 november - dan sluit de sollicitatietermijn - gaan ze beoordelen of ik uitgenodigd zal worden voor een gesprek.

Met de konijnen gaat het ondertussen prima. Ze zijn inmiddels goed aan elkaar gewend. Piep is sinds deze week ook 's avonds en 's nachts gewoon bij de andere konijnen. Gezellig dus!

zondag 6 november 2011

Paul & Linda McCartney Shown Love in Nashville With 'Let Us In' Album, Concert | Billboard.com

31 oktober - 5 november

Maandag 31-10;
Vandaag met m'n moeder voor allerlei controles in het Waterlandziekenhuis geweest. Eerst bloedprikken en röntgenfoto's maken en daarna een consult voor hartfalen en één voor controle van de pacemaker. Alles was gelukkig goed en is het nu vooral een kwestie van flink aansterken voor m'n moeder. We gaan nu ook een rollator voor haar regelen via de thuiszorg zodat ze met lopen iets meer zekerheid en stevigheid heeft en af en toe ook even kan gaan zitten.
Woensdag 2-11;
Corrie is jarig. Ze is 55 jaar geworden. Mijn moeder is op visite. Ze was blij verrast toe we op een zeker moment met de rollator op de proppen kwamen. Ze dacht dat we er eerst nog één moesten uitzoeken bij de thuiszorgwinkel, maar ik had de rollator dinsdag namelijk al opgehaald en in de huiskamer gestald. Klaas was ook even komen kijken omdat hij ook nieuwsgierig was naar moeders reactie.
In de thuiszorgwinkel liep ik toevallig nog een vader tegen het lijf die een paar dagen geleden nog een konijntje had opgehaald bij ons. De kleine maakt het gelukkig goed.
Donderdag 3-11;
Van één tot vier uur deelgenomen aan een UWV-workshop, netwerktraining voor 45+. We waren met z'n zessen. De bedoeling is de mogelijkheden en kansen die "het netwerken" (social media) met zich meebrengen zo goed mogelijk te benutten en in de praktijk brengen om zodoende aan een nieuwe baan te komen. Ik ben benieuwd wat deze workshop aan nieuwe inzichten gaat opleveren.
Toen ik na de workshop thuiskwam bleek dat ik gebeld was door een recruiter die misschien een baan voor me heeft in Zaandam. Wim van Nobelen, van Strictly for People, had mijn CV naar hem doorgestuurd. Morgen zal ik hierover contact opnemen.
Vrijdag 4-11;
Vanmorgen een telefoontje gepleegd over de vacature in Zaandam. De vacaturetekst had ik via de email ontvangen dus kon ik me goed voorbereiden op het gesprek. Na een kort gesprek was de conclusie dat mijn CV naar het bedrijf (in de it-sector) gestuurd zal worden met een positieve aanbeveling. In de loop van volgende week zal ik een terugkoppeling kunnen verwachten. Spannend dus.
Het was eerst nog de bedoeling om 's middags naar een banenbeurs te gaan in Amsterdam, maar daar was helaas geen tijd voor. Volgende keer beter.
's Middags wél lekker naar de sportschool geweest.
Zaterdag 6-11;
Vandaag nog visite voor de verjaardag van Corrie. Hennie blijft een nachtje slapen. Leuk. Else en Nico zijn in de loop van de middag gekomen en zijn ook blijven eten. Ina was helaas ziek, dus die kon niet komen.
Concert Paul McCartney-songs in… Nashville