dinsdag 12 juni 2012

3 juni - 10 juni

Zondag (3-6)
Vandaag zijn Corrie en ik 24 jaar getrouwd. We hadden besloten om er niets bijzonders aan te doen. Maar toch werd het wel een beetje feest omdat Anne met fc Purmerend 's middags haar laatste wedstrijd van het seizoen ook wist te winnen. Vorige week was de eerste wedstrijd al met 0 - 4 gewonnen en nu werd de tegenstander met 7 - 0 naar huis gestuurd. Wel respect voor de tegenstander omdat ze gewoon sportief bleven voetballen. Purmerend promoveert hiermee alsnog naar de 2e klasse.
Maandag (4-6)
Samen met Corrie naar Marken geweest en weer spullen voor Noppes opgehaald.
Op de late avond op TV bij de BBC Paul McCartney gezien bij het concert ter gelegenheid van het 60-jarig regeringsjubileum van de Engelse koningin Elizabeth. Ook het dankwoord van prins Charles en het afsluitende vuurwerk nog bekeken.
Dinsdag (5-6)
Eerst weer spulletjes bij Noppes gebracht en toen naar de markt in 't stadje. 's Middags weer naar Marken omdat ik gisteren mijn autopapieren en portemonnee daar had laten liggen. Toch ook weer wat spullen verhuisd naar de nieuwe woning. Zo langzamerhand zijn alle spullen wel verhuisd. Vrijdag en zaterdag komt Klaas met een aanhanger om spullen naar de milieustraat in Monnickendam te brengen.
Woensdag (6-6)
Met Bertus van de Beatlesfanclub naar Hillegom. Daar hebben we met een delegatie van Hillegom-promotie gesproken over activiteiten in het Beatle-jaar 2014 (!).
Donderdag (7-6)
Een deel-artikel vertaald voor de Beatlefanclub.
Vrijdag (8-6)
De start van het EK-voetbal 2012 in Polen/Oekraïne.
's Morgens 2x met Klaas naar de milieustraat in Monnickendam geweest. Door de harde wind moesten we de spullen goed vast sjorren in de aanhanger. Gelukkig ging alles goed.
Daarna hebben we het zeil uit de slaapkamers losgetrokken. Dat was nog een heel karwei want het zat behoorlijk vastgelijmd.
Zaterdag (9-6)
Matthijs is vandaag ook mee naar Marken om de schakelaar op de overloop te vervangen in de oude woning. We hebben de trap en overloop gestript, het laminaat beneden losgehaald, gaatjes in de muren gedicht en weer spullen naar de milieustraat afgevoerd. Spullen die we op internet (Marktplaats) willen zetten nemen we mee naar Purmerend.
's Avonds de eerste wedstrijd van Oranje op het EK 2012. De wedstrijd tegen de Denen wordt knullig met 0 - 1 verloren. Een slechte start dus van onze Oranje-klanten die nu in ieder geval van Duitsland en Portugal moeten winnen om de volgende ronde van het toernooi nog te halen.
Zondag (10-6)
Mooi weer; weinig wind, lekker zonnetje. Op de fiets naar de boekenmarkt in Edam.

vrijdag 1 juni 2012

22 mei - 1 juni 2012

Dinsdag (22-5)
Vandaag samen met Corrie naar het strand in Zandvoort geweest. Het was lekker zonnig weer en daarom konden we bijkleuren. Tussen de middag een uitsmijter gegeten en griekse yoghurt met vruchten. Dat smaakte prima.
Woensdag (23-5)
Voorinspectie van de oude woning van mijn moeder. Gelukkig viel het mee. Omdat het huis al oud is (eind vijftiger jaren) zal de woningbouwvereniging zelf veel zaken moeten aanpakken. Alle plafonds moeten bijvoorbeeld vervangen worden en de douche, het toilet en de keuken worden compleet gerenoveerd. Dat zijn allemaal zaken waar wij geen last van zullen hebben. Dan is het alleen nog de vraag of de nieuwe huurder het laminaat, dat op de hele benedenverdieping ligt, wil overnemen of niet. Misschien moeten we dat er straks alsnog uithalen. Het zij zo!
Na de inspectie al een paar dozen met spullen naar de nieuwe woning gebracht. Aan het eind van de middag werd het broeierig en dat werd 's avonds afgesloten met regen en onweersbuien.
Donderdag (24-5)
Met Corrie naar de longspecialist in het Waterlandziekenhuis. Corrie loopt per slot van rekening al veel te lang te hoesten en te proesten. Het moet nu maar eens goed onderzocht worden. De specialist kon helaas nog geen duidelijke oorzaak vinden en verder onderzoek volgt. Ze krijgt opnieuw een antibiotica-kuur en moet over 6 weken terugkomen.
Zaterdag (26-5)
Gisteren en vandaag weer in Marken geweest om te klussen.
Zaterdagavond met Carola, Ruben en Amber naar de Arena geweest  voor de interlandwedstrijd van Oranje tegen Bulgarije. Nico, de buurman, was met vrienden naar Pinkpop en daarom was ik gevraagd om mee te gaan naar de wedstrijd. Het was een leuke happening, met al die gekke Oranje-fans, alleen de uitslag van de wedstrijd was een teleurstelling. Oranje verloor met 1 - 2 van de Bulgaren.
Zondag (27-5)
Eerste Pinksterdag.
Ik was gevraagd om als vrijwilliger mee te doen bij het masseren van de deelnemers aan de Ronde van Ilpendam. Bij dit evenement, dat dit jaar voor de 2e keer is georganiseerd, kan je over verschillende afstanden wandelen, hardlopen of fietsen. Het was prachtig weer en met z'n achten hadden we het 's middags behoorlijk druk met het masseren van bovenbenen en kuiten. Ik vond het een hele leuke ervaring en zou dit best vaker willen doen. Ik heb me daarom voor de volgende keer, dat zal dan volgend jaar op 1e Pinksterdag (19 mei 2013) zijn, gelijk weer beschikbaar gesteld.
Maandag (28-5)
Anne moest vandaag, 2e Pinksterdag, de eerste van 2 finale wedstrijden spelen voor een plek in de 2e klasse. Tegenstanders waren de dames van TAVV uit Ter Aar. Al snel bleek deze tegenstander ook een maatje te klein te zijn voor de dames uit Purmerend, want er werd in Ter Aar met 0 - 4 gewonnen. Dit geeft Purmerend natuurlijk een prachtige uitgangspositie om in de thuiswedstrijd, volgende week zondag, de 2e klasse binnen te halen. http://www.mijnalbum.nl/Album=4NWH8SVZ
Dinsdag (29-5)
Bloed geprikt en urine ingeleverd. Volgende week heb ik een afspraak bij de diabetes-verpleegkundige en dan hoor ik de uitslag.
Vrijdag (1-6)
Gisteren en vandaag weer op Marken geweest. Gisteren was ik alleen met Klaas en vandaag waren Marjan en Matthijs ook van de partij. Terwijl het gisteren niet altijd droog bleef tijdens het verhuizen van de huisraad, was het vandaag wel goed weer om te verhuizen.
Mijn moeder heeft afgelopen nacht voor het eerst in het nieuwe huis geslapen en dat ging zonder problemen. Ook Snoepie lijkt haar draai wel te vinden, hoewel het allemaal best spannend en vreemd is voor het beestje.
Morgen ga ik opnieuw naar Marken.