maandag 31 oktober 2011

23 oktober - 30 oktober 2011

De laatste 2 konijntjes afgelopen week alsnog naar het Dierenopvangcentrum in Purmerend gebracht. Nu maar hopen dat ze van daaruit een goed thuis zullen krijgen. We zijn gelijk gestart om Piep bij de grote konijnen te plaatsen. Dat ging met veel gesnuffel en gedraaf gepaard, maar het is natuurlijk logisch dat ze eerst aan elkaar moeten wenen. Piep gaat nog wel 's avonds en 's nachts apart omdat ze nog te makkelijk door het hek loopt.

Van TASK heb ik, tot mijn verrassing, een uitnodiging ontvangen om op vrijdag 9 december ook deel te nemen aan de Eindejaarsborrel in Nieuwegein.

Woensdag was ik voor de 2e keer bij de diëtiste. Ze was best tevreden over de gang van zaken. Ik was zelfs een beetje afgevallen. Het streven is - voorlopig - om onder de 100 kg te komen.

Zondag in Leiden bij een Beatles-evenement geweest. Ik was nog nooit bij zoiets geweest en was wel benieuwd. Eerlijk gezegd had ik er méér van verwacht, méér stands, grotere zaal etc. Maar al met al was het toch wel een leuke happening. 's Middags nog even de 2e helft bij Anne gekeken, 8 - 1 winst.

vrijdag 28 oktober 2011

Werk vinden voor 50-plussers

Van  op 17 oktober 2011 in Werk zoeken  (www.careerbuilder.nl) 
De beroepsbevolking in Nederland is aan het vergrijzen. Na 2015 krimpt de beroepsbevolking, met als gevolg een verlies van kennis en ervaring. Daarnaast houdt dit in dat er te weinig mensen zullen zijn om te voorzien in de vraag naar werknemers.
Het vinden van geschikt personeel wordt dan een lastige kwestie. Volgens het onderzoek ‘vergrijzing en krapte’ van UWV WERKbedrijf doet de vergrijzing van de arbeidsmarkt zich het sterkst voor in de regio’s Groningen, West-Brabant, Noord-, Midden-, en Zuid-Limburg.
http://www.careerbuilder.nl/blog/2011/10/werk-vinden-voor-50-plussers/
Lees meer hierover 

zaterdag 22 oktober 2011

Zaterdag 22 oktober 2011

Vorige week zaterdag toch géén auto-safari of 2e bus-safari gedaan In Beekse Bergen. Ik ben namelijk heel Hilvarenbeek - van tankstation Total tot Boerenbond - door gereden met het zoeken naar een nieuwe gasfles. Uiteindelijk toch in Tilburg terecht gekomen bij een grote campingzaak. Er was geen tijd meer voor andere activiteiten omdat 's middags Matthijs en Eline gebracht werden voor Lianne met de auto.

Matthijs en Eline hebben een fijne week gehad in Beekse Bergen. Dat zal nog wel een keer een vervolg krijgen denk ik zo. Afgelopen vrijdag hebben we ze weer opgehaald.
Vandaag was er rommelmarkt in het Makado-centrum. Corrie en ik hebben weer een heleboel spulletjes van de hand kunnen doen, maar belangrijker nog is dat we alle konijntjes nu ook zo goed als zeker kwijt zijn. We hadden de laatste 4 konijntjes namelijk meegenomen in een kooi. Dat bleek dus een succesvolle actie. Ik ben blij dat al die beestjes uiteindelijk een goed (t)huis zullen krijgen.

woensdag 19 oktober 2011

Paul McCartney kondigt Europese tour aan

Paul McCartney mag dan bijna zeventig zijn, dat weerhoudt hem er niet van om weer op het podium te klimmen. Een dag na zijn huwelijk kondigt de ex-Beatle een Europese tour aan.

Vanaf november trekt McCartney door Europa, maar zoals het er nu naar uitziet slaat hij Nederland over. Wel staat hij op het podium bij onze oosterburen. 
In 2009 trad Paul nog op in Arnhemse Gelredome. 
Lees meer over Paul McCartney

Gepost door: Ylona

Zondag 9 t/m Vrijdag 14 oktober


Zondag 9 oktober
High tea in Tilburg bij de Dutch Pipes and Drums. Het was een gezellige middag met natuurlijk verschillende optredens van de band. Daarnaast waren er de koude en warme hapjes en dranken. De lekkere hapjes varieerden van cake (met appel) en gebak tot macaroni, vis en warme beenham.  Er was meer dan genoeg voor iedereen dus je kon makkelijk nóg een keer  – en waarom ook eigenlijk niet? –  extra opscheppen als je dat wilde. Tot slot was er nog een trekking van de loterij. Dit werd op den duur wel een beetje langdradig, maar als je uiteindelijk met 2 appeltaarten het pand verlaat, mag je toch zeker niet mopperen. Volgend jaar maar weer? We zullen wel zien!
Maandag 10 oktober
Voor de eerste keer samen met Corrie het safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek bezocht. Dit park beslaat circa 120 ha en er zijn in totaal ruim 1250 dieren – volgens de informatiefolder – gehuisvest. We hebben ze niet geteld, maar veel zijn het er in ieder geval wel. We hebben  een groot gedeelte van de wandelsafari gedaan – wat ’s avonds de nodige pijntjes in benen en voeten opleverde –  en al een heleboel verschillende dieren gezien. Helaas ging de roofvogelshow niet door vanwege de harde wind. Wel kregen we een interessante uitleg over het valkenieren. Wist je bijvoorbeeld dat de uitdrukkingen; “iemand een loer draaien”, of “muiten”, of “onder de duim houden” uit de valkerij komen? Afsluitend hebben we één van de 2 bussafari’s gedaan onder begeleiding van een chauffeur/parkranger, terug naar het begin van het park, langs o.a. de leeuwen, zebra’s, kangaroe’s en giraffes.
Donderdag 13 oktober
Het was, na 2 dagen van regen, weer eens mooi zonnig en droog weer en de wind was gaan liggen. Met het treintje – of eigenlijk een tractor met wagentjes erachter – naar Safaricamp gereden. Daar vandaan was het nog een stuk lopen naar het begin van het Safaripark. We waren maar net op tijd voor de Safariboot. Bij het eindpunt rustig gelopen naar de roofvogelshow. Dit keer ging de show gewoon door en ik heb zelfs nog meegedaan – al dan niet een beetje gepushed - aan de show als  vrijwilliger. Een heel leuke ervaring was het met zo’n grote vogel op je arm. Aan het eind van de middag nog even lekkeer in het zonnetje gezeten totdat de zon achter de bomen verdween en het kouder werd. ‘s Avonds een pizza  – goed belegd met verse paprika en rode ui –  gegeten in de snackbar.
Vrijdag 14 oktober
Weer een dagje Safaripark, maar nu op de fiets er naar toe. We hebben fietsen voor een week gehuurd zodat Matthijs en Eline er ook gebruik van kunnen maken. Opnieuw is het mooi weer en we genieten van het park én de dieren. Oók weer de roofvogelshow gezien. Ook dit keer was het weer indrukwekkend. Zo langzamerhand hebben we alle dieren van het park wel van dichtbij gezien en al een paar honderd foto’s genomen. Thuis maar eens op m’n gemak uitzoeken welke ik wil bewaren en welke er weg kunnen. Misschien dat we morgenochtend nog de autosafari of toch nóg een bussafari – maar dan langs de andere kant van het park – gaan doen.

vrijdag 7 oktober 2011

Vrijdag 7 oktober 2011

Op dierendag 4 oktober is er wéér een konijntje naar nieuw baasje gegaan. Tijdens het collecteren voor de dierenambulance kwamen een moeder met 3 kinderen langs de deur. Toen ze de foto's van de konijntjes zagen en later de konijntjes in de achtertuin, waren ze direct verkocht. Blij en opgetogen gingen de kinderen even later met hun nieuwe aanwinst naar huis. Nu hebben we dus nog 5 konijntjes over. We hebben niet zoveel hoop dat we de konijntjes kwijt kunnen bij de dierenwinkel omdat deze al "vol" zitten. Misschien kunnen we het eens proberen bij de kinderboerderij in de buurt? We zullen hier maar eens langs gaan.

Donderdagmorgen bezoek gehad van Charles. We hebben weer eens lekker kunnen bijkletsen. We proberen dit vaker te gaan doen.
's Middags de banenmarkt in P3 bezocht. Eerlijk gezegd had ik hier meer van verwacht. In de foyer, de kleine en grote zaal stonden kraampjes van verschillende uitzendorganisaties en diverse werkgevers opgesteld waar je vervolgens een gesprekje kon aanknopen.

Deze week een nieuwtje voor Anne. Ze heeft haar eerste "eigen" autootje gekocht en is daar bijzonder blij mee. We wensen haar heel veel veilige kilometers toe!

SIR PAUL MCCARTNEY BIJ CLASSIC FM


WOENSDAG, 05 OKTOBER 2011 13:13
Classic FM had een interview met Paul McCartney vorige week ter ere van zijn nieuwe ballet Ocean's Kingdom.
lees meer hierover en beluister radiofragmenten van het interview.
Overgenomen van Beatlesfanclub.nl